به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی،به نقل از پارک دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته (هایتک)؛ دکتر مصطفی طاهری در نشست معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با شرکتهای فناور و نوآور پارکهای علم و فناوری در کرمان، کار در حوزه هوش مصنوعی بدون جمعآوری داده را بی معنی دانست و گفت: برای موضوعاتی چون پردازندهها، امنیت، پردازش، ذخیرهسازی و حتی دسترسی شرکتهای خصوصی به دادههای دولتی، فصول مفصلی تدوین شده است.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی گفت: ظرفیت تحولی دانشبنیانها در کشور هنوز بهطور کامل فعال نشده و مهمترین گلوگاه آن نبود حکمرانی دادهمحور، شفافیت اطلاعاتی و نگاه ساختاری به اقتصاد دیجیتال است.
وی با اشاره به ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان، اظهار کرد: اگرچه این ماده در برخی استانها مانند کرمان چندان فعال نشده، اما در بسیاری از استانها موجب جهش در سرمایهگذاری فناورانه شده است. ما حتما کمک میکنیم سهم کرمان از این اعتبار افزایش یابد؛ فقط باید پروژهها درست تعریف شوند.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی برای جهش فناورانه در استان کرمان، خواستار توجه و مشارکت جدی شرکت های بزرگ معدنی در ایجاد زیرساختهای فناورانه در این استان شد.
دکتر مصطفی طاهری همچنین گفت: شرکتهای بزرگی که تاکنون مشارکت لازم را نداشتهاند، ملزم خواهند شد در قالب قانون، منابع خود را به پروژههای دانشبنیان تزریق کنند.
وی با اشاره به اهمیت دادهها و قرار دادن آن در اختیار شرکتها افزود: در کنار شرکتهای دانشبنیان هستیم اما باید چارچوبی در نظر گرفته شود تا امور اجرایی این شرکتها انجام شود.
دکتر طاهری گفت: قول می دهیم در تأسیس پارک تخصصی ICT، تخصیص منابع تبصره ۱۸ برای شرکتهای مستعد و در تسهیل اجرای ماده ۱۱ در کنار کرمان باشیم.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای ما رشد متوازن دانشبنیانها در تمام استانها یک اولویت راهبردی است.
همچنین رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی از نمایشگاه دائمی محصولات و دستاوردهای دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته (هایتک) کرمان بازدید کرد.
دکتر مصطفی طاهری همچنین با حضور در تعدادی از شرکت های دانش بنیان و فناور پارک هایتک، کارخانه نوآوری و یکی از شرکت های مستقر در فنی و حرفهای کرمان با فعالیتها و مشکلات آنها آشنا شد.
دراین بازدیدها که با همراهی مدیران پارک علم و فناوری هایتک و اداره کل فناوری اطلاعات استان کرمان و به مدت 5 ساعت انجام شد فناوران کرمانی به طور مفصل با رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس به تبادل نظر پرداختند و خواستار حمایتهای مجلس شورای اسلامی از شرکتهای دانش بنیان و فناور در استان و تسهیل فعالیتها شدند.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی در پایان وضعیت کنونی شرکت های فناور و دانش بنیان در استان کرمان را مطلوب توصیف و پیشرفت و توسعه آنها را ضروری دانست.
دکتر طاهری با مهم خواندن تکمیل طرحهای نیمه تمام و توسعه زیرساختها برای پاسخگویی به نیازهای جدید بر ارتباط بیشتر شرکتها با دانشگاهها و صنایع تاکید کرد.
وی به این نکته هم اشاره کرد که باید تا آخر فرایند و زنجیره در کنار شرکتها باشیم و آنها را در بازاریابی و فروش محصولات کمک کنیم.
وی در بخش دیگری به جمعبندی مشکلات شرکتهای دانش بنیان در کرمان اشاره کرد و افزود: پیگیریهای لازم برای مرتفع کردن مشکلات آنها انجام خواهد شد.
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گفتگو با فناوران کرمانی در بازدید از شرکتها اعلام کرد: پیگیریهای لازم برای مرتفع کردن مشکلات شرکتها انجام خواهد شد.
همچنین دکتر فرهاد راهداری ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده جهت حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان به بررسی راهکارهای قانونی جهت رفع مشکلات فناوران و بررسی موانع موجود در مسیر جهش تولید شرکتها پرداخت.
سرپرست پارک علم و فناوری هایتک با اشاره به توان و ظرفیت فناوران در استان کرمان بر استفاده شرکتهای یزرگ استان از این توانمندیها تاکید کرد.