تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
حجت‌الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه مشهد: پژوهش‌ها باید در جهت تحقق سند چشم‌انداز ۱۴۱۷ حوزه علمیه خراسان باشد/ حمایت‌ها و تلاش‌ها به‌سمت اولویت‌های اول و نیازهای روی‌زمین‌مانده و فعلی کشور سوق داده شود مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: با توجه به اینکه موقعیت این حوزه در سند چشم‌انداز افق ۱۴۱۷ مشخص شده، پژوهش‌ها باید به‌گونه‌ای ساماندهی شود که در جهت تحقق این سند باشد و این سند باید به مراکز پژوهشی، مراکز و مدارس تخصصی عرضه و تبیین شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ حجت‌الاسلام والمسلمین علی خیاط، مدیر این حوزه در مراسم تجلیل از برگزیدگان هفدهمین فراخوان آثار پژوهشی حوزه خراسان که در مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد، با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی مایه خیر و برکت و عزت اسلام در دنیا است، ایام دهه مبارکه فجر را تبریک گفته و عنوان کرد: حضرت جواد(ع) می‌فرمایند که مؤمن به سه ویژگی نیاز دارد که عبارت است از توفیق الهی، نصیحت‌کننده‌ای از درون خودش و روحیه قبول‌کردن نصیحت‌ها.

وی با بیان اینکه فراخوان آثار پژوهشی حوزه علمیه خراسان بسیار ارزشمند است که ادامه خواهد داشت، گفت: اهمیت و کارایی پژوهش بر کسی پوشیده نیست و با وجود اینکه هنوز به جایگاه اصلی پژوهش نرسیده‌ایم اما پژوهش همزاد حوزه علمیه است و از آثاری که از بزرگان به جا مانده پژوهش‌محوری مشهود است و این سنت ادامه پیدا می‌کند. مدیر حوزه علمیه خراسان با تأکید بر اینکه هر اثری که می‌خواهد ماندگار شود باید قوی و پرمایه بوده و از درون بتواند خود را نگه دارد، گفت: پژوهش کار آسانی نیست و ساعت‌ها و روزها باید مسئله‌ای را دنبال کرد که لازمه آن صبر و حوصله است و با پشتکار باید دنبال پاسخ مسئله بود. وی با یادآوری اینکه پژوهشگر در همه لحظات و کارهای خود پژوهشگر است و مسئله خود را در هر لحظه و هرجا دنبال می‌کند، خ: نکته مهم دیگر، فکر و تأمل است و اینکه پژوهشگران منحصرا به‌دنبال منبع هستند اشتباه است زیرا گاهی فکر و مسئله جدیدی مطرح می‌شود که منبعی ندارد و با اینکه ممکن است اشتباهات زیادی داشته باشد اما حاصل فکر و تأمل بوده و نکته جدیدی مطرح شده است. حجت‌الاسلام والمسلمین خیاط در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: طبق بیانات رهبر معظم انقلاب، اولویت‌بندی پژوهش‌ها و مسائل باید مدنظر باشد که حمایت‌ها و تلاش‌ها به‌سمت اولویت‌های اول و نیازهای روی‌زمین‌مانده و فعلی کشور سوق داده شود. وی افزود: سند چشم‌انداز حوزه علمیه خراسان برای افق ۱۴۱۷ طراحی و برای آن زحمت زیادی کشیده شده، هزاران نفرساعت ها کار کرده‌اند، نظرات و منابع مختلف دیده شده و مشخص شده است که در هر جهتی باید به کجا برسیم؛ بنابراین پژوهش‌ها باید به‌گونه‌ای ساماندهی شود که در جهت تحقق این سند باشد و این سند باید به مراکز پژوهشی، مراکز و مدارس تخصصی ارایه و تبیین شود. مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به مثالی در این زمینه گفت: آستان قدس رضوی ظرفیتی بسیار بزرگ بوده و از جهات متعدد برای ما مهم است و در شهری که به‌برکت وجود امام‌رضا(ع) هر سال میزبان ۳۰ میلیون زائر است، مسائل بسیاری وجود دارد که باید طلاب و پژوهشگران ما در این زمینه با بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی همکاری کنند. وی با بیان اینکه حوزه علمیه خراسان از آثار فاخر حمایت کرده و خواهد کرد و انتشارات این حوزه گام بزرگی در این زمینه است که مشکلات نشر را کاهش می‌دهد، گفت: صندوق پژوهش و نوآوری در سال آینده راه‌اندازی خواهد شد و گروه‌های پژوهشی ساماندهی خواهند یافت و «ماده واحده» که در حوزه مجوزهای نشریات علمی به این حوزه اعطا شد فعال‌تر خواهد شد. وی با تأکید بر اینکه باید نظام مسائل تنظیم شود تا طلبه در یافتن موضوع موردنیاز خود دچار مشکل نشود و تولید مسئله خوب، اساسا کاری پژوهشی است، گفت: با توجه به اینکه پژوهش‌های سطح یک در واقع تمرین پژوهشگری است، مناسب است به‌صورت جدا فراخوان داشته و ارزیابی ساده‌تری داشته باشد و در طول سال این جشنواره در سطوح مختلف برگزار شود تا اثر بیشتری داشته و اهداف بیشتری محقق شود.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.