به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، سیزدهمین دوره جشنواره علامه حلی استان اصفهان صبح امروز به کار خود پایان داد. حجت الاسلام و المسلمین محمدصالح ماذنی دبیر کشوری جشنواره علامه حلی(ره) با اشاره به تاریخچه و اهداف برگزاری جشنواره علامه حلی، اظهار داشت:
در آغاز آثاری که به دبیرخانه میرسید از ۲ هزار و۲۰۰ اثر تجاوز نکرد، اما امروز شاهد حضور گسترده طلاب جوان در سراسر کشور هستیم، به نحوی که در دوره پانزدهم بیش ۱۲ هزار اثر به جشنواره ارائه شد.
مدیر ترویج پژوهش و دبیر جشنواره علامه حلی با بیان اینکه جشنواره به عنوان یک رویداد تمدنی در سطح کشور معرفی شده است، گفت: مجموع آثاری که در کل ادوار برگزار شده جشنواره به سامانه رسیده بالغ بر ۱۸۸ هزار اثر است و در کنار این آثار اگر آثاری که در همایش کتاب سال حوزه نیز ارائه میشود را محاسبه نماییم، رقم تولیدات حوزوی چشمگیر میشود.
حجت الاسلام ماذنی با تأکید بر شناسایی نخبگان در جشنواره علامه حلی به عنوان یکی از اهداف جشنواره، تصریح کرد: در ۱۴ دوره جشنواره، حدود هزار نفر به عنوان نخبه و برگزیده مورد تقدیر قرار گرفتند و با توجه به اینکه جشنواره در همه استانها توسعه یافته و تعداد افرادی که در استانها از آنها تقدیر میشود را نیز اضافه کنیم بالغ بر ۵۰ هزار نفر تاکنون برگزیده داشتهایم.
بخش مهم و ارزشمندی که جای آن در جشنواره خالی بود حضور اساتید در جشنواره بود که دو سال است بخش ویژه اساتید نیز به جشنواره اضافه شد. جشنواره سراسری پس از این که ۳۰ استان آثار خود را به دبیرخانه ارائه کرده و مورد ارزیابی قرار گرفتند در اردیبهشت و یا خرداد سال آینده برگزار خواهد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین رسول ملکیان دبیر استانی سیزدهمین دوره جشنواره علامه حلی با اشاره به اینکه یکی از کارهای وزین و حیاتی مراکز علمی و حوزههای علمیه علاوه بر آموزش، تحصیل و تدریس، پژوهش است، اظهار داشت: اگر پژوهش حتی در مسئله تحصیل، تدریس و تبلیغ صورت گیرد خود یک رشته علمی محسوب میشود.
ایشان تعداد رشتههای علمی در حوزههای علمیه را ۴۰۰ رشته عنوان کرد و ادامه داد: اگر به قرن قبل برگردیم تمام علومی که برای قرن گذشته و حتی قبل از اسلام بوده، همه به صورت جامع در حوزههای علمیه تدریس میشده، اما اکنون بخش زیادی از علوم ما از طرف دانشگاه و حتی ۳۳۰ رشته از علوم دینی در دانشگاهها تأسیس شده است.
حجت الاسلام ملکیان، با تأکید بر اهمیت مسئله علم و مدیریت علم در حوزههای علمیه، تصریح کرد: مدیریت علم در زمان کنونی کار سادهای نیست، به خصوص اینکه یکی از مسائل مهمی که حوزههای علمیه باید به صورت جدی به آن بپردازند این است که علم و علوم اسلامی را نسبت به علوم دینی و نسبت به خود، چطور میتواند مدیریت کند، به ویژه آن که مرزهای علم در داخل و خارج از کشور با یکدیگر مواجه دارند.
۱۰۷۰ اثر تا پایان شهریور سال جاری به دبیرخانه استانی جشنواره ارسال شد و ۶۴ اثر نیز برای داوری رسید که ۸ اثر از اساتید و ۳۲ اثر نیز از طلاب برگزیده و در قالبهای هشتگانه این آثار طبقه بندی شد.
https://ihkn.ir/?p=36283
نظرات