به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ آیتالله سیدمصباح عاملی در بازدید از موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام و در جمع مسئولان این مرکز با اشاره به برگزاری بیش از ۳۰ درس خارج رسمی در حوزه علمیه خراسان، گفت: ۱۸ مورد آنها درس خارج فقه مضاف هستند که نوعا رویکرد تمدنی دارند و ارتباط این دروس با هم به همافزایی بسیار خوبی منجر می شود.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان شکلگیری دروس فقه مضاف در موضوعات مختلف از جمله سبک زندگی، تعلیم و تربیت و مدیریت را حرکتی تحولی و تمدنساز دانست و عنوان کرد: چنین حرکتهایی بر اساس مبانی فقهی و اصولی محکم، موجب اتقان علمی و عملی می شود.
مدیر حوزه علمیه خراسان افزود: با توجه به اینکه موضوعات جدید مورد نیاز جامعه و نظام اسلامی در این دروس در حال بحث و بررسی است، دستیاران پژوهشی در کنار اساتید حضور دارند تا کمککار ایشان باشند.
آیتالله عاملی با اشاره به سه مرحله خودسازی، جامعهپروری و تمدنسازی در مقدمه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: در حوزههای علمیه فعالیتهای بسیار خوبی در حال انجام است، اما بسیاری از اینها به صورت جزیرهای می باشد در حالی که فایده و ثمره فعالیت جمعی و گروهی بیشتر است و از این رو، دست کم لازم است که حرکتها به صورت هماهنگ، سمت و جهت مشخصی به خود بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین دعائی نیز در جریان این بازدید گفت: بیش از سه سال کار پیرامون ظرفیت فقه موجود و بررسی ۱۵۰ پرونده علمی در این رابطه، انجام شده است که دستاورد بزرگ آن، اصول استنباطی فقه تمدنی یا فقه تمدنساز بوده که پردازش و دستهبندی گردیده و در قالب ۱۰ جلد ارائه میشود.
مدیر موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام دومین گام اساسی در این موسسه را تربیت محقق و مدرس در حوزه فقه تمدنی و فعال کردن رشتههای علمی ازجمله فلسفه و کلام و فقه و اصول با گرایش مهارتهای فقه تمدنی معرفی کرد.
وی با بیان اینکه برای دهه دوم فعالیتهای موسسه، سندی راهبردی تنظیم شده است، اظهار کرد: مدرسه عالی تمدن اسلامی با هدف تربیت مجتهدین تمدنساز و تمدنپژوه، مرکز تحقیقات تمدن اسلامی به عنوان جایگاهی برای پژوهشهای فارغالتحصیلان و نیز، مؤسسات اقماری برای تبدیل خروجیهای پژوهشی به محصول قابل مصرف برای جامعه، سه بخش کلی در ساختار فعالیتهای موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی هستند.
https://ihkn.ir/?p=25874
نظرات