به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از وزارت علوم؛ این نشست با هدف ارتقای کمی و کیفی مشارکت اجتماعی به ویژه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان برگزار و برنقش مهم و تأثیرگذار نخبگان علمی به عنوان گروه مرجع در افزایش مشارکت اجتماعی تأکید شد.
هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان در این نشست، جمهوری اسلامی را نعمتی بزرگ برای مردم ایران دانست که بعد از ۲۵۰۰ سال نظام پادشاهی، محقق شد. به گواه تاریخ، نظام پادشاهی همواره همراه با ظلم و استبداد بوده است که در ۲۰۰ سال اخیر افزون بر استبداد، دخالتهای کشورهای غربی را نیز به همراه داشت.
وی افزود: به رسمیت شناخته نشدن جمهوریت فقط مربوط به ایران نبود بلکه دموکراسی و مردم سالاری در غرب هم وجود نداشت. به مرور در غرب، دموکراسی نخبگان شکل گرفت که در واقع عدهای خاص را شامل میشد و طبقات ضعیف و به ویژه زنان از برابری اجتماعی محروم بودند. در نهایت این مسائل منجر به جنبشهای سوسیالیستی و فمنیستی در دنیا شد.
رئیس دانشگاه اصفهان افزود: در کشور ایران ۴۵ سال پیش انقلابی رخ داد که مهمترین ویژگی ممتاز آن، جمهوریت بود. امام راحل(ره) از همان ابتدا نقش مردم را به رسمیت شناخت و این چیزی بود که در دوران طاغوت وجود نداشت. امنیت حاکم در جامعه به سادگی به دست نیامده و در واقع حاصل نعمت جمهوری اسلامی است که برای ما فراهم شده است.
وی با بیان این که میزان مشارکت اجتماعی رو به افزایش است، تصریح کرد: نقش اساتید به عنوان گروه مرجع در افزایش مشارکت اجتماعی بسیار مهم و تأثیرگذار است. اگر میزان مشارکت از نظر کمی و کیفی افزایش یابد منجر به تقویت ریشه درخت تنومند جمهوری اسلامی میشود. همه مردم بهویژه نخبگان دانشگاهی باید در فرآیند سیاسی جامعه نقش کلیدی داشته باشند.
هرسیج با اشاره به منویات مقام معظم رهبری تصریح کرد: جمهوریت از اسلامیت تفکیک ناپذیر است.
رئیس دانشگاه اصفهان همچنین، تقنین و نظارت را دو کار اصلی مجلس شورای اسلامی دانست و اظهار کرد: مجلس در رأس تصمیمگیریهای کشور است و نقش نظارتی آن بر قوای دیگر بسیار حائز اهمیت میباشد. به همین خاطر باید در انتخاب نمایندگان مجلس اهتمام ویژه داشته باشیم. بدون تردید هر چه مقبولیت و مشروعیت سیستم بالا برود تعاملات اجتماعی ما در سطح ملی و بینالمللی نیز افزایش مییابد.
وی همچنین به تبیین دستاوردهای ۴۵ ساله انقلاب اسلامی پرداخت و روند رو به رشد و توسعه کشور در ابعاد مختلف را تشریح کرد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین مستأجران نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان نیز تصریح کرد: همواره نخبگان علمی ما، پیش قراول حرکت مقدس انقلاب بودند. امروز عالمان دینی و دانشگاهی وظیفه دارند که مردم را به سمت و سوی رشد و توسعه، راهنمایی کنند.
وی فلسفه وجودی این نشست را بهرهمندی از نقطه نظرات استادان برای مشارکت حداکثری مردم عزیز، در انتخابات ۱۱ اسفند دانست و گفت: ما به وظیفه خود در مقابل خدا باید پایبند باشیم و برای این جز یاوران حضرت ولی عصر(عج) باشیم تلاش کنیم.
همچنین در این نشست اعضای حاضر هر کدام به تفکیک نقطه نظرات خود را مطرح و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
گفتنی است، در این راستا شورای فرهنگی دانشگاه با حضور تشکلهای دانشجویی، رؤسای دانشگاهها و مدیران گروهها بر ضرورت همافزایی و مشارکت حداکثری در انتخابات یازدهم اسفندماه، ضمن بررسی ابعاد مختلف تأکید کردند.
هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان:
نقش مهم و تأثیرگذار نخبگان علمی به عنوان گروه مرجع در افزایش مشارکت اجتماعی/ هر چه مقبولیت و مشروعیت سیستم بالا برود تعاملات اجتماعی ما در سطح ملی و بینالمللی نیز افزایش مییابد
نشست هماندیشی اساتید دانشگاه اصفهان، با موضوع دانشگاه، مشارکت، اقتدار با حضور رئیس دانشگاه، نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه، هیئت رئیسه، رؤسای دانشکدهها و جمعی از اعضای هیئت علمی در محل سالن شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
نظرات