به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه؛ آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور در برنامه آدینه جمعه، عاشورا را مکتبی پر رمز و بیمانند دانست و اظهار داشت: عاشورا مکتبی پر رمز و راز بوده و این حادثه در یک نیم روز معنا میشود، اما عظمت و بزرگی آن به اندازه کل تاریخ است.
وی با بیان اینکه عاشورا اوج عظمت، اخلاص، شجاعت و ایثار است، افزود: در این حادثه جلوه بیعدالتی و ظلم را در سپاه مقابل می بینیم.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: عاشورا یک جام جهاننمایی است که همه قدرتهای الهی در آن ظهور و بروز پیدا کرد و دهها راز و رمز در این حادثه جمع شد.
آیتالله اعرافی عاشورا را حادثهای اجتماعی و تاریخی ماندگار دانست و گفت: در این حادثه بزرگ میبینیم که همه معارف الهی و درسهای بزرگ اخلاقی، اجتماعی و سیاسی تجلی کرده است.
وی تاکید کرد: در حادثه عاشورا ما نقش آفرینی بزرگ زنان را میبینیم. زن در منطق اسلام یک جایگاه متعالی داشته و تربیت کننده نسلهای رشید و خوب است و در عین حال میتواند در عرصههای اجتماعی نقش آفرین باشد.
امام جمعه قم با تاکید بر اینکه زن میتواند در کنار نقشهای خود، در جامعه به صورت مطلوب نقش آفرینی کند، یادآور شد: گفتمان انقلاب اسلامی با گفتمان غربی درباره مقوله زن تعارض دارند.
آیتالله اعرافی بیان کرد: ما زن را ابزاری در دست شهوترانان نمیبینیم، بلکه زن الگویی اثرگذار است. ما اگر زنان قهرمان و نقش آفرین صحنه عاشورا را بخواهیم فهرست کنیم، ۲۰ زن شمرده شده و در پیشرانی حرکت عاشورا نقش مهمی داشتهاند.
وی اضافه کرد: برخی از نقلهای تاریخی ۶۱ زن را هم برشمردهاند که قریب به ۳۰ نام از آنها در تاریخ ثبت شده است. این زنها پشتوانه به میدان رفتن مردان کربلا بودند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حضرت زینب(س) را قله نشین زنان قهرمان کربلا دانست و مطرح کرد: این بانوی بزرگوار در آرامش قافله اسرا و انتقال پیام کربلا نقش ویژه داشته و خطبه این بانوی بزرگ در قصر یزید ماندگار شد.
آیتالله اعرافی ابراز کرد: خانمهای جامعه ما الگوهایی همچون زینب کبری و زنان قهرمان کربلا دارند، حضرت زینب(س) به ظاهر اسیر بود، اما در حقیقت حاکمان زورگوی زمان خود را اسیر خود کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی باید الگوی زینب کبری را در مقابل تحجرگرایی و یا تهتکگرایی غربی احیا کند.
مدیر حوزههای علمیه افزود: خوشبختانه در قم هیئتهای عزاداری کوچک و بزرگی هستند که با مهربانی و شفقت مشعل عزا را روشن نگه داشته و در عین حال سلامت مردم را تامین کردهاند.
وی گفت: انتظار میرود که در عزاداریهای امسال، ما شکوه عزاداری را با رعایت بهداشت در هم بیامیزیم؛ عزاداری در خانه و محیط ما باید برگزار شود، اما نباید آن را وسیلهای برای تهدید سلامت مردم قرار دهیم.
امام جمعه قم با بیان اینکه کرونا شلاق الهی بود و بشر فهمید که نباید به علم خود مغرور شود، ادامه داد: ویروس کرونا مسائلی را با خود به بار آورده که یکی از آنها مسئله معیشت مردم است؛ افراد توانمند باید در این امر همدلانه کمک کنند.
آیتالله اعرافی با اشاره به مسائل روانی ایجاد شده در سایه کرونا عنوان کرد: همچنین باید مشکلات روحی با کمک همدیگر کاهش یابد، سوم اینکه ما باید قواعد بهداشتی را به طور کامل رعایت کنیم.
وی یادآور شد: اگر در مراسمهای عبادی جایی تعطیل میشود، باید جایگزینهای لازم برای آن ایجاد شود؛ از طرفی برنامههای علمی هم مانند سابق پرنشاط نیست که با برنامهریزی باید این خلاء پر شود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه در پایان خاطرنشان کرد: ورود فرزندان ما به فضای مجازی لازم است، اما مسئولین باید به پاک سازی این فضا توجه کافی داشته باشند، از طرف دیگر باید خانواده ها در این مورد برنامهریزیهای صحیح داشته باشند.
انتهای پیام/
منبع: حوزه
https://ihkn.ir/?p=19101
نظرات