تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گزارش تفصیلی خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ دستورالعمل اعطای وام فرزندآوری ابلاغ شد/ اختصاص محصولات سایپا و ایران خودرو به مادران/ دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری به بانک‌ها ابلاغ شد دستورالعمل اعطای وام فرزندآوری ابلاغ شد و برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده‌اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، به ازای فرزند اول ۲۰ میلیون، فرزند دوم ۴۰ میلیون، فرزند سوم ۶۰ میلیون، فرزند چهارم ۸۰ میلیون و به ازای فرزند پنجم به بعد ۱۰۰ میلیون تومان و در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند یک وام تعلق می‌گیرد و ترتیب تولد لحاظ می‌گردد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ دستورالعمل اعطای وام فرزندآوری ابلاغ شد و برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده‌اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری، به ازای فرزند اول ۲۰ میلیون، فرزند دوم ۴۰ میلیون، فرزند سوم ۶۰ میلیون، فرزند چهارم ۸۰ میلیون و به ازای فرزند پنجم به بعد ۱۰۰ میلیون تومان و در مورد تولد فرزندان دوقلو و بیشتر به ازای هر فرزند یک وام تعلق می‌گیرد و ترتیب تولد لحاظ می‌گردد.

همچنین بانک‌ها مکلفند حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول بخشنامه بانک‌مرکزی، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند.

سایپا و ایران خودرو مجاب به اختصاص ۵۰درصد از سهمیه قرعه کشی خود به مادران واجد شرایط شدند

فاطمه محمدبیگی در گفت و‌گویی در مورد واگذاری خودرو به مادران طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: طی جلسه‌ای که در هیئت رئیسه مجلس با مسئولان  بانک مرکزی و  نماینده وزارت صمت داشتیم،  نحوه واگذاری خودرو به مادرانی که فرزند دوم و به بعد خود را به دنیا آورند و نیز آئین نامه تسهیلات بانکی خانواده‌های متولدین جدید مورد بررسی قرار گرفت.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز به جزئیات واگذاری خودرو به مادران پرداخت و تاکید کرد: دو شرکت خودرو سازی ایران خودرو و سایپا طبق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجاب به واگذاری 50 درصد خودروهای قرعه کشی خود طبق این قانون شده‌اند، براساس افزایش متقاضیان پیشنهاد می‌شود دیگر شرکت‌های کوچک‌تر خودرو سازی  و شرکت‌های خصوصی در اجرای این بند قانون افزایش جمعیت ورود پیدا کنند.

رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تاکنون در شرکت ایران خودرو 3 دوره به صورت فروش فوق العاده مردمی ویژه مادران صاحب فرزند دوم و بیشتر طبق تاریخ مشخص شده عرضه گردیده است.

نایب رئیس کمیسیون جوانی جمعیت  یادآور شد: براساس آمار اعلامی شرکت ایران خودرو تا هفته گذشته حدوداً 31 هزار و 500 خودرو بر مبنای این قانون  توسط این شرکت به مادران حائز شرایط عرضه شده است. اما با استعلامی که از سازمان ثبت احوال گرفته شده، تعداد کل متقاضیان 440 هزار نفر بوده‌ که ظرف دو هفته از میان متقاضیان حدود 10 هزار و 607 نفر واجد شرایط دریافت خودرو اعلام شدند و دقیقا از این تعداد حدود 7 هزار و 304 نفر مبلغ لازم را  واریز کرده‌اند، در حال حاضر در مرحله تحویل خودرو برای 3 ماه آینده قرار دارند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شرکت خودروسازی سایپا نیز 2 دوره فروش فوق العاده گذاشته است، حدود 32 هزار و 550 دستگاه خودرو براساس قانون جوانی جمعیت به مادران عرضه شد که طبق آمار اعلامی 32 هزار و 350 متقاضی هم  ثبت نام کرده‌اند، با استعلام ثبت احوال حدود 3 هزار و 388 نفر از مادران  واجد شرایط قانون جوانی جمعیت شناسایی شدند و تاکنون حدود 7 دستگاه خودرو از سایپا تحویل داده شده است و ظرف 3 ماه باقی مانده اقدام به تحویل الباقی خواهد شد، اما تاکنون 1543 نفر مبلغ ریالی لازم را واریز کرده‌اند.

محمد بیگی در پایان خاطر نشان کرد: در دوره سوم فروش فوق العاده شرکت سایپا حدود 160 هزار خودرو برای مادران واجد شرایط در نظر گرفته خواهد شد. جلسات نظارتی مجلس با ارگان‌ها برای اجرایی سازی قانون و گزارش گیری از دستگاه‌ها آغاز شده و این روند ادامه خواهد داشت.

وی درمورد تسهیلات بانکی مربوط به مواد قانون طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: با اشاره به ابلاغ بخشنامه دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری برای اجرا در شبکه بانکی از سوی بانک مرکزی، بانک ها مکلف هستند حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این بخشنامه، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند.

دستورالعمل تسهیلات فرزندآوری به بانک‌ها ابلاغ شد

همچنین آقای سحابی در برنامه رادیو تهران امروز صبح ، افزود : بر این اساس برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده اند تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری برای فرزند اول 20 میلیون تومان، فرزند دوم 40 میلیون تومان، فرزند سوم 60 میلیون تومان، فرزند چهارم 80 میلیون تومان و فرزند پنجم و بیشتر 100 میلیون تومان در نظر گرفته شده است .

وی ادامه داد : نرخ این تسهیلات کارمزد قرض الحسنه 4 درصد است و به پدران اطفالی که از اول فروردین 1400 به دنیا آمده امکان پرداخت تسهیلات وجود دارد که متقاضیان می توانند برای ثبت نام به سامانه تسهیلات قرض الحسنه فرزند مراجعه کنند.

