به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه اندیشه؛ حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید در آیین رونمایی از مجموعه۱۷ جلدی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» گفت: امام صادق(ع) در روایتی میفرمایند: «اِحْتَفِظُوا بِکُتُبِکُمْ فَإِنَّکُمْ سَوْفَ تَحْتَاجُونَ إِلَیْهَا؛ نوشتجات خود را محفوظ دارید که در آینده بآن نیاز پیدا میکنید.»
وی افزود: این اتهام که شیعه پیشگام علوم اسلامینیست، پیشینه تاریخی دارد. در زمان سید مرتضی ایشان احساس میکند که در بغداد به تشیع اتهاماتی زده میشود، از این رو نجاشی را مأمور بر رد این اتهام میکند و نتیجه فعالیت نجاشی کتابی به نام رجال نجاشی است که نه تنها کتابی رجالی بلکه کتابی است که به تاریخ علمی شیعه پرداخته است.
این مرجع تقلید در ادامه به بیان برخی از مصادیق مقابله شیعه با این اتهام پرداخت و تصریح کرد: احمدبن تمیمه در کتاب خود مینویسد: اهل سنت در علم احادیت از شیعه مقدم است و شیعه سهم کمی در این باره دارد. در قرنهای ۱۴ و ۱۶ نیز این اتهامات رشد کرده به گونهای که از زبان جرجی زیدان مسیحی جاری میشود، او میگوید شیعه آثار ندارد و اگر هم داشته باشد از بین رفته است.
وی ادامه داد: در آن زمان ۳ نفر برای پاسخ به این اتهام احساس مسئولیت میکنند، نخست سید حسن صدر، دوم آقا بزرگ تهرانی و کاشف الغطاء. نتیحه فعالیت این بزرگان چنین است؛ سید صدر کتاب تأسیس الشیعه لعلوم الاسلام را نوشت و در آن از ابتدا علومی که مبتکر و مبدع آن شیعه بوده را نام میبرد. آقا بزرگ تهرانی کتب شیعه را به تفصیل فهرست میکند و کتابی به نام الذریعه الی تصانیف الشیعه را به نگارش در میآورد و کاشف الغطاء کتاب المراجعات ریحانیه را نوشت.
حضرت آیتالله سبحانی تأکید کرد: با توجه به اتهامات وارده به شیعه گویا هر امری نیازمند دلیل است الا افتراع به شیعه. با توجه به موضع گیریهای نظام اسلامی درجهان مانند موضعی که در قبال فلسطین و… گرفت موجب شده افراد زیادی مایل به شناخت شیعه باشند، از اینرو این کار پر عظمتی که آیتالله مکارم برای آن قیام کرده است از اهمیت زیادی برخوردار میباشد.
وی در پایان پیشنهاد داد که خوب است این ۱۷ جلد به دو زبان عربی و انگلیسی نیز چاپ شود.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=24792
نظرات