تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, گزارش, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 27868
تاریخ : ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۱ :: ۱۰:۰۰
آیت‌الله اعرافی در دیدار اعضای شورای علمی تدوین سند توسعه فرهنگ مهدویت: سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار، اولین سندی است که حوزه آن را از ابتدا تدوین کرده است/ ارسال سند محضر مراجع معظم تقلید و رؤسای قوا و شورای عالی انقلاب فرهنگی در آینده نزدیک به‌زودی سند به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد و علاوه بر آن طی نامه‌ای برای روسای قوا و مراجع تقلید نیز ارسال خواهد شد. امتداد سند تا بخش‌های اجرایی امری مهم است و باید به تدوین نگاشت نهادی سند نیز توجه شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ آیت‌الله علیرضا اعرافی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در دیدار شورای علمی تدوین سند توسعه فرهنگ مهدویت که در مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت شکل‌گرفته است، اظهارکرد: سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار، اولین سندی است که حوزه آن را از ابتدا تدوین کرده است و این با تجربیات دیگر حوزه در نقد و بررسی دیگر اسناد کلان نظام متفاوت است و در کنار اقدامات ارزشمندی نظیر آنچه درباره سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت انجام شد، ورود مستقل حوزه در تدوین اسناد نیز امر مهمی است.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: حوزه باید به‌عنوان یک‌نهاد فعال، پرجنب‌وجوش، پاسخگو و حاضر درصحنه در همه قلمروهایی که در ساحت مأموریت او قرار می‌گیرد، باشد و برای یک حوزه‌ای در این تراز که حوزه‌ تراز اسلام، انقلاب اسلامی، عصر جدید و مهدویت است، طبعاً آنچه امروز داریم خیلی کم است و ما با همه تلاش‌ها، جنب‌وجوش‌ها، تکاپوها با آن آرمان‌های مطلوب و وضع ایده آل فاصله‌ زیادی داریم.

وی با تقدیر و تشکر از زحمات فراوان اعضای شورای علمی تدوین سند و لزوم توجه جدی به نقش همه افراد همکار و مؤثر در تدوین سند، اظهار کرد: به‌زودی سند به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد و علاوه بر آن طی نامه‌ای برای روسای قوا و مراجع تقلید نیز ارسال خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: امتداد سند تا بخش‌های اجرایی امری مهم است و باید به تدوین نگاشت نهادی سند نیز توجه شود و حتی فارغ از نگاشت نهادی موردنیاز شورای عالی انقلاب فرهنگی، باید یک نگاشت نهادی برای مجموعه‌های حوزوی نیز تدوین کنیم و شورای علمی تهیه‌کننده سند همچنان نقش فعال خود را امتداد دهد و برای اجرای سند نیز نظارت و مطالبه گری کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه به لزوم رویکرد بین‌المللی در سند مهدویت اشاره کردو افزود: اگر محذوراتی سبب می‌شود که این سند به‌عنوان زیرمجموعه سند مهندسی فرهنگی کشور تمرکز بیشتری بر مسائل داخلی کشور داشته باشد، جا دارد سند مستقلی برای حوزه در عرصه بین‌المللی تدوین شود.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به سخن رهبر فرزانه انقلاب در خصوص لزوم حضور درصحنه و تبعات غیبت جهان اسلام در واقعه جنگ جهانی دوم بیان کرد: گاهی برخی غیبت‌ها و عدم حضورها، یک امت و تمدنی را قرن‌ها عقب نگه می‌دارد و اگر امام در دهه چهل درصحنه حضور نمی‌داشتند امروز اوضاع به‌گونه‌ای دیگر بود و هر جا ما حضور نداشتیم میدان از ما گرفته‌شده است.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: الآن بسیاری از میدان‌ها از حوزه گرفته‌شده بااینکه بر اساس رسالت و وظیفه‌ای که بر دوش نهاد حوزه هست، باید در همه عرصه‌ها حضور فعال گفتمانی، فکری و معرفتی داشته‌ باشد. البته یک اشکالی هم به خودمان برمی‌گردد که برخی مواقع حضور نداشته و نقش‌آفرینی نکرده‌ایم. اکنون نیز در طراحی‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته، دو هدف را دنبال می‌کنیم که به‌هم‌پیوسته هستند، یکی اینکه در داخل، حوزه رشد و تعالی پیدا کند و دوم نقش حوزه در بخش‌های مختلف جامعه، نظام و بین‌الملل برجسته شود.

 آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اسناد، سیاست‌ها، قوانین و مقررات کشور و رتبه‌بندی‌هایی که در دنیا است، در اداره جامعه بسیار مهم هستند و امروزه با همین‌ها جامعه را اداره می‌کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: وی به ورود موفق حوزه در بررسی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره کرد و افزود: این کار متواضعانه با همکاری بیش از ۲۰۰ استاد حوزوی انجام و ارائه شد و الحمدالله اثراتی نیز داشت و در سایر اسناد نظیر برنامه هفتم توسعه نیز اکنون اقداماتی در حال انجام است.

اتمام تدوین پیش‌نویس سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار توسط حوزه علمیه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید حسین میرمعزی، مسئول مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت در دیدار با مدیر حوزه های علمیه اظهارکرد: پس‌ازاینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه تدوین سند را به عهده حوزه علمیه گذاشت و مدیریت حوزه این مأموریت را به مرکز مطالعات راهبردی احاله نمود، مرکز مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تدوین اسناد زیرمجموعه سند مهندسی فرهنگی کشور کار را آغاز نمود. از همین رو در اولین اقدام فعالان آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در حوزه مهدویت فراخوانده شدند و یک شورا با حضور نمایندگانی از مجموعه‌ها و مراکز حوزوی تشکیل شد تا این سند تحت اشراف آن شورا تدوین گردد.

استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: در گام اول این شورا مبانی، اصول و اهداف غائی و میانی سند را تدوین ‌کرد. به این منظور حجت‌الاسلام‌والمسلمین صابر جعفری تحت اشراف حجت‌الاسلام‌والمسلمین پورسیدآقایی پیش‌نویس‌هایی را راجع به مبانی و اصول و ارزش‌ها و اهداف تهیه کردند که این پیش‌نویس‌ها در ۳۰ جلسه ۳ ساعته مطرح و با حضور اعضا روی تک‌تک عبارات بحث‌های مفصلی صورت گرفت.

وی ادامه داد: بعد از تدوین بخش اول، نسخه مقدماتی برای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و جلسه‌ای با حضور متخصصین شورا برگزار کردیم که برخی نکات نقد و بررسی شد. سپس با تلاش‌های حجت‌الاسلام حجت‌الاسلام‌والمسلمین کلباسی بخش اول سند با اعضای شورای هماهنگی نهادهای مهدوی به اشتراک گذاشته شد و نظرات آن‌ها نیز دریافت و بررسی گردید.

عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: برای تدوین بخش دوم سند بر اساس مبانی، اصول و اهداف تنظیم‌شده، باید اهداف عملیاتی مسائل و سیاست‌ها تدوین می‌شد که برای این بخش نیز حجت‌الاسلام‌والمسلمین آقای بهروزی لک با همکاری گروه علمی و نظارت حجت‌الاسلام‌والمسلمین کلباسی پیش‌نویس لازم برای جلسات کمیته علمی را تدوین نمودند که این بخش نیز در بیش از ۳۰ جلسه بحث و بررسی و درنهایت با همفکری افراد مؤثر این عرصه، سند برای ارائه به شورای عالی انقلاب فرهنگی آماده‌شده است.

لازم به ذکر است، اعضای کمیته عملی تدوین پیش‌نویس سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار که با مدیر حوزه‌های علمیه ملاقات کردند، عبارت‌اند از؛

۱. حجت‌ الاسلام سید حسین میرمعزی مدیر مرکز مطالعات راهبردی حوزه علمیه قم؛

۲. حجت‌ الاسلام سید مسعود پورسید آقایی مدیر مرکز تخصصی موعود و ریاست مؤسسه آینده روشن؛

۳. حجت ‌الاسلام مجتبی روح‌الامین اشتری کلباسی مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه؛

۴. حجت‌ الاسلام محمدصابر جعفری پژوهشگر مهدوی؛

۵. حجت‌ الاسلام غلامرضا بهروزی لک پژوهشگر مهدوی؛

۶. حجت‌ الاسلام سید حسین کاظمینی نماینده شورای انقلاب فرهنگی،

۷. حجت‌ الاسلام حسین الهی‌نژاد مدیر پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی؛

۸. حجت‌ الاسلام یاسین حسین‌آبادی معاون فرهنگی جمکران؛

۹. حجت‌ الاسلام عباس ابراهیمی نماینده شورای انقلاب فرهنگی؛

۱۰. اکبر دوایی، فعال در مهدویت و دارای سابقه نوشتن سند برای جمکران.

۱۱. حجت‌ الاسلام محمدرضا نصوری به‌عنوان نماینده بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)

۱۲. حجت‌ الاسلام وحید نجفی معاون علمی مرکز مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت

۱۳. رضایی، عبدالله، کارشناس و نماینده سازمان صداوسیما در حوزه علمیه قم؛

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.