به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در نشست وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعضای شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: با توجه به شرایط روز جامعه اقتضا می کرد که یکی از وزرای محترم که دست اندرکار مسائل اقتصادی کشور و برنامه جدید در رابطه با مسئله معیشت و اقتصاد است، در جمع اساتید حوزه علمیه قم حضور پیدا کنند و توضیحات لازم در خصوص برنامه های جدید را ارائه فرمایند.
وی افزود: دغدغه عمومی جامعه ما از یک سو و حضرات آیات عضو جامعه مدرسین از سوی دیگر ما را به برگزاری این نشست ترغیب نمود.
آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: قطعاً ارتباط وثیقی بین اعضای محترم جامعه مدرسین حوزه با مردم وجود داشته و همین امر سبب انتقال دل مشغولی ها و نگرانی های اقتصادی جامعه به این اساتید و علمای دینی می شود.
دکتر سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تغییر سیاست حمایتی دولت به جای اختصاص پرفساد ارز ترجیحی برای کالاها به حمایت از مصرف کننده از جهت تحلیل اقتصادی و تأثیرات اجتماعی آن در دراز مدت، مورد اجماع کلی صاحب نظران و کارشناسان اقتصادی است.
وی افزود: در اسناد سیاست گذاری کشور در سال های گذشته نیز این اتفاق، مورد تأکید بوده است.
خاندوزی خاطرنشان کرد: از ۲۴ قلم کالایی که در سال ۱۳۹۷ مشمول ارز وارداتی ارزان بودند ۱۸ قلم آن ها مانند واردات برنج، واردات چای، اقلام مرتبط با گوشت قرمز و مانند این ها در دوره دولت قبل حذف شد؛ این درحالی بود که حمایت از مصرف کننده در کنار حذف این کالاها از سوی دولت قبل وجود نداشت و این امر سبب افزایش چند برابری قیمت آن کالاها بدون وجود برنامه حمایتی شد.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: حذف ۶ قلم کالای باقیمانده مورد حمایت ارز ترجیحی را مرحله کنونی این طرح دانست و گفت: هدف ما بر حمایت از مصرف کننده در کنار حذف این کالاها از لیست حمایت ارز ترجیحی بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: بنا بر قانون، دولت باید این ۶ قلم باقیمانده را در سال گذشته حذف می کرد؛ نهایتاً به دلایل مختلفی این موضوع به امسال موکول شد و از آن ۶ قلم، دو قلم نان و دارو از لیست کنار گذاشته شدند.
وی با اشاره به حذف ۴ کالای باقیمانده در روزهای اخیر افزود: این کالاها به دلیل مضطر بودن آنها در مرحله آخر از لیست حمایت ارز وارداتی ارزان از سوی دولت حذف شدند؛ و سعی شد تبعات این موضوع با پرداخت ما به التفاوت قیمت ها به مردم جبران گردد.
خاندوزی بیان داشت: برای دولت قابل پیش بینی بود که در این فرآیند، کشور ما با یک نفع بلندمدت و مضیقه کوتاه مدت مواجه خواهد شد؛ جهت کاهش فشار این طرح بویژه روی اقشار کم درآمد، متوسط و فقیر جامعه، تمهیدات جبرانی همچون پرداخت یارانه چند برابری در نظر گرفته شده است.
گفتنی است در این دیدار اعضای شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نظرات و سؤالات خود را در خصوص اصلاح یارانه ها مطرح و وزیر اقتصاد پاسخ سؤالات آنان را ارائه کرد.
انتهای پیام/