تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, اقتصاد, برگزیده ترین ها, عرصه اقتصاد و تمدن, گزارش, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 27486
تاریخ : ۲۴ اسفند, ۱۴۰۰ :: ۱۱:۲۰
در پنجمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی مطرح شد؛ اقتصاد مقاومتی به عنوان اقتصاد علمی و فرهنگی شناخته می‌شود/ ظرفیت‌های جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی شناسایی و بکار گرفته شود پنجمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی با حضور اعضای آن از سوی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه در قم تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ پنجمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی با حضور اعضای آن از سوی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه در قم تشکیل شد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ بعد از انقلاب به عنوان تنها الگوی اقتصاد منطبق بر مبانی دینی و فقه و اخلاق اسلامی به وسیله رهبر انقلاب برای مقابله در جنگ تمام عیار اقتصادی و دفع دشمن از قلمرو اقتصادی ایران درسطح بین المللی ارائه شده است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه افزود: همه اقتصادان های منصف که با اقتصاد سرمایه داری، سوسیالیستی، اسلامی و فقه اقتصادی آشنایی دارند، معترف هستند که الگوی اقتصاد مقاومتی تنها اقتصادی است که سیاست های آن بیان شده است و از آن به عنوان به الگوی الهام بخش از نظام اقتصاد اسلام برای امروز و فردای جامعه اسلامی است.

وی بیان داشت: ما در عرصه اقتصادی جریانهای اصلی اقتصادی چون نظام اقتصادی سرمایه سالاری نظام اقتصادی، دولت سالاری اقتصادی سالاری نظام سوسیالیست داریم. این ها از نظر اسلام مطرود است. اما اسلام الگوی اقتصاد مردم سالاری دینی را قبول دارد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: کسانی که می خواهند با این الگو آشنا شوند به سخنان رهبر انقلاب در۱۴ خرداد امسال مراجع کنند، اما نظریه مردم سالاری دینی، در حقیقت حامی نظام جمهوری اسلامی است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه افزود: لذا گفتمان مردم سالاری دینی را باید فهمید و تفهیم کرد و تبدیل به گفتمان دینی و فراملی کرد و برنامه و طرح برنامه های اجرایی مردم سالاری اقتصادی دینی را عملیاتی و تحقق بخشید.

وی بیان داشت: اگر قبول کنیم که مردم سالاری اقتصادی دینی در مقابل و عرض سرمایه سالاری نظام سرمایه سالاری و دولت سالاری اقتصادی سالاری نظام سوسیالیست قرار دارد، پس باید فهمید، تبدیل به گفتمان کرد و طرح عملیاتی را تحقق بخشید.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی با اشاره به مبانی الگوی مردم سالاری اقتصاد دینی به سخنان حضرت علی(ع) در توصیه به مالک گفت: ای مالک بدان که حامی دین، مردم هستند. لذا باید گرایش به سمت مردم باشد و مسلمان باید به فکر مسلمانان باشد. این نشان می دهد که نظریه مردم سالاری دینی اهمیت داردکه امام راحل و رهبری بیانات فراوانی دارند ولذا می فرمایند برای موفقیت باید از ظرفیت مردمی استفاده کرد.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه افزود: اما فلسفه راه اندازی اقتصاد مقاومتی شکل گیری جبهه مردمی برای عملیاتی کردن مردم سالاری دینی بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: پس از ابلاغ الگوی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و تشکیل مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی برای حفظ و صیانت از این الگو و جلوگیری از تحریف آن، با بررسی که روی این الگو صورت گرفت این نتیجه حاصل شد که مردم‎بنیانی از مهمترین مؤلفه های اقتصاد مقاومتی است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: اگر "مردم‌بنیانی اقتصاد مقاومتی"، پیگیری مناسبی نشود، شاید سایر مولفه ها نیز امکان تحقق نیز نداشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی گفت: در سال ۹۷ و پس از چند سال از ابلاغ اقتصاد مقاومتی، جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی برای عملیاتی کردن این الگو تاسیس شد. با فراخوان و بررسی هایی که با کمک فعالان این مرکز شکل گرفت، تشکل های مردمی که دغدغه تحقق الگوی اقتصاد مقاومتی داشتند را شناسایی کردیم و با مشارکت ۱۰ تشکل مردمی که در سطح ملی فعالیت داشتند، هیئت موسس شکل گرفت.

