تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
در نشست تخصصی نخبگان حوزوی در جهت حل مسأله های حکمرانی دینی مطرح شد؛ کشور مشکل اقتصادی ندارد، مشکل مدیریتی دارد/ گاه دولتی که بنا بوده در خدمت مردم باشد بیشتر در خدمت کارکنانش است/ سالی 15000 کشته در جاده های ایران داریم و این محصول سوء مدیریت است کشور مشکل اقتصادی ندارد، مشکل مدیریتی دارد. اینکه شما عمل جراحی یک مریض را بدون هیچ تخصص پزشکی بپذیرید بهتر از اینست که بدون دانش و تجربه کافی، مدیریت جایی را قبول کنید!

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ نشست تخصصی نخبگان حوزوی در جهت حل مسأله های حکمرانی دینی برگزار شد.

حجت الاسلام دکتر اسدی، استاد مرکز تخصصی مدیریت اسلامی عنوان کرد: کشور مشکل اقتصادی ندارد، مشکل مدیریتی دارد؛ سالی حداقل ۱۵۰۰۰ کشته در جاده های ایران داریم و در واقع این محصول سوء مدیریت است اما چون پراکنده است ما را حساس نمی کند، مثل سرعت گیرهای خیابانی و جاده ای که مثلا گاه برای جلوگیری از کشته شدن یک نفر در طول سال ایجاد می شوند و گاه همین سرعت گیر منجر به تصادف و جراحت و حتی فوت افراد بیشتری هم می شود اما اینها برای ما محسوس نیست، سوء مدیریت هم همین است و اثرات بدش غالبا دیده نمی شود.

وی افزود: اینکه شما عمل جراحی یک مریض را بدون هیچ تخصص پزشکی بپذیرید بهتر از اینست که بدون دانش و تجربه کافی، مدیریت جایی را قبول کنید!

دکتر میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور بیان داشت: ما حتی در معرفی آموزه های مدیریتی امام علی ع هم کوتاهی کرده ایم که می‌بینیم که در فلان کتاب مدیریت غربی ابن تیمیه به عنوان پدر مدیریت اسلامی معرفی می شود و وقتی به نویسنده ایمیل زدم که شما امام علی را می‌شناسید یا خیر می گوید خیر! امام در جایی می گوید ما انقلاب کردیم برای اداره مسجد اما مساجد را رها کرده ایم.

وی ادامه داد: بروکراسی مد نظر وبر که در سال ۱۹۲۱ ارائه شد در واقع الگوبرداری از نظام کلیسا بوده و نشان می دهد آنها تا چه میزانی تشکیلاتی عمل می کرده اند. مادامی که ما در مباحث نظری باقی بمانیم نمی شود کشور را اداره کرد؛ به قول یک استاد ما برای اجرا نیاز به حکمت داریم نه فقط علم. ما در این یکسال و نیم درگیر بحث عدالت در پرداخت ها بوده ایم، تعریف مفهومی عدالت باید تبدیل به فرمول شود و نیاز به نظریه های مبنایی انضمامی داریم.

دکتر لطیفی تصریح کرد: گاه دولتی که که بنا بوده در خدمت مردم باشد بیشتر در خدمت کارکنانش است و بخش عمده درآمد دولت صرف پرداخت حقوق کارمندان می شود. در نسبت دموکراسی که به سمت وعده وعید و بر هم زدن نظم موجود است و بروکراسی که به دنبال نظم و ثبات است باید فکر کرد. فرهنگ سازمانی ما گاه فرهنگ مالکیت است که گویا مالک پست هستیم در حالیکه فرهنگ دینی، فرهنگ امانتداری است. در موضوع دولت الکترونیک اقدامات مهمی داشته ایم که به شفافیت بیشتر و حل برخی مسائل نظام اداری کشور خواهد انجامید.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.