به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح_اندیشه، حوزه های علمیه در هفتهی گذشته شاهد رویدادها و حوادث مختلف علمی، پژوهشی، سیاسی، دینی و… بودند که برگزیده های آن را خدمت علاقه مندان منتشر می کنیم.
در جهاد بینیاز کردن کامل کشور از بیگانگان پیشگام باشید
حضرت آیت الله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به پنجاه و سومین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، تأکید کردند: پیوستن دانشجویان ایرانی در هر نقطه از جهان به حرکت پیشرفت و بینیاز کردن کشور از بیگانگان، جهاد فی سبیل الله است.
روز یا هفته ای به نام حوزه نامگذاری شود/ بیان خدمات حوزه ریاکاری نیست
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: اخیرا در این فکر فرو رفتم که باید خدمات حوزه را به جامعه بیان کنیم تا بدکاران و بد اندیشانی که به فکر تخریب حوزه هستند، واقعیت ها را بدانند؛ بیان نمودن خدمات حوزه ریاکاری نیست.
فریب حرف های دیگران در مورد بی اثر بودن فقه را نخورید
آیت الله اعرافی در توصیه به طلاب بیان داشت: باید فقه در مرزهای جدید و مختلف توسعه و تسری پیدا کند تا شاهد شکوفایی مرزهای دانشی فقهی در حوزه برای پاسخ به نیازهای جدید و در قلمروهای جدید باشیم و اگر این کار صروت نگیرد با توسعه قلمروهای جدید و نوپدید شاهد انزوای فقه گذشته خواهیم بود.
روحانیت و شیعه و هیئات اجر رسالت را در روز شهادت حضرت زهرا (س) ادا کنند
حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی با بیان این که ایام فاطمیه قابل وصف نیست، از همه روحانیت، شیعیان و هیأت ها خواست اجر رسالت را در روز شهادت حضرت زهرا(س) ادا کنند.
کوتاهی در انجام کار، در همۀ مشاغل و تحویل محصول ناتمام مصداق کمفروشی است
حضرت آیت الله مظاهری در درس اخلاق خود گفتند:کم فروشى، فقط هنگام فروش جنس محقّق نمیشود؛ بلکه کوتاهی در انجام کار، در همۀ مشاغل و تحویل محصول ناتمام نیز مصداق کمفروشی است.
دولت نمی تواند به تنهایی با تمام مفاسد مبارزه کند
آیت الله العظمی سبحانی خاطرنشان کرد: دولت نمی تواند به تنهایی با تمام فساد مبارزه کند؛ روحانیت و مبلغین هم مسئولیت دارند و باید تلاش کنند که با این کار هم بار دولت سبک شده و هم جامعه بیشتر در مسیر اصلی خود قرار می گیرد.
مشکلات از بی عرضگی و بی مدیریتی است
حضرت آیت الله جوادی آملی بیان داشتند: بخش دولتی باید کوچک شود و کارها را به خود مردم واگذار کند و خود، امر نظارت را بر عهده داشته باشد.
بدحجابی فاجعه ای بزرگ در ایران است
آیت الله العظمی نوری همدانی خاطرنشان کرد: مسئله بدحجابی یکی از فاجعه های بزرگی است که امروز در ایران به وجود آمده و متأسفانه در حال عادی شدن است؛ مع الاسف این مسئله در قم نیز وجود داشته و در حال گسترش است.
توصیه حضرت آیت الله علوی گرگانی به توسعه درس اخلاق در حوزه
حضرت آیتالله علوی گرگانی گفت: یکی از خلأهایی که در حوزه علمیه وجود دارد، ضعف عبارت واتقوالله بوده و علماء اخلاق در حوزه کم به چشم میخورد و باید جلسات اخلاق در حوزه بیش از مقدار موجود باشد.
لبیک مجدد حوزه علمیه،اساتید و طلاب به ندای رسای رهبر معظم انقلاب
مدیریت حوزه های علمیه در بیانیه ای تاکید کرد: حوزه قم و اساتید ارجمند و طلاب غیور و گروه ها و نهادهای حوزهای همراه با مردم و جوانان و همه طبقات مردم عزیز قم، با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی عهد میبندند تا در صیانت از هویت ایمانی و انقلابی قم و حوزه بکوشند و به ندای رسای رهبری معظم و مراجع عظام پاسخ دهند و قم را از همه آسیبها، که چهره معنوی و انقلاب را کمرنگ میسازد صیانت نمایند.