وی یادآور شد: همه اعضای هیئت موسس پذیرفتند که جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی جهت تحقق این الگو باید شکل گیرد و پس از آن تشکل های مردمی که در قلمروی ملی دارای ظرفیت گفتمانی و نظری و عملیاتی بودند شناسایی و دعوت شدند تا اولین مجمع عمومی جبهه اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی بیان کرد: اولین مجمع در ۶ دی ۱۳۹۷ با میزبانی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و با سخنرانی آیت الله اعرافی شکل گرفت. در مجمع عمومی اول، ۴۰ تشکل مردمی مشارکت داشتند و پیمان نامه ای در آنجا امضا شد که همه اعضا هم پیمان شوند تا همه ظرفیت های خود را جهت تحقق اقتصاد مقاومتی به کار گیرند و تشکل های گفتمانی و فرهنگ سازی و عملیاتی در این حوزه ها نقش آفرینی کنند.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه گفت: پس از تشکیل مجمع اول این سوال مطرح شد که مسیر و مقصد ما چیست؟ از این روی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی، شورای مرکزی که در مجمع اول تشکیل داد به دنبال نقشه راه جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی را تهیه و تنظیم کند. جلسات و مشورت های فراوانی در این شورای مرکزی انجام شد و سرانجام به یک نقشه راهی که ابعاد اقتصاد مقاومتی را در بخش علمی و گفتمانی و عملیاتی نشان می داد به عنوان مسیر حرکت و مقصد جبهه مردمی تنظیم کرد.

وی گفت: در نشست دوم مجمع عمومی در سال ۹۸ نقشه راه جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی افزود: یکی از اهداف این جبهه عملیاتی کردن الگوی اقتصاد مقاومتی بود و این مساله یک سوال مهم برای ۱۰۰تشکل فعال در این حوزه بود که بر اساس چه الگویی باید به دنبال تحقق اقتصاد اسلامی برویم.

استاد حوزه بیان کرد: مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی با زحمات فراوان تلاش کرد که الگوی عملیاتی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی را تهیه و طراحی شده است.

رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه اظهار کرد: این الگو در نشست سوم مجمع عمومی الگوی عملیاتی به تصویب رسید، ولی در نشست چهارم این مساله مطرح شد که باید به سمت عملیاتی کردن این الگو پیش رویم. در این رابطه مدل و برنامه ای تحت عنوان «کلیات برنامه اجرایی مدل عملیاتی» در شورای مرکزی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی تهیه شد و در نشست چهارم مجمع عمومی کلیات برنامه اجرایی به تصویب رسید و همه این موارد به عنوان اسناد بالادستی موجود است.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی،گفت: اما هدف از این برنامه پنجم، برای سال بعد، برنامه های که تشکل های مختلف عملیاتی، برنامه های اجرایی خود را ارائه می دهند و شورای مرکزی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی، در چارچوب مدل عملیاتی طراحی شده در تولید، توزیع و مصرف به هم پیوند می دهد و یک شبکه ملی و فراملی را شکل می دهد، باید پی گیری و اجرا شود.

وی اظهار کرد: امیدواریم این برنامه مبدا و مبنای برنامه های اجرایی ۱۴۰۱ و تبدیل تشکل های عملیاتی جبهه مردمی به یک شبکه ملی شوند تا بتوانند در شبکه تولید، توزیع و مصرف به نظام کمک کنند و تشکل های عملیاتی جبهه اقتصاد مقاومتی را یاری کنند.

حجت الاسلام والمسلمین یوسفی عنوان کرد: ظرفیت های جبهه مردمی اقتصادی شناسایی ۱۲۰ تشکل مردمی است که می توانند نقش آفرین باشند.

اقتصاد مقاومتی به عنوان اقتصاد علمی و فرهنگی شناخته می‌شود

دکتر زریباف در پنجمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی که از سوی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه در قم تشکیل شد، گفت: اقتصاد مقاومتی به عنوان اقتصاد علمی و فرهنگی شناخته می شود و این اقتصاد با سایر اقتصادها که غیرفرهنگی است، متمایز می باشد.

مسئول شورای مرکزی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی افزود: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که مردم در مالکیت منابع مشارکت و در مدیریت هاحضور داشته باشند، اما سوال این است که سهم مردم در مالکیت منابع و مدیریت چه قدر است؟

وی بیان داشت: جایگاه مردم در عرصه منابع و مدیریت کجا است؟ و خصوصی سازی که از آن به عنوان ایجاد انحصار جدید یاد می شود، چرا اجازه مشارکت مردم را نمی دهد. این ها مواردی است که باید به آن پاسخ داده شود.

بیانیه پنجمین مجمع عمومی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی

متن آن به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

«لَوِ استَقاموا عَلَی الطَّریقَةِ لَأَسقَیناهُم ماءً غَدَقًا»

اکنون که در آستانه ورود به قرن پانزدهم شمسی قرار داریم و کاروان انقلاب اسلامی و رهپویان خمینی کبیر و خامنه‌ای عزیز در حال عبور از پیچ تاریخی و تمدّنی هستند و همچنین مردم در آغاز راه گام دوم و دولت سیزدهم، پرچم عدالتخواهی و مردم‌محوری را برگزیده‌اند و در انتظار تحوّلی اساسی و پایه‌ای و یک انقلاب اساسی در حوزه اقتصاد و معیشت خود می‌باشند، بازخوانی الگوی اقتصاد مقاومتی براساس تفسیر مقام ‌معظم رهبری برای نجات اقتصاد ایران، ضرورتی حتمی و دوچندان دارد.

