به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، در راستای فعالیت های تحولی حوزه علمیه خراسان و همزمان با اعیاد رجبیه، با توکل بر خداوند متعال، «پانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان» (سال تحصیلی ۹۸-۹۹) فعالیت خود را آغاز نمود.
حوزههای علمیه(به مثابه سیستم آموزشی، تربیتی و…) که در طول تاریخ، نهادی تاثیرگذار و جریانساز در میدانهای علمی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بودهاند؛ توفیقات خود را مرهون مجاهدتهای علمی و پژوهشی علماء و محققان نامور و تلاشگری هستند که با به کارگیری عنصر شناخت و کوشش علمی، نقش بیبدیلی در ایجاد و بقاء تمدن ایرانی و اسلامی ایفا نمودهاند.
از جمله اقدامهای لازم برای نیل به این هدف و دستیابی به مواهب و ثمرههای آن، بسترسازی برای رشد پژوهش و ترویج فرهنگ تحقیقورزی میباشد.
فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان، به منظور فراهم سازی تمهیدات ظهور ایدهها و اندیشههای نو در ساحت علوم اسلامی و انسانی و ظرفیتسازی برای بروز شخصیتهای پژوهشی، آغاز به کار و هم چنان ادامه مسیر میدهد، و معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان به عنوان متولی، بر آن است تا با اجرای فراخوانهای متعدد در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی؛علاوه بر شناسایی استعدادهای پژوهشی، آنها را سازماندهی و حمایتهای لازم را انجام دهد.
براساس سیاست های نظام جامع پژوهش حوزه علمیه خراسان، و در راستای مأموریت ها، راهبردها و برنامه های کلان پژوهش محوّل شده به این معاونت؛ فراخوان پانزدهم آثار پژوهشی می تواند در ارتقاء کیفی و کمی پژوهش های دینی حوزه علمیه خراسان به منظور پاسخ گویی به نیازهای جامعه، انقلاب، نظام اسلامی و جامعه بین الملل نقش آفرینی فعالی داشته باشد.
این فراخوان با در نظر گرفتن چهار محور اصلی برنامه های کلان نظام پژوهش که عبارتند از: زیرساخت های پژوهشی؛ فرهنگ سازی پژوهش؛ منشورات علمی و تخصصی و نیاز سنجی، فعالیت خود را به حول و قوه الهی آغاز کرده و لذا اساتید، پژوهشگران و طلاب محترم می توانند آثار خود را (حداکثر ۵ اثر) در قالبهای کتاب، پایان نامه، مقاله، طرح و ایدههای پژوهشی و نرم افزارهای پژوهشی تا تاریخ ۹۹/۳/۱۵ از طریق سامانه فرخوان آثار پژوهشی به آدرس http://spnf.hozehkh.com/account/LoginHoze ارسال نمایند.
فراخوان پانزدهمین همچنین در سه بخش ویژه «بیانیه گام دوم انقلاب؛ راهبردها و راهکارها»، «سردار سلیمانی و مکتب مقاومت»، «حوزه انقلابی، حوزه تحوّلی» نیز از آثار طلاب استقبال می کند.
برخی از مهمترین ویژگی های پانزدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان که حاصلِ چندین جلسه کارگروه تخصصی می باشد به شرح زیر است:
۱. بهره مندی از توانایی علمی اساتید سطوح عالی حوزه در فرآیند ارزیابی و داوری مقالات؛
۲. حمایت از چاپ آثار فاخر اساتید سطوح عالی حوزه؛
۳. شناسایی و حمایت از پژوهشگران و نویسندگان جوان؛
۴. برگزاری کارگروه های تخصصی برای ارتقای سطح پژوهشی نویسندگان جوان؛
۵. معرفی برگزیدگان جهت شرکت در همایش های علمی و بین المللی؛
۶. احیاء و تبلیغ اندیشه مقاومت اسلامی (در بخش ویژه فراخوان با عنوان: سردار سلیمانی و مکتب مقاومت)؛
۷. ایجاد اهتمام به موضوع تحول حوزه (در بخش ویژه فراخوان با عنوان: حوزه انقلابی، حوزه تحوّلی)؛
۸. آشنایی و ترویج آرمان های انقلاب (در بخش ویژه فراخوان با عنوان: بیانیه گام دوم انقلاب؛
۹. راهبردها و راهکارها)؛
۱۰. اعطای تسهیلات چاپ اثر؛
۱۱. چاپ و انتشار مقالات برگزیده در دوفصلنامه های علمی تخصصی حوزه علمیه خراسان؛
۱۲. چاپ آثار طلاب سطح یک و دو در نشریات داخلی مدارس علمیه خراسان؛
۱۳. چاپ چکیده مقالات برگزیده؛
۱۴. چاپ مجموعه مقالات برگزیده؛
۱۵. تسریع در فرآیند ارزیابی و داوری آثار به طور روزانه و آنلاین ؛
۱۶. سرعت دهی در مراحل اجرایی فراخوان با حفظ دقت های بایسته.
علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۲۰۰۸۳۲۷- ۰۵۱ (دبیرخانه آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان) تماس بگیرند.
انتهای پیام/
منبع: روابط عمومی حوزه علمیه خراسان
https://ihkn.ir/?p=15474
نظرات