تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, گزارش, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 39635
تاریخ : ۴ دی, ۱۴۰۳ :: ۹:۰۰
حجت الاسلام و المسلمین سید مفید حسینی کوهساری، معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه، مطرح کرد؛ هوش مصنوعی باید با فرهنگ و دین همسو شود / لزوم آشنایی با ظرفیت‌های هوش مصنوعی برای سیاست‌گذاران مصنوعی مرجعیت و مرکزیت فکری برای بشریت از رسالت‌های اصلی حوزه و دانشگاه است. تأکید شده که به جای پرداختن به مباحث غیرمرتبط، باید پاسخگوی نیازهای واقعی فکری انسان‌ها بود. ماموریت «امت‌سازی» مستلزم شکل‌گیری نهادهای یکپارچه علمی، فرهنگی و رسانه‌ای و همچنین اتحادهای سیاسی و امنیتی است که به ایجاد امت اسلامی کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از خبرگزاری حوزه؛ پیش نشست همایش بین‌المللی هوش مصنوعی، فرهنگ و علوم اسلامی به همت انجمن علمی قرآن و حدیث دانشگاه الزهرا (س) و با همکاری نهاد رهبری این دانشگاه به صورت مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی کوهساری، بر بهره برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در عرصه بین‌المللی تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوین می‌تواند فرصت‌های بی‌نظیری را برای کشورهای اسلامی فراهم آورد.

حجت الاسلام و المسلمین سید مفید حسینی کوهساری معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه در این نشست به موضوع ظرفیت ها و چالش های هوش مصنوعی در عرصه بین الملل و امت اسلامی پرداخت.

معاون ارتباطات و امور بین الملل حوزه های علمیه بابیان این که مرجعیت و مرکزیت فکری برای بشریت یکی از مهم‌ترین رسالت‌های حوزه و دانشگاه به شمار می‌آید، گفت: مقام معظم رهبری در این راستا تأکید می‌کنند که باید به سؤالات و نیازهای فکری انسان‌ها پاسخ داده شود، نه اینکه مباحثی ارائه دهیم که ارتباطی با نیازهای واقعی آنان نداشته باشد.

وی ادامه داد: ماموریت «امت‌سازی» رسالت مهمی است که بزرگان دین نیز به آن تأکید کرده‌اند. امت اسلامی زمانی تشکیل می‌شود که بازارهای علمی، شبکه‌های رسانه‌ای، کتابخانه‌ها و نهادهای فرهنگی یکپارچه شکل بگیرند. همچنین، اتحادهای سیاسی، امنیتی و نظامی نیز جزو ضروریات این سازه اجتماعی هستند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری ضمن بیان ظرفیت های هوش مصنوعی در عرصه های مختلف به چالش های موجود نیز اشاره کرد و با بیان این که چالش ها بدون در نظر گرفتن خاستگاه های فرهنگی هر جامعه ممکن است آسیب زا باشند، اظهار کرد: لازم است به مسائلی کلان در این حوزه چون فلسفه هوش مصنوعی، چالش های قانونی و حکمرانی هوش مصنوعی، فقه و هوش مصنوعی، اخلاق هوش مصنوعی و ... به صورت عمیق پرداخت تا به نظام واره‌ای همسو با مسائل فرهنگی و دینی دست یافت.

وی بر بهره برداری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی در عرصه بین‌المللی تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوین می‌تواند فرصت‌های بی‌نظیری را برای کشورهای اسلامی فراهم آورد. این فناوری قابلیت‌هایی همچون بهبود فرآیندهای تصمیم‌گیری، ارتقاء سطح آموزش و پژوهش و تسهیل در ارائه خدمات عمومی را داراست. همچنین با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان به تحلیل داده‌های کلان پرداخته و از آن برای شناسایی نیازها و چالش‌های جوامع اسلامی بهره‌برداری کرد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی کوهساری بر لزوم توجه به اهمیت هوش مصنوعی در ایران تأکید و خاطرنشان کرد که با توجه به پتانسیل‌های بالای علمی و انسانی در ایران، بکارگیری هوش مصنوعی می‌تواند به تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی کمک کند. این فناوری می‌تواند در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت و خدمات بهداشتی نقش مؤثری ایفا کند و به توسعه پایدار کشور کمک نماید.

وی در ادامه نیز بر ضرورت همگرایی کشورهای اسلامی در مواجهه با چالش‌های هوش مصنوعی تاکید کرد و افزود: همکاری میان کشورهای اسلامی می‌تواند به تبادل تجربیات و دانش فنی کمک کند و زمینه‌ساز توسعه پایدار در این زمینه باشد. ایجاد شبکه‌های علمی و پژوهشی مشترک نیز به تقویت ظرفیت‌های کشورهای اسلامی در زمینه هوش مصنوعی کمک می‌نماید.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری با اشاره به اهمیت تدوین سیاست‌های کلان برای بهره‌برداری مؤثر از هوش مصنوعی، اظهار کرد: برای استفاده صحیح از ظرفیت‌های هوش مصنوعی لازم است سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان با چالش‌ها و فرصت‌های این فناوری آشنا شوند و برنامه‌ریزی مناسبی برای آینده انجام دهند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.