به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در حالی برگزاری می باشد. غرفه انتشارات موسسه تحقیقاتی تدبیر اقتصاد و پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر در میان انبوه ناشران، همچون نگینی درخشان در حوزه اقتصاد میدرخشد.
امنیت اقتصادی به عنوان بستر لازم برای فعالیتهای مولد اقتصادی، نقشی حیاتی در توسعه و پیشرفت جوامع ایفا میکند. درک صحیح از این مفهوم و ابعاد مختلف آن، ضرورتی انکارناپذیر برای سیاستگذاران، فعالان اقتصادی و پژوهشگران به شمار میرود. موسسه تحقیقاتی تدبیر اقتصاد و پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر، با درک این مهم، فعالیتهای خود را در حوزه امنیت اقتصادی معطوف کرده و به دنبال ارتقای دانش و آگاهی در این زمینه است.
با توجه به اینکه بستر لازم برای فعالیتهای مولد اقتصادی، فضای امن اقتصادی هست، این مسئله نه تنها در کشور ما بلکه در کشورهای دیگر نیز نمود دارد؛ بر همین اساس بخش بزگی از ظرفیت فعالیت موسسه به سمت مطالعات تطبیقی حوزه امنیت اقتصادی در کشورهای دیگر رفته است و آثار متعددی را در حوزه امنیت اقتصادی انجام داده است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد: کتاب «ارتباط بین اقتصاد و امنیت ملی مورد مطالعه: کشور هلند»: این موسسه با بررسی تجارب سایر کشورها در حوزه امنیت اقتصادی، به دنبال شناسایی الگوهای موفق و ارائه راهکارهای مناسب برای ایران است.
موسسه تدبیر اقتصاد و پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر، در راستای رسالت خود در زمینه ترویج دانش امنیت اقتصادی، اقدام به انتشار کتابها و مقالات متعددی در این حوزه کرده است. از جمله مهمترین این انتشارات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* مجموعه «مرجع امنیت اقتصادی»: ناظر به ادبیات دانشی و تجربیات در این حوزه می باشد.
* کتاب «امنیت اقتصادی سال ۱۴۰۱ و چشمانداز سال ۱۴۰۲»: این کتاب با ارائه تحلیلی از وضعیت امنیت اقتصادی ایران در سال گذشته، به ارائه چشماندازی برای سال جدید میپردازد به صورت سالانه چاپ می شود.
* کتاب «تحولات حکمرانی در عرصه هوش مصنوعی یا آینده بشریت»: این کتاب به بررسی چالشها و فرصتهای ناشی از هوش مصنوعی برای حکمرانی اقتصادی میپردازد.
* کتاب «آزمایشگاه سیاستی فصلی و آیندهنگاری راهبردی»: یکی از خلأ های نظام تدبیر امور در حوزه اقتصادی ما عدم پیامد سنجی سیاست گذاری اقتصادی است. کتاب مذکور جنبه نقشه هوایی و دانشی از حوزه اقتصاد را دارد. اگر سیاست گذاری راهبردی در عرصه اقتصادی صورت بگیرد ما به صورت پیشینی پیامد سنجی این سیاست ها را داشته باشیم.
علاوه بر موارد ذکر شده، موسسه تدبیر اقتصاد و پژوهشکده امنیت اقتصادی تدبیر در حوزههای مختلفی از جمله اقتصاد بینالملل، اقتصاد انرژی، اقتصاد دیجیتال، اقتصاد پولی، اقتصاد مالی و سیاستگذاری اقتصادی نیز به فعالیت میپردازد. این موسسه با بهرهگیری از دانش و تخصص پژوهشگران برجسته، به دنبال ارائه راهحلهای علمی و کاربردی برای چالشهای مختلف در این حوزهها است.
نظرات