به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ حجتالاسلام والمسلمین استاد فلاح شیروانی در نشست دوم «طرح کلی حجاب، فراسوی بهترین قوانین» به ایراد سخن پرداخت که متن آن بدین شرح است؛
مساله حجاب امروز مواجه با نوعی جنگ تمدنی است. توصیف این موقعیت به لحاظ راهبردی ضروری است. جنگ حجاب هم تمدنی است، یعنی از یک عقلانیت تغذیه میکند و دارای عقبههای تئوریک است و نیز حول آن انگیزهها و تعصبات عمیق و بیبدیل شکل گرفته است. لطمهها و هجمهها اغلب پنهانی و زیرساختی است و حتی گاهی در لوای خدمت به ما ظهور میکند.
این توصیف وزن راهبردی حجاب را برای ما بالا میبرد. یعنی بدانیم دشمن در بحث حجاب اطلسی از مقاصد را دنبال میکند که حجاب گویی نوک قلهی آن قرار گرفته است. این به ظرفیت ذوابعاد حکمت حجاب ارتباط دارد.
اهمیت راهبردی زیاد حجاب نه فقط بهواسطهی اینکه دشمن بر حجاب تمرکز کرده است، بلکه حجاب خودش یک تنگهی احد فرهنگی است. شما اگر حجاب را از دست بدهید میدان فرهنگ را از دست دادهاید. آنچه که میتواند در اینجا پاسخ اصلی باشد راهبرد جنگ احزاب است.
حضرت آقا تحلیلی در خصوص جنگ احزاب دارند که نشان میدهد اگر شما در نابترین و خالصترین ایدههای انسانی بایستید و پافشاری کنید تمام عفونتهای بشری علیه شما متحد خواهند شد. این نشانهای بر سلامت و قدرت شماست. در این شرایط شما باید ایمانتان را به چهار چیز حفظ کنید تا ارادهی دشمن متلاشی شود: «خدا، هدف، مردم و مسیر». الان جنگ احزاب حول حجاب شکل گرفته است. اگر بتوانید ایمان را حفظ کنید و اگر بتوانید حجاب را نگه دارید ارادهی دشمن دست کم در حوزه فرهنگی متلاشی میشود. حجاب در فرهنگ «حجابگستری اسلامی» نقش بسزایی دارد.
صحنه الان بسیار آماده است. درحالیکه ما نوعی وضعیت خطرناک را پیش از اغتشاشات سال گذشته داشتیم تجربه میکردیم. دشمن با استراتژی وزغ پخته داشت نرمنرم حجاب را از متن جامعه میزدود.
این روند ما را به نقطهای میرساند که دیگر نمیتوانستیم کار موثری در این زمینه کنیم. دیگر نمیشد خیز و قیام برای حجاب ایجاد کرد. چرا که برهنگی در مویرگهای عاطفی، ذهنی و سبک زندگی مردم نفوذ میکرد و امکان بسیج عمومی از بین میرفت.
لذا از باب «عدو شود سبب خیر» ما بعد از جریان حجابزدایی سال گذشته نفرت اسلامی ما را برانگیخت و الان برای حجابگستری خیز قیام وجود دارد. این هم از الطاف خداست. الان مسئولان هم دغدغه پیدا کردند.
اگر بنا بود بدون اغتشاش و بدون حالت بحرانی این عزم و اراده انقلابی و دینی را برای قیام ایجاد کنیم قطعاً به طول میانجامید و چه بسا ممکن بود پروژه کشف حجاب با سناریوی پیشین به گونهای در ایران دنبال شود که تغییر ذائقه و تحقق بیحجابی در ایران هیچ جریانی را حساس نکرده و همه تن به این اتفاق شوم دهند. لذا باید از این فرصت استفاده حداکثری کنیم.
به عنوان یک اقدام میانمدت بخشی از مساله در فروبستگی نقشها و مسیرهای پیش روی بانوان و دختران است. دختر ما در این جامعه رشد میکند و بزرگ میشود اما در دورهی نوجوانی و جوانی میبیند که پیشنهادی برای او وجود ندارد. خصوصاً از فرهنگ انقلاب اسلامی و پایگاه دعوت انقلاب اسلامی پیشنهاد مشخصی برای دختران مطرح نمیشود. از منظر تربیتی بخشی از ماجرای بدحجابی در این است که ما نتوانستم دختران را صاحب پروژه کنیم.
این نوعی از سبکی و پوکی برای آنها ایجاد میکند. گرایش به بدحجابی ناشی از این سبکی است. این سبکی ناشی از این است که ما به آن پروژه و رسالت مهم نمیدهیم. یکی از ضرورتها این است که دختران ما دارای رسالت و پروژههای بزرگ بشوند. اگر او صاحب پروژه شود احساس سنگینی میکند و دست از انتخابهای سبک و سطحی برمیدارد.
این راهبرد دلالتهای تربیتی دارد. بالاتر از دادن پروژههای بزرگ این است که به آنها هویت فاخری ببخشیم. برای حل مسأله حجاب باید در یک فرایند طولانیتر جهان معنایی فرد را توسعه بدهیم. باید او در افق انقلاب و تمدن اسلامی قرار بگیرد.
انتهای پیام/