به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حضرت آیتالله نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید، ۱۶ شهریورماه در پیامی تصویری به مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه خواهران و جامعهالزهرا(س) که در سالن همایشهای مرکز مدیریت حوزه خواهران پخش شد، تأکید کرد: این دو نهاد از ثمرات انقلاب اسلامی است که توانستند با سعی و کوشش و درخشش خود، توجه انقلاب اسلامی به بانوان را برای همه روشن کنند.
وی افزود: ۵۰۰ مدرسه در سراسر کشور ویژه طلاب خواهر وجود دارد و در شهر قم هم جامعهالزهراء(س) درخشش خاصی دارد که همه از ثمرات انقلاب اسلامی است.
آیتالله نوری همدانی با اشاره به خطبه امام حسین(ع) در شب عاشورا، بیان کرد: امام(ع) یکی از پایههای حرکت خود را تفقه در دین معرفی کردند و این تفقه اهمیت زیادی دارد؛ اسلام در کادرسازی خود، گروه مهمی به عنوان فقها و متفقهان در دین تدارک دیده است تا معارف اهل بیت(ع) را کسب، تبیین و تبلیغ کنند. در آیه ۱۲۲ سوره توبه هم به آن تأکید شده است.
این مرجع تقلید اظهار کرد: تفقه در دین که کار مدارس علمیه است، نقش بسیار مهمی دارد و اسلام هم عنایت فراوانی برای طلاب علوم دینی قائل است؛ اولاً تشویق کرده تا افرادی در این مسیر گام بردارند؛ همچنین نقل شده کسی که برای طلب علم گام برمیدارد، ۷۰ هزار فرشته الهی او را تمشیت میکنند و ملائکه بالهای خود را زیر پای طالبان علم میگشایند و خدا کسانی را که دنبال علم هستند، دوست دارد و هر کسی در این راه بمیرد، شهید محسوب میشود.
استاد سطح عالی حوزه اضافه کرد: راه طلبگی، راه شیخ مفیدها و شیخ طوسیها و علمای بزرگ است؛ راه ساده نیست و رهروان این راه باید چند مسئله را مدنظر داشته باشند؛ اول اخلاص است که به نتیجه اهمیت میدهد؛ پیامبر(ص) فرمودند: کسی که چهل روز کار خود را با اخلاص انجام دهد، حکمت از قلبش بر زبانش جاری میشود.
آیتالله نوری همدانی افزود: افراد در این راه نباید سستی کنند و باید با جدیت گام بردارند؛ بنابراین اولین شرط اخلاص و دوم جدیت و عدم سستی است و سوم اینکه انسان نباید به میزان اندکی از علم قناعت کند؛ باید قله را درنظر بگیرد و با اراده گام بر دارد. هر کسی فرزند زحمت خود است و هرقدر کوشاتر باشد مجد و عظمت بیشتری به دست خواهد آورد؛ انسان با همت بلند به مراتب والا میرسد و هر کسی اراده نداشته باشد عقب خواهد ماند.
تسلط بر ادبیات عرب
وی با بیان اینکه طلاب از لحاظ ادبیات باید کامل باشند، اظهار کرد: کسی که در ادبیات قوی نباشد موفق نخواهد بود؛ زیرا ادبیات برای طلاب، پایه است. همچنین از چیزهای دیگر که برای طلاب لازم است، ارتباط خاص با خدا، تهجد و سحرخیزی است؛ طلاب باید نمازشب بخوانند تا نورانیت پیدا کنند.
این مرجع تقلید اضافه کرد: از موارد لازم دیگر برای طلاب، شناخت فراز و نشیب راه تفقه در دین است؛ ما روایات و راویان زیادی داریم لذا باید با کتب رجال و روایی آشنا باشیم تا روایات صحیح را تشخیص دهیم. آیتالله بروجردی که بنده افتخار شاگردی ایشان را داشتم فرمودند جامعالاحادیث شیعه نوشته شود و در این راستا ۴۳ هزار و ۸۰۰ حدیث مربوط به احکام عملی اسلام جمعآوری کردیم.
این مرجع تقلید تصریح کرد: شهید ثانی در شرح لعمه معتقد است طلاب علوم دینی باید قوه قدسیه هم داشته باشد و از جهت اخلاص و توجه به خدا قوی باشند؛ قرآن فرموده کسی که در راه ما گام بردارد و جهاد کند، ما او را به راه راست هدایت میکنیم و خداوند این اشخاص را دوست دارد. حوزههای علمیه باید دارای توکل و توجه به خداوند باشند و اصول از جمله اخلاق را رعایت کرده و در نظر بگیرند؛ ما باید خود را خدمتگزار مردم بدانیم و در کنار آنان باشیم و تواضع داشته باشیم؛ زیرا هرقدر علم انسان بیشتر باشد تواضع او هم بیشتر خواهد بود.
آیتالله نوری همدانی شناخت زمان را برای طلاب لازم دانست و افزود: در زمان کنونی، امام به میدان آمد و اسلام ناب را به میدان آورد؛ حوزه محصول این انقلاب است و رهبری هم اهتمام زیادی به امور حوزه دارند و بنده تأکید میکنم که طلاب در این مسیر جدی و کوشا باشند؛ زیرا راه، راه آسانی نیست. الحمدلله طلاب خواهر کوشش فراوانی در مسیر علم داشته و دارند و نوشتهها و تحقیقات آنان هم خیلی خوب است.
وی افزود: طلاب شاگردان امام عصر(عج) هستند و این راه را هموار میکنند تا روزی امام(ع) ظهور کنند و ما باید خود را زمینهساز ظهور بدانیم؛ لذا باید خیلی قوی باشیم و امر به معروف و نهی از منکر کنیم و راه را به مردم نشان دهیم و بدانیم که عاقبت برای مؤمنان است. هر روز دعای عهد و زیارت آل یاسین بخوانیم و ثواب اعمال نیک را به امام عصر هدیه دهیم. حق و پیروزی با اسلام است و روزی امام عصر(عج) خواهد آمد و عدل و داد را حاکم میکند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=19597
نظرات