به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجتالاسلام والمسلمین محسن عباسی ولدی، استاد حوزه و دانشگاه در درس گفتار «مبانی رشد و تربیت اسلامی» تأکید کرد: در نقشه تعیین مبانی تربیتی، یکسری سوالات اصلی وجود دارد که باید بر اساس آن مباحث را پیش ببریم.
وی افزود: سوالات عبارت است از اینکه: متربی کیست؟ مربی کیست؟ از نگاه اسلام مربی اصلی انسان خداوند است؛ پس نوع نگاه به مربی، دنیایی از تغییرات و تحولات را در تربیت به وجود میآورد.
حجتالاسلام والمسلمین ولدی تصریح کرد: پرسشهای دیگر این است که هدف تربیت چیست؟ مکان تربیت کجاست؟ دنیا؛ نوع نگاه ما به دنیا، در نوع روش در تربیت، نقش جدی دارد، زمان تربیت از چه موقع است؟ محدوده تربیت کجاست؟ منبع تربیت چیست؟ عوامل موثر در تربیت چیست؟
وی ادامه داد: از خداوند به عنوان مربی اصلی صحبت کردیم و بیان داشتیم که در مورد خداوند سه صفت اصلی است که باید آن را مشخص نماییم که با توصیف این سه صفت، تکلیف ما در تربیت مشخص میشود.
این استاد حوزه یادآور شد: آن سه صفت عبارت است: خالقیت، ربوبیت، هدایت؛ خداوند انسان را خلق نموده و میداند به چه چیزی نیاز دارد، میداند چه چیزی عامل رشد وی است و هدف از خلقت انسان را، جعل میکند.
وی بیان داشت: اگر پذیرفتیم که خداوند خالق انسان است و خلقت به معنای کامل، منسوب به خداوند است، متوجه میشویم که برای اینکه بتوانیم نقشه تربیت را پیدا نماییم، باید سراغ خالقی برویم که به تمام ابعاد وجودی انسان عالم و آگاه است و این علم را کسی جز او ندارد، مگر کسی که خداوند این علم را در اختیار وی قرار داده باشد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی ولدی گفت: در تربیت انسان، صرفا کسی میتواند نقشه تربیتی طراحی نماید که بتواند در بین تمامی روابط هر انسانی به صورت مجزا، رابطهای که او را به کمال میرساند، پیدا کند و این کار غیر از خداوند که خالق و ربّ انسان است، شخص دیگری نمیتواند چنین نقشهای را طراحی نماید.
وی اضافه کرد: یکی از مواردی که غرب به بن بست میرسد، بحث علم مطلق الهی است؛ علمی که امکان ندارد در انسانی که به وحی متصل نیست به وجود بیاید و علم الهی، همان چیزی است که میتوانیم به آن اعتماد نماییم و بر اساس آن نقشه تربیتی طراحی نماییم.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=22428
نظرات