به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حجتالاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی، دبیر علمی کنفرانس بینالمللی «رهیافت معنویت خداسو در مواجهه با کرونا» در نشستی خبری، گفت: یکی از مسائل مهم کشور و جهان در یک سال اخیر، بحث کرونا بوده است که تأثیرات روانشناسی، جامعهشناختی، اقتصادی و به ویژه اعتقادی زیادی داشته است؛ لذا اندیشمندان و نخبگان باید به صورت جدیتر وارد این موضوع شوند.
وی با اشاره به اهمیت مواجهه الهیاتی با این موضوع، افزود: این کنفرانس بستری فراهم کرده است تا طبقه نخبگانی کشور بنابر مسئولیت اجتماعی خود وارد این موضوع شده و راهکارهای خود را درباره مواجهه دین با کرونا ارائه دهد و با تحقیقات مختلف از جمله تحقیقات میدانی بتوانیم ارمغانها و دستاوردهای جدیدی برای جامعه خودمان و حتی بشریت داشته باشیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: در حقیقت رهیافتهای مختلفی در مواجهه با کرونا وجود داشته و دارد گرچه رهیافتهای پزشکی و دارویی بر سایر رهیافتها غلبه و فوریت پیدا کرده است، ولی کرونا پیامدهای روانشناسی و حتی ابعاد اعتقادی کلامی دارد؛ لذا برای این همایش سه پنل پیشبینی شده است.
حجتالاسلام والمسلمین آذربایجانی تصریح کرد: پنل نخست روانشناسی است و در آن موضوعات سلامت معنوی در کرونا؛ مراقبت معنوی در کرونا؛ درمانگری معنوی در کرونا؛ مداخله معنوی در بحران ناشی از کرونا؛ سبکهای مقابلهای معنوی در کرونا؛ سوگ ابراز نشده در کرونا و کرونا و رشد معنوی، مورد بحث و تحقیق قرار میگیرند.
وی افزود: در این ایام خیلیها نتوانستند در فقدان عزیزانشان سوگواری کنند و پیامدهای روانشناسی برای آنان به همراه داشته که باید بررسی و برای آن راهکار ارائه کنیم، همچنین کرونا و رشد معنوی بعد از ضربه از موضوعاتی است که محققان میتوانند به آن بپردازند.
استاد حوزه علمیه گفت: پنل دیگر فلسفه و کلام است که با توجه به تشکیکها و شبهاتی مانند اینکه چرا خدا به داد مردم نمیرسد و کمک نمیکند و چرا باید مبتلا شویم در دستور کار قرار گرفته است، لذا در این پنل رهیافتهای معنوی در حکمت اسلامی اعم از عرفان و کلام و فلسفه بررسی خواهد شد؛ همچنین سنجش مواجهه الهیاتی معاصر با پدیدههایی مانند شر براساس حکمت اسلامی و پاسخ الهیاتی به نیازهای معنوی برآمده از کرونا از دیگر مقولات این پنل است.
آذربایجانی تصریح کرد: در پنل سوم هم که پنل اجتماعی است، بررسی میان فرهنگی زیست معنوی در مواجهه با کرونا؛ تبیینهای اجتماعی مواجهه معنوی با کرونا؛ آسیبهای اجتماعی ناشی از کرونا و راهکارهای معنوی مواجهه با آنها؛ تحلیل آسیبهای معنویت بر آمده از کرونا از منظر جامعهشناسی و تبیین تغییرات سرمایه فرهنگی _ معنوی ناشی از شیوع کرونا مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه در سطح دنیا معنویتهای غیردینی و مذهبی زیادی وجود دارند که برخی با کرونا هم مواجهه داشتهاند، اظهار کرد: قصد ما ایجاد ظرفیتی برای معنویتهای خداجو هست تا بتوانند یافتههای علمی و متقن خود را در مواجهه با کرونا عرضه کنند.
دبیر علمی کنفرانس اظهار کرد: این کنفرانس روزهای ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در قم و تهران به صورت همزمان با محوریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار خواهد شد؛ مهلت ارسال چکیده تا ۳۰ بهمن ماه ۹۹ و مهلت ارسال اصل مقالات هم تا ۲۰ فروردین سال آینده است.
وی افزود: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال مقالات میتوانند به نشانی: قم، پردیسان، میدان علوم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مراجعه و یا از طریق تلفن: ۰۲۵۳۲۱۱۱۳۲۹، دورنگار: ۰۲۵۳۲۸۰۳۰۹۰ و یا کدپستی: ۳۷۴۹۱۱۳۳۶۱ در ساعات کاری ۷:۳۰ تا ۱۵:۰۰ اقدام کنند.
انتهای پیام/
منبع: ایکنا
https://ihkn.ir/?p=21830
نظرات