تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 25874
تاریخ : ۱۸ آذر, ۱۴۰۰ :: ۱۸:۱۶
تمدن سازی، رويكرد دروس خارج فقه مضاف حوزه علمیه خراسان است آیت‌الله سیدمصباح عاملی در بازدید از موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام: تمدن سازی، رويكرد دروس خارج فقه مضاف حوزه علمیه خراسان است/ در حوزه‌ فعالیت‌های بسیار خوبی انجام می‌شود، ولی بیشتر به صورت جزیره‌ای است شکل‌گیری دروس فقه مضاف در موضوعات مختلف از جمله سبک زندگی، تعلیم و تربیت و مدیریت، حرکتی تحولی و تمدن‌ساز است. چنين حرکت‌هایی بر اساس مبانی فقهی و اصولی محکم، موجب اتقان علمی و عملی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ آیت‌الله سیدمصباح عاملی در بازدید از موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام و در جمع مسئولان این مرکز با اشاره به برگزاری بیش از 30 درس خارج رسمی در حوزه علمیه خراسان، گفت: 18 مورد آن‌ها درس خارج فقه مضاف هستند كه نوعا رويكرد تمدني دارند و ارتباط این دروس با هم به هم‌افزایی بسیار خوبی منجر مي شود.

عضو شوراي عالي حوزه علميه خراسان شکل‌گیری دروس فقه مضاف در موضوعات مختلف از جمله سبک زندگی، تعلیم و تربیت و مدیریت را حرکتی تحولی و تمدن‌ساز دانست و عنوان کرد: چنين حرکت‌هایی بر اساس مبانی فقهی و اصولی محکم، موجب اتقان علمی و عملی مي شود.

مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: با توجه به اینکه موضوعات جدید مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی در این دروس در حال بحث و بررسی است، دستیاران پژوهشی در كنار اساتید حضور دارند تا کمک‌کار ایشان باشند.

آیت‌الله عاملی با اشاره به سه مرحله خودسازی، جامعه‌پروری و تمدن‌سازی در مقدمه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: در حوزه‌های علمیه فعالیت‌های بسیار خوبی در حال انجام است، اما بسیاری از این‌ها به صورت جزیره‌ای مي باشد در حالي كه فایده و ثمره فعالیت جمعي و گروهي بيشتر است و از اين رو، دست كم لازم است که حرکت‌ها به صورت هماهنگ، سمت و جهت مشخصی به خود بگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دعائی نیز در جریان این بازدید گفت: بیش از سه سال کار پیرامون ظرفیت فقه موجود و بررسی 150 پرونده علمی در این رابطه، انجام شده است که دستاورد بزرگ آن، اصول استنباطی فقه تمدنی یا فقه تمدن‌ساز بوده که پردازش و دسته‌بندی گرديده و در قالب 10 جلد ارائه می‌شود.

مدیر موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام دومین گام اساسی در اين موسسه را تربیت محقق و مدرس در حوزه فقه تمدنی و فعال کردن رشته‌های علمی ازجمله فلسفه و کلام و فقه و اصول با گرایش مهارت‌های فقه تمدنی معرفی کرد.

وي با بیان اینکه برای دهه دوم فعالیت‌های موسسه، سندی راهبردی تنظیم شده است، اظهار کرد: مدرسه عالی تمدن اسلامی با هدف تربیت مجتهدین تمدن‌ساز و تمدن‌پژوه، مرکز تحقیقات تمدن اسلامی به عنوان جایگاهی برای پژوهش‌های فارغ‌التحصیلان و نیز، مؤسسات اقماری برای تبدیل خروجی‌های پژوهشی به محصول قابل مصرف برای جامعه، سه بخش کلی در ساختار فعالیت‌های موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی هستند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.