تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, حوزه و فقاهت, گزارش, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 39188
تاریخ : ۲۹ آبان, ۱۴۰۳ :: ۱۴:۰۷
در نشست «روش تدوین نظام مسائل فقه تقنین» در پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر مطرح شد؛ بهترین ساختار پژوهش در فقه تقنین، ساختار فقهای سلف است! / حجت‌الاسلام اکبریان تأکید کرد که ساختار پژوهش در فقه تقنین باید به شیوه‌ای باشد که به جای تغییر تراث سلف، آن را بروز کرده و در مواقع تعارض با مسائل جدید، با تسامح و تساهل عبور کند. او ساختار فقه تقنین را از فقه فرآیندی سلف، به ویژه از کتاب‌هایی مانند «الصلاة»، استخراج کرده و آن را بهترین الگوی موجود برای فقه تقنین دانست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر؛ بیست و سومین نشست از «یکشنبه های روش» یکشنبه مورخ ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳ با موضوع «روش تدوین نظام مسائل فقه تقنین» در پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین علی اکبریان بعنوان ارائه دهنده و حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمد جواد ارسطا بعنوان ناقد برگزار شد. در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام و المسلمین حسنعلی علی اکبریان به ارائه ساختار پیشنهادی خود پرداخته و پس از تبیین مفاهیم بحث از دیدگاه خود با در اختیار حضار قرار دادن فهرستی از ساختار مطلوب خود بیان کرد: بهترین ساختار پژوهش در فقه تقنین را ساختار فقهای سلف دیدم. این ساختار شاخصه هایی دارد که یکی از آنها عبارت است از : تساهل و تسامح به این معنا که هرگز ساختار های پیشین و تراث سلف را «تغییر» نمی دادند بلکه «بروز» می کردند و در موارد تعارض ساختار سالف با مسائل جدید با تسامح و تساهل عبور می کردند.

ساختار فقه تقنین از فقه فرآیندی سلف قابل استنباط است!

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در جمع بندی مباحث خود عنوان کرد: ساختار مورد قبول من از کتابهای فقهی که بحثشان فرآیندی است مانند کتاب الصلاة الگو گرفته است.

ساختار فقه تقنین باید در عین حفظ ارتباط با سلف با دنیای امروز مرتبط باشد!

در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر محمد جواد ارسطا بیان کرد: ساختار فقه تقنین در عین حفظ ارتباط خود با تراث سلف باید با دنیای امروز نیز مرتبط باشد. وی مبتنی بر همین اندیشه عنوان کرد: بر این اساس یکی از اولین مسائل فقه تقنین مشروعیت قانونگذاری است.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.