تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, گزارش, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها
شماره : 35058
تاریخ : ۹ مهر, ۱۴۰۲ :: ۱۱:۲۲
حجت الاسلام اسدی، معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره): هدف موسسه از تربیت دانش پژوهان تربیت نظریه پرداز است / برای اسلامی‌سازی علوم انسانی باید به سراغ اجتهاد و استنباط رفت/ عزم جدی برای تولید علوم انسانی اسلامی طلابی در این مؤسسه پذیرفته شده‌اند که دروس حوزه را به خوبی فرا گرفته‌اند و در قدم‌های بعدی با علوم اسلامی آشنا می‌شوند و در نهایت نیز نظریه‌پرداز خواهند شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) حجت الاسلام والمسلمین دکتر اسدی، معاون آموزش مؤسسه امام خمینی(ره) در اردوی دانش پژوهان جدیدالورود مؤسسه که در زائرسرای حضرت ولیعصر عج اردهال در جوار حرم مطهر امامزاده سلطان علی بن محمد باقر(ع) برگزار شد در سخنانی به تبیین اهمیت علم و معرفت برای کسب هدایت و نجات پرداخت و گفت: باید به شما دانش پژوهان جدید الورود تبریک گفت که توانستید در این جامعه‌ای که مسیرهای متنوعی جلوی شما بوده وارد حوزه شوید و در حوزه نیز وارد مجموعه علمی و انقلابی مؤسسه حضرت امام خمینی ره شوید.

وی افزود: خدای متعال توفیق داده که سال تحصیلی جدید را در جوار مضجع شریف حضرت سلطان علی بن محمد باقر(ع) شروع کنیم و مسیر طولانی علمی و معنوی را از این مکان شریف شروع کرده‌ایم لذا از ایشان مدد گرفته تا این راه دشوار و مقدس را با موفقیت طی کنید چرا که راهی که انسان را به نجات می‌رساند راه علم است.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر اسدی خاطرنشان ساخت: شما دانش پژوهان جدیدالورود که ۴۰۳ نفر هستید از بین ۱۱۴۶ نفر متقاضی شرکت کننده در آزمون پذیرفته شده‌اید.

وی در توصیه هایی به دانش پژوهان گفت: شما که تصمیم گرفته اید وارد این موسسه علمی شوید سعی کنید حتما روی کار علمی خودتان تمرکز کنید، کسانی در درس و بحث موفق شده اند که روی فعالیت علمی خود تمرکز داشته اند.

وی گفت: نکته بعدی این است که آنچه مؤسسه آموزشی و پژوهشی را با سایر مراکز علمی متمایز می‌کند عزم جدی برای تولید علوم انسانی اسلامیست چرا که تنها معدود مراکزی این کار مهم را انجام می دهند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان ساخت: شما قرار نیست که تنها یک مشاور، جامعه شناس یا وکیل صرف شوید و هدف حضرت علامه مصباح(ره) که در این مسیر تلاش کرده‌اند و خون دلها خورده‌اند و کار را به اینجا رسانده اند این نبوده است، حضرت علامه نمی‌خواستند که یک دانشگاهی مثل سایر دانشگاه‌ها تأسیس کنند بلکه هدف این بوده است که علوم موجود در دانشگاه‌های کشور که از غرب گرفته شده است را اسلامی کرد یا یک علمی را از منابع اسلامی استخراج کرد؛ ما در این مؤسسه قرار است بعد اصلی کار که اسلامی کردن علوم هست را انجام دهیم لذا اولا باید تسلط خوبی روی علوم انسانی داشته باشید و در نهایت نیز بالاتر بروید و آن علوم را نقد کنید.

وی گفت: طلابی در این مؤسسه پذیرفته شده‌اند که دروس حوزه را به خوبی فرا گرفته‌اند و در قدم های بعدی با علوم اسلامی آشنا می شوند و در نهایت نیز نظریه پرداز خواهند شد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر اسدی با بیان اینکه هدف این مؤسسه تربیت نظریه‌پرداز است خاطرنشان ساخت: به خاطر لزوم تربیت نظریه پرداز در این مؤسسه ممکن است طول دوره تحصیل افزایش پیدا کند اما باید دانست که ارزش این کار بسیار بالاست لذا شایسته است شما دانش پژوهان با یک هدف و انگیزه درست در این مسیر قدم بردارید.

معاون آموزش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تأکید کرد: اساتید محترم مؤسسه پس از سال‌ها کسب تجربه پی برده‌اند که برای اسلامی سازی علوم باید به سراغ اجتهاد و استنباط رفت لذا قصد مؤسسه این است که هویت اتحادی بین فقه و اصول و دروس مؤسسه ایجاد شود، بنابراین شما دانش پژوهان لازم است که فقه و اصول را تنها در مؤسسه بخوانید.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر اسدی در ادامه سخنان خود نکات مهمی را تذکر داد و تأکید کرد: در طول تحصیل لازم هست که به چند نکته به عنوان ابعاد مکمل توجه داشته باشید، اولین نکته مهم توجه به بعد معنوی و اخلاقی می‌باشد، اگر اکتفا کنیم به فکر و استعداد خودمان اول خسران است، باید از خدا توفیق بخواهیم و به درگاه خدای متعال و حضرات معصومین علیهم السلام توکل و توسل داشته باشیم.

وی ابراز داشت: شما در قم مشغول به تحصیل هستید که خیلی ها آرزوی آن را دارند لذا باید قدر فرصت گران‌بهای حضور در قم و جوار کریمه اهل بیت سلام الله علیها را دانست.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) توجه به مقوله بصیرت افزایی را مهم دانست و تاکید کرد: دانش پژوهان عزیز همانگونه که درس و بحث خود را دارند از مباحث سیاسی و اجتماعی نیز غافل نباشند لذا اکتفا به این دروس نکنید و از اساتید گرانقدر مؤسسه شبهات و سؤالات خود را بپرسید.

وی افزود: کسی به موفقیت می رسد که اولا هدف خود را کاملا بداند و لوازم رسیدن به هدف را نیز بشناسد و استقامت کند لذا حتما استقامت در مسیر و عبور از موانع برای کسب موفقیت در امر تحصیل لازم می باشد.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.