به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، از آغاز شیوع بیماری کرونا در کشور شاهد اقدامات مناسب و در خور توجهی از سوی حوزههای علمیه، مراجع معظم تقلید، طلاب و روحانیون برای کاستن آسیبهای این بیماری بودیم که به راستی تمامی این تلاشها و توجهات ستودنی است.
این در حالیست که عدهای به سیاهنمایی پرداخته و ادعا میکنند که حوزههای علمیه و مراجع معظم تقلید نه تنها در مبارزه با کرونا تلاشی نکرده بلکه مانع انجام برخی اقدامات در شهر قم شدهاند.
حتی برخی مدعی شدند که روحانیون مانع قرنطینه شدن شهر مقدس قم شدهاند که رئیس قوه قضائیه در واکنش به این ادعاها، اظهار داشت: اولین مراکزی که برای تعطیلی اجتماعات خود اعلام آمادگی کردند، نهادهای مرتبط با روحانیت بود. البته تشخیص وزارت بهداشت به عنوان فرمانده قرارگاه مقابله با کرونا این نبود که شهر خاصی قرنطینه شود و در این موضوع تصمیمگیری بهصورت کامل و بدون هیچگونه ممانعتی در اختیار این قرارگاه بود.
مراجع معظم تقلید
تقدیر از کادر درمانی
مقام معظم رهبری و حضرات آیات لطفالله صافی گلپایگانی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، حسین نوری همدانی، عبدالله جوادی آملی و موسی شبیری زنجانی با صدور پیامهای مختلف ضمن تقدیر و تشکر از زحمات کادر پزشکی و درمانی مردم را بر حفظ بهداشت توصیه کردهاند.
رهبر معظم انقلاب: این زحمات بسیار با ارزش، جایگاه جامعه پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده است و اجر و ثواب الهی را به دنبال خواهد داشت.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی: مردم ضمن حفظ خونسردی باید نهایت توجه و دقت را به دستورات و تذکراتی که مسئولان بهداشت و درمان میدهند داشته باشند و به این نکات عمل کنند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی ضمن تأکید بر رعایت دستورات پزشکی و بهداشتی، برای دفع بیماری و نگرانی مؤمنان توصیهای ارائه کردند.
حضرت آیتالله شبیری زنجانی در جواب استفتایی در مورد کرونا گفت: با توجه به خطر جدی این بیماری، رعایت ضوابط بهداشتی و پزشکی بر همگان لازم است، مسئولین نیز باید با جدیت، تدابیر لازم و فوری را برای ممانعت از شیوع بیشتر بیماری عملی کنند.
حضرت آیتالله وحید خراسانی: سلام من را به تمام پزشکان و پرستاران و کادر درمانی سراسر کشور برسانید، کار شما در این ایام بسیار مهم است و اجر شما عظیم.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی ضمن قدردانی از کادر پزشکی، اجازه صرف نصف از سهم امام علیهالسلام برای ریشهکن کردن بیماری کرونا را دادند.
حضرت آیتالله نوری همدانی در پیامیگفت: لازم میدانم از مجاهدتهای شبانه روزی پزشکان و پرستاران و کادر بیمارستانها که طبق بعضی از گزارشها حتی به منزل نمیروند و مشغول خدمت هستند تشکر کنم که قطعا عندالله مأجور میباشند.
حضرت آیتالله سبحانی در پیامی ضمن تشکر از خدمات شبانه روزی پزشکان و پرستاران، صحت و سلامت را برای پزشکان، پرستاران و شفای عاجل همه بیماران را از خدای متعال خواستار شدند.
حضرت آیتالله جوادی آملی در پیامی از جامعه پزشکی، وزیر، معاونان وزیر و از همه عزیزان و برادران و خواهران که در درمان بیماریها و در تامین بهداشت مردم سعی بلیغ دارند، تشکر و قدردانی کردند.
اجازه استفاده از سهم امام(ع) برای مقابله با ویروس کرونا
حضرت آیتالله نوری همدانی اجازه داد نصف سهم مبارک امام علیه السلام برای درمان و جلوگیری و رسیدگی به خانوادههای مبتلا به این بیماری و درگذشتگان آن در صورت نیاز مصرف گردد.
حضرت آیتالله شبیری زنجانی مصرف نیمی از سهم امام(علیهالسلام) را برای درمان نیازمندان مبتلا به بیماری کرونا و یا جلوگیری از ابتلای به آن را مُجاز دانست.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی در پیامی تأکید کرد: خیرین مجاز هستند از یک سوم سهم مبارک امام(ع) برای کمک به نجات بیماران و خانوادههای کسانی که عزیزانشان را در اثر این بیماری از دست داده اند، استفاده کنند.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی در پاسخ به مجمع خادمان درمان و سلامت استان قم، ضمن قدردانی از کادر پزشکی، اجازه صرف نصف از سهم امام علیهالسلام برای ریشهکن کردن بیماری کرونا را داد.
حوزههای علمیه
تعطیلی حوزههای علمیه برای جلوگیری از شیوع ویروس
در نخستین اقدام، مدیریت حوزههای علمیه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و همچنین حضور طلاب و روحانیون در خدمت رسانی به مردم، دستور تعطیلی مدارس علمیه را تا بازگشت وضعیت به حالت عادی صادر کرد.
همچنین این مدیریت در اطلاعیههای مختلف تأکید کرد که حوزههای علمیه سراسر کشور باید تابع تصمیمات شورای عالی استانها بوده و براساس تصمیمات آنها عمل کنند.
آغاز به کار ستاد حوزوی بحران
دومین اقدام مهم حوزههای علمیه آغاز به کار ستاد حوزوی بحران در مرکز مدیریت حوزههای علمیه با هدف خدمات رسانی به مردم و همکاری با بیمارستانهای فعال در زمینه مداوای بیماران ویروس کرونا بود.
مهمترین وظایف این ستاد را میتوان ایجاد هماهنگی میان حوزویان داوطلب برای خدمترسانی به مجموعههای مورد نیاز همانند بیمارستانها، بیان ظرفیت حوزههای علمیه و یافتن راهکارهای جدید برای خدمترسانی برشمرد.
طلاب و روحانیون
طلاب و روحانیون با حضور میدانی در بیمارستانها و مراکز درمانی به عنوان همیاران بیمار به خدمت رسانی مشغول هستند.
یکی دیگر از خدمات طلاب ضد عفونی کردن معابر عمومی و سیستم حمل و نقل عمومی است.
توزیع مواد ضد عفونی در جلوی درب منازل و خرید مایحتاج برخی از خانوادههای مسن و یا بیبضاعت از دیگر فعالیتهای طلاب است.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=15423
نظرات