این الگو به عنوان وظیفه اصلی تمامی ارکان نظام ابلاغ گردید و تمام دستگاه‌های حاکمیتی و بخصوص تشکل‌های مردمی را و در یک کلام جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی را به عمل به الگوی مردم‌سالاری اقتصادی دینی و استقامت بر آن فرامی‌خواند. اکنون پس از گذشت ۸ سال از ابلاغ آن در مجمع عمومی پنجم جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی و در ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ و قریب به نیمه شعبان المعظّم گردهم‌آمدیم تا ضمن ارزیابی و بررسی نقاط قوّت و ضعف عملکرد خود، راه آینده را استوارتر، محکم‌تر، آگاهانه‌تر و مردمی‌تر دنبال نمائیم.

در این نشست یک روزه، ضمن ارزیابی عملکرد گذشته، خط‌مشی‌های آتی جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی به نحو ذیل مورد تاکید قرار گرفت:

۱- استقامت و حراست از اصول و مبانی اقتصاد مقاومتی از قبیل عدالت‌بنیانی، مردم‌بنیادی، دانش‌بنیانی، درون‌زایی و برون‌گرایی، رویکرد جهادی و در یک کلام الگوی اقتصاد مقاومتی؛

۲- تأکید و گسترش مطالبات جبهه مردمی در خصوص ارتقاء تفکر و اندیشه اقتصاد مقاومتی به عنوان الگوی بی‌بدیل و الهام‌گرفته از نظام اقتصادی اسلام در مقابل جریان‌های انحرافی، ضدمردمی و بحران‌زای اقتصاد لیبرال سرمایه‌داری؛

۳- گفتمان‌سازی الگوی اقتصاد مقاومتی از ایده‌آل‌ترین سطوح ذهنی تا عملیاتی‌ترین سطوح عینی و کاربردی، مطالبه جدی از رسانه‌های ملّی و مردمی جهت تبیین و تنویر افکار عمومی و آموزش مردم؛

۴- ورود در عرصه عمل در قالب طرح‌های اقتصادی به منظور اصلاح شبکه توزیع و تولید و هم‌افزا و هم‌راستا نمودن تشکل‌های اقتصادی و انقلابی. در این خصوص بر اساسنامه و اسناد بالادستی و مرامنامه و آئین‌نامه‌های مصوّب پیشین و نیز پرهیز از تصدّی‌گری شورا و در عین‌حال اصلاح، تکمیل، حمایت، هدایت و نظارت از طرح‌های عملیاتی مردمی عدالت‌محور تاکید می‌شود؛

۵- انسجام‌بخشی و شبکه‌سازی تشکل‌های مردمی و هدایت عملی و عینی آنها بر ریل الگوی اقتصاد مقاومتی در حوزه‌های مالکیت، مدیریت و بهره‌مندی از مواهب و خیرات اقتصادی؛

۶- همراهی و همدلی با دولت سیزدهم و در عین حال نظارت دقیق و صریح نسبت به عملکرد آنها در اجرای الگوی اقتصاد مقاومتی، مشارکت با دولت در تدوین سند تحول، برنامه هفتم، ارائه مدل فقرزدایی، اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۲، تعاونی‌سازی اقتصاد ملّی، اصلاح اساسی و ساختاری در نظام بانکی کشور، تعیین تکلیف سهام عدالت؛

۷- دعوت از نهادهای پشتیبان جبهه مردمی، یعنی بسیج مستضعفین، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و جماعات و حوزه‌های علمیه، و فعال‌سازی ارتباط آنها با مجموعه تشکل‌های مردمی؛

۸- تشکیل اولین تعاونی فراگیر ملّی و تقویت نهاد و ساختار مدیریتی دبیرخانه شورا و تأمین نیازهای اساسی آن جهت پیشبرد مصوبات؛

۹- ایجاد صندوق تأمین مالی مردمی جهت تقویت و پشتیبانی از طرح‌های مصوّب اعمّ از علمی، فرهنگی و عملیاتی؛

۱۰- تاکید بر اصلاح و تکمیل ساختار حقوقی شبکه تشکل های مردمی اقتصاد مقاومتی بنحوی که تمامی طرح‌های ملی و مردمی قابل قبول ذیل قوانین جمهوری اسلامی بتوانند در منظومه حقوقی و مدیریتی جبهه ادامه فعالیت بدهند؛

در پایان ضمن تشکر از اعضای جبهه و تبریک مجدد ایام و اعیاد شعبانیه و التجا به حضرت ولی عصر (عج) و آرزوی صحت و سلامتی برای بنیان‌گذار اقتصاد مقاومتی و تأکید بر پیشبرد منویات و مطالبات ایشان، جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی را به استقامت در راه و تبعیت از مبانی و آموزه‌های اقتصاد مقاومتی دعوت می‌نمائیم.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.