اینکه همه هوس کنند درس خارج بگویند، مقبول نیست
آیت الله رضا استادی، عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: وقتی وضع کتابخانههای قم را با گذشته مقایسه می کنیم خیلی پیشرفت خوبی داشته که دیگر بهانه برای کسانی که بخواهند تحقیق کنند نمانده است.
نگهداری از حدود ۱۴ هزار کتاب خطی در کتابخانه مدرسه علمیه آیتالله گلپایگانی
حجت الاسلام و المسلمین سید علی عماد، مدیر کتابخانه آیتالله گلپایگانی گفت: در بخش نسخ خطی حدود ۱۴ هزار و ۷۰۰ کتاب نگهداری میشود که یکی از سرمایههای حوزه علمیه قم به شمار میرود.
تعریف ۲۶۳ کار ویژه برای روحانیت
حجت الاسلام والمسلمین ملک دار در جمع نمایندگان طلاب، مسئول مرکز امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه گفت: امروز بیش از شش هزار نفر از طلاب در این مرکز پرونده داشته، علاقمندی های آنان شناسایی شده و قریب به ۲۷۰۰ نفر از این عزیزان جذب نهادهای گوناگون شده اند.
تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ موقوفه برای حوزه های علمیه شناسایی شده است
مسئول دفتر امور موقوفات و منابع پایدار اظهار داشت: در مجموع از ۹۸ درصد موقوقات ثبت شده در کشور، ۲ درصد از موقوفات حوزه های علمیه شناسایی شده ودر همین رابطه بیشترین موقوفه در استانهای خراسان رضوی، تهران، فارس، اصفهان است.
انقلاب اسلامی به دنبال تبیین گفتمان عقلانیت، معنویت و عدالتخواهی در گستره جهانی است
رئیس جامعهالمصطفی جامعهالمصطفی یادآور شد: میراثدار نهالی است که امام خمینی(ره) غرس کردند و از مهمترین و مؤثرترین نقشآفرینان مجموعههای علمی جهان اسلام به شمار میروند
حجتالاسلام والمسلمین محمدیگلپایگانی از آیت الله مؤمن عیادت کرد
حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی از طرف رهبر معظم انقلاب در بیمارستان محل بستری آیت الله محمد مؤمن حضور یافت.
تقویت ارزش پول ملی و کاهش فشار بر طبقات ضعیف
در پنجمین جلسه مشترک هیئت رئیسه و کمیسیون های مجلس خبرگان رهبری با تقدیر از تلاش های دانشمندان هوا فضای کشور، بر لزوم تقویت ارزش پول ملی و کاهش فشار بر طبقات ضعیف تاکید شد.
رشد محبت بین پیروان ادیان از دستاوردهای انقلاب است
آیتالله تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام گفت: از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران که در آستانه ۴۰ سالگی خود قرار دارد، رشد محبت بین پیروان ادیان الهی است.
خسروپناه معاون دانشگاه آزاد اسلامی شد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه را به عنوان «معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی» منصوب کرد.
رویکرد تمدنی و نگرش بین المللی ضرورت امروز حوزه های علمیه است
در کارگاه «بایسته های حوزه و روحانیت انقلابی» مطرح شد که توجه به رویکرد تمدنی و نگرش بین المللی، توجه به اصول و عرصههای اجتماعی همراه با پیروی همه جانبه از ولایت فقیه و حفظ و حراست از جایگاه رفیع مرجعیت را از بایسته های حوزه و روحانیت انقلابی برشمرد.
تشیع و مسیحیت دارای اشتراکات مفهومی فراوانی هستند
پروفسور هنری دولهوگ، مدیر مرکز تعالیم دینی مسیحیت بر اشتراکات فراوان مفهومی تشیع و مسیحیت به خصوص مسیحیت کاتولیک و برگزاری نشست های دو جانبه بیشتر در این زمینه تاکید کرد.
ارزیابی پنج دیدگاه درباره جایگاه حزب در فقه سیاسی
حجتالاسلاموالمسلمین مهاجرنیا، استاد و پژوهشگر علوم سیاسی دیدگاه امکان ذاتی تحزب در فقه معتقدند که تحزب، سازوکاری است که برای ظهور عقلانیت جمعی در جامعه طراحی شده است که مبانی آن در قرآن و سنت، قابل اجتهاد و استنباط است.
