به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از مسیر اقتصاد؛ مردمی سازی اقتصاد یا همان توزیع عادلانه ثروت و فرصتها بین اقشار مختلف جامعه، به عنوان یک هدف مهم در سیاستهای اقتصادی کشورها مطرح میشود. در واقع، مردمی سازی اقتصاد به معنای توانمندسازی همه افراد جامعه برای مشارکت در فعالیتهای اقتصادی و بهرهمندی از مزایای آن است. در این راستا برنامه تلویزیونی جهان آرا در تاریخ ۶ بهمن ۱۴۰۳ به مردمیسازی اقتصاد اختصاص داشت. مهمان این برنامه روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود.
ایزدخواه گفت: اگرچه قانون اجرای اصل ۴۴ و سیاستهای کلی مرتبط با آن خالی از ابهام نبودند، اما اصلیترین دلیل عدم موفقیت در اجرای خصوصیسازی، انحراف از مسیر تعیین شده و اولویتدهی به درآمدزایی دولت بوده است. این سیاستهای کلی، هشت هدف مشخص را برای خصوصیسازی برشمرده است که هیچکدام از آنها به درآمدزایی دولت یا تامین مخارج آن اشاره نمیکند.
وی ادامه داد: اهداف این سیاست تمرکز اصلی بر رشد اقتصادی، گسترش مالکیت، افزایش کارایی و رقابتپذیری است. با این حال، برخی از واگذاریها به جای تحقق این اهداف، به نتایجی کاملا برعکس منجر شدهاند. برای مثال، هپکو پس از خصوصیسازی، به جای افزایش تولید، با کاهش شدید آن مواجه شد. این نشان میدهد که برخی واگذاریها نه تنها به رشد اقتصادی کمک نکردهاند، بلکه به تضعیف واحدهای تولیدی نیز انجامیدهاند.