الحمدلله رب العالمین و صلّی الله علی سید الأنبیاء و المرسلین و الائمة المعصومین لاسیّما بقیةالله الأعظم روحی و ارواحناالعالمین لتراب مقدمه الفداه.
فبَعَثَ فيهِم رُسُلَهُ و واتَرَ إلَيهِم أنبياءهُ ؛ لِيَستَأدُوهُم مِيثاقَ فِطرَتِهِ ، و يُذَكِّروهُم مَنسِيَّ نِعمَتِهِ ، و يَحتَجُّوا علَيهِم بالتَّبليغِ ، و يُثيروا لَهُم دَفائنَ العُقولِ ، و يُرُوهُم آياتِ المَقدِرَةِ مِنْ سَقْفٍ فَوْقَهُمْ مَرْفُوعٍ وَ مِهَادٍ تَحْتَهُمْ مَوْضُوعٍ وَ مَعَايِشَ تُحْيِيهِمْ وَ آجَالٍ تُفْنِيهِمْ وَ أَوْصَابٍ تُهْرِمُهُمْ وَ أَحْدَاثٍ تَتَابَعُ عَلَيْهِمْ وَ لَمْ يُخْلِ اللَّهُ سُبْحَانَهُ خَلْقَهُ مِنْ نَبِيٍّ مُرْسَلٍ أَوْ كِتَابٍ مُنْزَلٍ أَوْ حُجَّةٍ لَازِمَةٍ أَوْ مَحَجَّةٍ.
به فرموده نورانی امیرالمؤمنین علی بن أبیطالب علیهآلافالتحیةوالثناء رسالت انبیاء الهی، روشن نگاه داشتن چراغ فطرت و پایبندی به میثاق بندگی در جامعه انسانی است و امروزه علمای ربانی از میان مردان الهی و بانوان فرهیخته و مهذّب، باید رهرو صادق این راه بزرگ باشند که زمین خالی از حجت الهی نخواهد بود.
علم سودمند، در سایهسار خردورزی، عقلانیت و بهرهمندی از بال اندیشه و تفکر حاصل میشود، چنانچه فرمودهاند «بِالعقلِ یستخرِجُ غور الحِکمه؛ به وسیله عقل قعر حکمت استخراج میشود».
خداوند متعال میفرماید: «يَرْفَعِ اللَه الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ»؛ برای رسیدن به مقام رفیع علاوه بر کسب معارف و علم باید به تهذیب و خودسازی اشتغال داشته باشید، باید از درون، خود را از هر آنچه تاریکی است، زدود و این میسر نمیشود مگر به خودآگاهی، و لذاست که نوای دلنشین مولی الموحدین، امیر علوم و باب حکمت الهی علی علیهالسلام روح را مینوازد که یکی از جلوههای خردورزی در انسان، نیل به مقام خودآگاهی است: «افضل العقل معرفة الانسان بنفسه».
بانوان ارجمندی که مسیر علوم دینی را برگزیدید، شما از نعمت بزرگ استعدادهای جوان برخوردارید. اندیشیدن در آیات کتاب تکوین و تلمّذ و غور در محضر کتاب تدوین، توفیقی است تا از گذر آن بصیرتی نصیبتان گردد که به مدد نیروی سحرآمیز جوانی با نور وجودتان، عالمانه و آگاهانه در دنیای معاصر از آموزههای اسلام ناب، پاسداری وصیانت کنید.
برشماست که در این مسیر از خرافهها و هر آنچه رنگ جهل دارد، بر حذر باشید و در قالب نقشهای مقدّس و حیاتبخش همسری و مادری، جلوه و مظهر زیبای طهارت و دانایی حضرت زهرا علیهاالسلام باشید. همانا رمز مانایی وجاودانگی بشر علم است «.. هلك خُزّان الاموال و هم أحیاء، و العلماء باقون ما بقى الدهرُ اعیانُهم مفقودة، و امثالهُم فى القلوب موجودة».
مال اندوزان با آن که به ظاهر زندهاند، امّا در واقع مردهاند و اهل علم تا دنیا هست زندهاند. پیکرهایشان از میان مىرود، امّا یادشان در دلها زنده است.
درود و سلام بر همه عالمان فرهیخته در طول تاریخ بشریت، بر طالبان علم و معرفت و معنویت که بر بال فرشتگان الهی آرمیدهاند، بر معلمان دلسوختهای که از شمع وجودشان، بر قلب عاشقان علم و معرفت، نور میتابند.
و بالأخره سلام و تحیت بر وجود نازنین قطب عالم، ولی الله الأعظم، حجةبن الحسن ارواحنا فداه و عجّ الله تعالی فرجه الشریف.
و السلام علیکم و رحمةالله و برکاته،
جعفر سبحانی