سحابی گفت : دوره بازپرداخت تسهیلات 20 میلیون تومانی 3 سال است و به همین ترتیب 4سال، 5 سال، 6 سال و نهایتا برای تسهیلات 100 میلیون تومانی 7 سال درنظر گرفته شده است . 6 ماه هم دوره تنفس دارد یعنی اقساط را به مدت 6 ماه پرداخت نمی کنند و از ماه هفتم شروع به پرداخت تسهیلات می کنند.

مدیر ارتباطات بانک مرکزی ادامه داد: سامانه این تسهیلات همان سامانه ازدواج است که لینک جدیدی به آن اضافه کردیم که وقتی به سایت مراجعه می شود یک لینک تسهیلات ازدواج و یک لینک تسهیلات فرزندآوری است که آن را پر می کنند و کد رهگیری محرمانه دریافت می کنند که باید این کد رهگیری را همراه با سایر مدارک لازم به بانک ارایه دهند. اصل شناسنامه پدر و فرزند، کارت ملی، کپی کارت ملی پدر، کد رهگیری، کدپستی و آدرس محل سکونت متقاضی برای ارائه به بانک لازم است .

آقای سحابی گفت : قانون در موضوع مبنای ارائه وام به متقاضیان صراحت دارد . تسهیلات مبتنی بر اعتبارسنجی است و اگر اعتبارسنجی شود و متقاضی اعتبارش خوب باشد با همان سفته امکان دادن وام فراهم است و اگر اعتبارسنجی بشود و متقاضی به آن اندازه اعتبارسنجی نداشته باشد نهایتا با یک ضامن این تسهیلات قابل پرداخت است.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه پارک شهر رادیو تهران در خصوص روند اعتبارسنجی و زمان آن گفت : نام نویسی که انجام شد متقاضی بانک را انتخاب می کند. از طریق سامانه بانک مرکزی به محض اینکه تعیین شعبه می شود پیامکی به متقاضی ارسال می شود که متقاضی در قسمت مشاهده وضعیت سامانه بانک مرکزی می تواند هر لحظه وضعیت تعیین شعبه را رصد کند و روند پرونده اش را داشته باشد. به محض اینکه پیامک تعیین شعبه به دستش رسید تا 12 روز فرصت دارد که مراجعه به بانک پذیرش کند و بعد از آن از روزی که پذیرش می شود 45 روز فرصت دارد مدارکش را تکمیل کند و اگر به ضامن نیاز است بیاورد.

سحابی در خصوص اینکه وام را باید پدر طفل اقدام کند و اگر به دلایلی والدین جدا شده باشند یا پدر فوت کرده باشد مادران هم می توانند اقدام کنند؟ گفت : در این خصوص ضوابط مشخصی وجود دارد، متقاضی می تواند قیم باشد که اینها را بانک راهنمایی می کند طبق آنچه در دستورالعمل و ضوابط است.

مدیر ارتباطات بانک مرکزی افزود : از ساعت 4 بعدازظهر دیروز این سامانه را راه اندازی کردیم . متقاضی همین الان می تواند مراجعه و تکمیل پرونده کند و روند تسهیلات را انجام بدهد.

آقای سحابی ادامه داد: آنچه پیش بینی می شود این است که اگر تشکیل پرونده به موقع انجام و مدارک در موعد مقرر به بانک ارایه شود در فرصت 30 روز نهایتا تسهیلات پرداخت می گردد .

سحابی در جواب سوال مجری مبنی بر اینکه اگر فرزندی در سال 1400 به دنیا آمده و والدین برای وام اقدام کرده باشندآیا برای فرزند دومی که سال 1402 یا 1403 به دنیال بیاید می توانند اقدام کنند؟گفت :در دستورالعمل ارسالی به بانک صراحتا اعلام کردیم که اگر تسهیلات را متقاضی برای یک فرزندش دریافت کند و در حال بازپرداخت تسهیلات صاحب فرزند دیگری شود آن فرزند هم در همین چارچوب قرار می گیرد و می تواند تسهیلات جدیدی را دریافت کند.

بانک مرکزی وام مسکن ویژه خانواده‌های دارای ۳ فرزند و بیشتر را ابلاغ کرد

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای، دستورالعمل تسهیلات قرض‌الحسنه «ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن» برای خانواده‌های فاقد مسکن را که در سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا می‌شوند، به بانک‌های عامل ابلاغ کرد.

در این بخشنامه که بر اساس جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور به شش بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات، کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک ابلاغ شده، آمده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است از محل صددرصد (۱۰۰٪) مانده سپرده های قرض‌الحسنه و پنجاه درصد (۵۰٪) سپرده های قرض‌الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع جزء (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را با اولویت نخست از طریق بانک های عامل تأمین کند.

همچنین بانک ها مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، با أخذ سفته از متقاضی یا یک ضامن معتبر به پرداخت تسهیلات اقدام کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانک های عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذی‌ربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است. همچنین باید نسبت به اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (بنا به درخواست خانواده) با بازپرداخت حداکثر بیست ساله برای خانواده‌های فاقد مسکن که در سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده یا می‌شوند به میزان دو میلیارد (۲٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال اقدام شود.

در راستای اجرای جز (۳) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، سهمیه هر بانک برای اعطای تسهیلات یادشده مبلغ ۱.۵۰۰ میلیارد ریال تعیین شده است.

در پایان این بخشنامه مواکداً یادآور شده است که با توجه به مراتب فوق، ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به بانک مرکزی ارسال شود.‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.