تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
آیت‌الله فاضل لنکرانی در دیدار دبیرخانه همایش بین‌المللی فقه سیاست خارجی : چنین همایش هایی کار بسیار مهمی است که پویایی حوزه و فقه شیعی را در چنین اموری نشان می‌دهد/ یکی از قاعده‌های قابل توجه برای این مباحث، قاعده الزام است این بحث فقه سیاست خارجی خیلی بحث مهمی است و تبریک عرض می‌کنم که شما وارد این بحث شده‌اید. یکی از قاعده‌های قابل توجه برای این مباحث، قاعده الزام است. قاعده الزام کیفیت ارتباط مسلمان و غیرمسلمان را ترسیم می‌کند. قراردادها و معاملات با آنها تحت این قاعده است. قاعده الزام یک قاعده مهجوری بود که فقهای قدیم تنها در سه طلاق در یک مجلس به آن توجه می‌کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ آیت‌الله فاضل لنکرانی در دیدار دبیرخانه همایش بین‌المللی فقه سیاست خارجی گفت: این کار بسیار مهمی است که پویایی حوزه و فقه شیعی را در چنین اموری نشان می‌دهد. بسیار از این کار خوشحال شدم. من یک بحث‌هایی راجع به این جمله امام که الاسلام هو الحکومه، تقریبا چهل جلسه بحث کرده‌ام و منابع فقهی آن را از آیات قرآن استخراج کرده ام. حدود سی چهل آیه در این اندیشه امام پیدا کردم. برخی خرده می‌گیرند که یعنی چه الاسلام هو الحکومه؟! اینها ناشی از ضعف علمی است.

وی افزود: این بحث فقه سیاست خارجی خیلی بحث مهمی است و تبریک عرض می‌کنم که شما وارد این بحث شده‌اید. یکی از قاعده‌های قابل توجه برای این مباحث، قاعده الزام است. قاعده الزام کیفیت ارتباط مسلمان و غیرمسلمان را ترسیم می‌کند. قراردادها و معاملات با آنها تحت این قاعده است. قاعده الزام یک قاعده مهجوری بود که فقهای قدیم تنها در سه طلاق در یک مجلس به آن توجه می‌کردند. سپس آرام آرام فقهای قوی‌تر آمدند و راجع به مطلق کفار این قاعده را استفاده کردند.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تأکید کرد: مرحوم آقای خویی در منهاج برای قاعده الزام یازده مورد را بررسی کردند. من در رساله قاعده الزام چهل مورد آورده‌ام که اگر بررسی بیشتری کنیم، مخصوصا در موضوعات جدیدی که وجود دارد، خیلی بیشتر از اینها می‌شود. بنظرم این از قواعدی است که در همین مسئله فقه سیاست خارجی خیلی بیشتر باید کار شود. اصلا اگر کسی قاعده الزام را نداند، دین را نمی‌تواند بفهمد.

وی اضافه کرد: نکته بعدی خود ارتباط با وزارت خارجه است. یعنی واقعا باید جلساتی گذاشته شود و موضوعات و ریزمسائل را از آنان بگیریم. روی آن کار شود. به نظر من این مسائل و موضوعات هر چه بیشتر از این بزرگواران گرفته شود و به دنبال آن مقالاتی نوشته شود که غیرواقعی و کم کاربرد نباشد، بلکه یک چیز در میدان باشد و موارد ابتلای آنان باشد. این کار فوق‌العاده موثر است. یعنی در حفظ اسلامی بودن نظام بسیار موثر است.

آیت الله فاضل گفت: من دعا می‌کنم که این همایش بسیار پربار باشد و بتواند نظریه اسلام و فقه شیعی در مباحث سیاست خارجی را استخراج نماید و به دستگاه دیپلماسی ارائه دهد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.