با حرکتجهانی فمینیسم مقابله میکنیم
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور گفت: مرکز تحقیقات زن و خانواده زیر نظر مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران ایجاد شده و تلاش این مرکز فعالیت در زمینه کنترل حرکت جهانی فمینیسم است، این مرکز تلاش میکند زن و مرد را بهعنوان زوجی مکمل یکدیگر معرفی کند و آنها را مقابل یکدیگر نمیداند.
روحانیت خیرخواه مردم است
آیت الله ممدوحی دردیدار طلاب وفضلای ترکیه خاطرنشان کرد: انبیای الهی هم با رفتار و عمل مردم را به دین جذب می کردند، ولی الان در شرایطی قرار داریم که دشمنان به دنبال اسلام هراسی هستند و از این طریق می خواهند مردم را از دین دور کنند.
سفر رهبری منجر به توسعه کمی ۵۷۰ درصدی حوزه علمیه خراسان شمالی شد
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی با اشاره به اینکه سفر رهبری به استان نقطه عطف توسعه حوزه علمیه خراسان شمالی بود، گفت: این سفر سبب تحول کیفی و توسعه کمی ۵۷۰ درصدی حوزه علمیه استان شد.
حوزه انقلابی نمی تواند به انقلاب و نظام بی تفاوت باشد
آیت الله نمازی، نماینده ولی فقیه در کاشان تصریح کرد: اگر انقلاب و حکومت اسلامی بخواهد با سبقه انقلابی بودن خود بماند، راهی جز پیوند با حوزه نخواهد داشت و اینجاست که مسئولیت حوزه و روحانیت مشخص خواهد شد.
معارف اهل بیت(ع) به سراسر جهان معرفی شود
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، به ضرورت موضوع صدور معارف اهل بیت علیهم السلام به خارج از مرزهای ایران و معرفی اسلام واقعی به جهانیان تاکید کردند.
پیروان همه ادیان مخاطبان روحانیت شیعه اند
حجت الاسلام والمسلمین زمانی، «امت اسلامی به معنای عام و پیروان ادیان» را مخاطبان حوزه و روحانیت دانست و تصریح کرد: حوزه های علمیه باید برنامه ریزی های مطلوبی برای ترویج معارف ناب اسلامی در دنیا داشته باشند و رسالت پیامبر(ص) را امروز در جهان پیاده کنند.
برخی مسئولان بدون اینکه هزینه ای برای این آب و خاک داده باشند، مسئولیت گرفته اند
پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تحمل سختی و فشار روانی دوران اسارت برای سربازانی که در راه حق و دفاع از وطن جنگیدند، گفت: کسانی مانند شما آزادگان هزینه زیادی برای دفاع از وطن داده اید، در حالی که برخی مسئولان بدون اینکه هزینه ای برای این آب و خاک داده باشند، مسئولیت گرفته اند.
تا پیروزی در جنگ اقتصادی راهی نمانده است
حجت الاسلام والمسلمین مهدی طائب، فرمانده قرارگاه عمار در همایش «طلایه داران فاطمی» یرد گفت: همه باید به این مسئله آگاهی پیدا کنند که تا پیروزی در جنگ اقتصادی راهی نمانده است و اگر بتوانند به خوبی این زمان ها را سپری کنند، دشمن بازهم در مقابل ملت ایران شکست خواهد خورد.
طلیعههای تمدن اسلامی به هویت و ذات انقلاب مربوط میشود، نه سرزمین ایران
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، رئیس جامعهالمصطفی تصریح کرد: تمدن اسلامی، برآمده و ناشی از هویت اسلامی و معارف دینی و متکی به حقیقتی بود که در بعثت پیامبر(ص) رخ داد. تمدن مزبور از دل اسلام جوشید، از این رو، طلیعههای تمدن اسلامی به هویت و ذات انقلاب اسلامی مربوط میشود، نه سرزمین ایران.
بایسته های راه اندازی کرسی های فقه معاصر برای پاسخ گویی نیازها
معاون پژوهش سطوح عالی حوزه علمیه قم مطرح کرد: هر لجنه ای باید برای خود چشم انداز کوتاه، میان و بلند مدت داشته باشد .کار لجنه ها، شناسایی موضوعات جدید برای همیاری وهم فکری با استاد برای ارائه کرسی فقه معاصر است.
پیشتازی روحانیت در جریان پیروزی انقلاب و تداوم آن، انکارناپذیر است
مدیر بنیاد بین المللی نهج البلاغه گفت: یکی از مسایلی که جزو مسلمات و انکارناپذیر است، پیشتازی روحانیت در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص تداوم آن تا به امروز است.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=9706
نظرات