تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, سياست, عرصه حکمرانی, گزارش, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 28503
تاریخ : ۳۰ خرداد, ۱۴۰۱ :: ۱۰:۴۰
غلامرضا جمشیدیها رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران همایش «امام، انقلاب اسلامی و پیوندهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی مسلمانان»؛ محورهای انقلاب امام خمینی (ره) در مکاتب علمی دیده نشده بود/ «خدامحوری» ویژگی محوری امام در زندگی فردی، اجتماعی و مبارزات سیاسی است معتقدم انقلاب اسلامی یک سرفصل جدیدی در تاریخ بشریت بود و نمی‌شود آن را به عنوان یک انقلاب عادی در نظر گرفت؛ چون بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بر روی محورهایی تاکید دارد که اصلاً در مکاتب علمی ممکن است آن را ندیده باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ دکتر غلامرضا جمشیدیها رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در آئین افتتاحیه همایش ملی «امام خمینی، انقلاب اسلامی و پیوندهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی میان جوامع مسلمان» در این دانشکده، گفت: معتقدم انقلاب اسلامی یک سرفصل جدیدی در تاریخ بشریت بود و نمی‌شود آن را به عنوان یک انقلاب عادی در نظر گرفت؛ چون بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بر روی محورهایی تاکید دارد که اصلاً در مکاتب علمی ممکن است آن را ندیده باشند.

وی افزود: در دورانی که ما دانشجو بودیم هیچ گاه نقش مذهب را در انقلاب توضیح نمی‌دادند. نظریه‌ای که در زمان ما خیلی مشهور بود، دین را افیون ملت‌ها می‌دانست. اما امام خمینی (ره) باعث شد که همه تئوری‌های غرب فرو بپاشد و غرب که در ظاهر یک زمانی خیلی قوی بود، الآن بنیان‌های نظری‌اش متلاشی شده است.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: غرب گرچه دارد یک نفس‌هایی می‌زند ولی به نظر بنده، بنیان‌های نظری‌اش فرو ریخته است.

دکتر جمشیدیها در بخش دیگر سخنانش تصریح کرد: ما نسل پنجاه‌وهفتی و همچنان پای کار هستیم. امیدواریم نسل جدید بتوانند بر معیارهایی که امام راحل و مقام معظم رهبری تاکید دارند استوار باشد و همان مسیر را برویم. بنابراین می‌توانیم مسیر امام را ادامه دهیم. این یک سرفصل جدیدی در تاریخ بشری است. هیچ کسی در این زمینه فکر نمی‌کرده که یک فردی تنها و یک تنه از سلسله انبیا بیاید و در حالی که در ظواهر امر هیچ امکانی نبوده است، یک کلامی را بگوید و همه‌اش هم محقق و بر همه پیروز شود.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در جمع‌بندی این بحث عنوان کرد: بنابراین انقلاب امام خمینی (ره)، یک معادله جدید در دنیا است؛ معادله‌ای مبنی بر اینکه می‌شود دنیا را با تکیه بر گزاره‌های دینی عوض کرد.

توجه به نیروی بی‌پایان امت از خصوصیات بارز تفکر امام خمینی (ره) بود

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن قاضوی صبح امروز در آئین افتتاحیه همایش ملی «امام خمینی، انقلاب اسلامی و پیوندهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی میان جوامع مسلمان» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، گفت: امام راحل قبل از اینکه بنیانگذار یک نظام اسلامی و یک قهرمان همیشه پیروز عرصه نبرد با ظلم و استکبار باشد، او یک انسان کامل با برترین ویژگی‌های یک انسان کامل بود؛ یعنی اول مسیر خودسازی را طی کرده و بعد وارد محدوده اجتماع شده است.

رئیس این همایش، ایمان و اتکاء به قدرت لایزال الهی و خدامحوری امام خمینی (ره) را ویژگی محوری امام در زندگی فردی، اجتماعی و مبارزات سیاسی امام (ره) دانست و گفت: امام خمینی (ره) همیشه به یاد خدا بود و با توکل به ذات اقدس ربوبی حرکت می‌کرد.

رئیس دانشکده اندیشه و معارف اسلامی، از شجاعت به عنوان ویژگی بعدی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نام برد و به بیان رهبر معظم انقلاب در خصوص شجاعت امام اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری، یگانه رمز پایداری انقلاب اسلامی در آینده را حفظ روحیه شجاعت برشمرده‌اند.

دکتر قاضوی در ادامه با اشاره به صلابت و قاطعیت امام راحل، اظهار داشت: امام در تمام بحران‌ها و رویارویی‌های قبل و بعد از انقلاب اسلامی، قاطعانه ظاهر شدند. با وجود اینکه دشمنان و استکبار جهانی که از انقلاب امام و جنبش جهانی که امام در دنیای معاصر ایجاد کرده بود به وحشت افتاده بودند و با تمام قوا و ابزارهایی از قبیل جنگ نظامی، حصر اقتصادی و انواع و اقسام دشمنی‌ها به مقابله با امام و نظام برخاستند، اما تمام این دشمنی‌ها ذره‌ای در صلابت و اراده این رادمرد الهی خللی ایجاد نکرد.

وی ساده‌زیستی را دیگر ویژگی مهم و شاخص امام خمینی (ره) برشمرد و گفت: زهد امام از ویژگی‌های بارز ایشان است. امام راحل ۱۴ سال در نجف اشرف در یک خانه ۵۰ متری استیجاری زندگی کرد و بعد از بازگشت به ایران نیز در یک خانه محقر در منطقه جماران بودند.

رئیس دانشکده اندیشه و معارف اسلامی دانشگاه تهران همچنین «تکیه بر مردم» را از ویژگی‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: توجه امام به نیروی بی‌پایان امت برای مبارزه با دشمنان اسلام، یکی از خصوصیات ویژه و بارز تفکر امام بود. عدالت‌خواهی، ظلم‌ستیزی و حمایت از مستضعفان، تجدید حیات اسلام، استقلال و خوداتکایی و تاکید بر قدرت و نیروی مردم از ویژگی‌های ایشان بود. امام (ره) همواره می‌فرمودند که هیچ ملتی نمی‌تواند استقلال پیدا کند مگر اینکه خودش را بفهمد.

رئیس همایش ملی «امام خمینی، انقلاب اسلامی و پیوندهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی میان جوامع مسلمان» از توجه به واقعیت‌های اجتماعی زمان خود و نفی تز جدایی دین و از سیاست به عنوان دیگر ویژگی‌های امام خمینی (ره) نام برد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.