تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه: تحول، حکمرانی فرهنگی است/لزوم استفاده از حلقه‌های میانی در برنامه‌های فرهنگی/ باید علاوه بر مسئولان، جایگاه جبهه مردمی را در برنامه‌های فرهنگی ببینیم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تحول، حکمرانی فرهنگی است، گفت: ما نیاز به حکمرانی فرهنگی داریم که از جمله آنها سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و خدمات عمومی است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه در هفتصد و نود و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی  با تسلیت ایام شهادت امیرالمومنین(ع) و با تشکر از تلاش‌های مدبرانه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد:‌ تحول، معرفتی است برای انجام اقدامات لازم در عرصه فرهنگ عمومی، باید نظریه فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی را مشخص کنیم تا بدانیم که با چه پشتوانه تئوریک کارهای فرهنگی را انجام می‌دهیم، در این زمینه لازم نیست تولید نظریه داشته باشیم بلکه می‌توان از مجموعه منظومین امامین انقلاب، نظریه فرهنگی مقام معظم رهبری و شهید مطهری و شهید صدر مباحث محتوایی مناسب را استخراج کرد.

وی تحول را حکمرانی فرهنگی دانست و در پاسخ به اینکه حکمرانی فرهنگی چیست؟ گفت: این پرسش مطرح است که حکومت فرهنگی داریم یا حکمرانی فرهنگی؟ بیشتر اوقات حکومت فرهنگی می‌کنیم نه حکمرانی فرهنگی، بین این دو خیلی فرق هست. ما نیاز به حکمرانی فرهنگی داریم که از جمله آنها سیاستگذاری، تنظیم‌گری و خدمات عمومی است اینگونه معلوم می‌شود مدل حکمرانی ما چیست؟

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مدل حکمرانی ما مردمی است، بیان کرد: منظور مقام معظم رهبری درباره مردمسالاری دینی، فقط سیاست و انتخابات نیست، همچنین ایشان می‌فرمایند تصدگری حداکثری دولت آفت اقتصاد است، در جای دیگر تاکید می‌کنند که در حوزه فرهنگ باید تلاش کنیم که مردم را تصدی‌گر عرصه فرهنگ کنیم، این سخنان همگی مدل حکمرانی را مشخص می‌کند.

استاد خسروپناه ادامه داد: امروزه انقلاب پلتفرم‌ها در حال شکل‌گیری است. بعضی‌ها می‌گویند که مخاطبان صدا و سیما کم شده است و این اشکال را به رئیس صدا و سیما می‌گیرند درحالی‌که این چنین نیست بلکه مدل معماری صدا و سیما تغییر کرده است، همانطور که باخبر هستید رادیو بی بی سی بعد از 83 سال تعطیل شد، همان آقایی که مرتب صدا و سیما را نقد می کند اگر رئیس صدا و سیما شود وضعیت بدتر می‌شود. چون اول باید ببینیم معماری حکمرانی فرهنگی چگونه است؟

وی با بیان اینکه تحول، ساختاری است، بیان کرد: باید علاوه بر مسئولان، جایگاه جبهه مردمی را در برنامه‌های فرهنگی ببینیم. نسخه آیین نامه پیشنهادی فرهنگ مردمی آماده شده و  به زودی بررسی‌ و نهایی می‌شود.

استاد خسروپناه بیان کرد:‌ باید تکلیفمان را در مدل حکمرانی مشخص کنیم. اگر مردمسالاری دینی را در عرصه فرهنگ تحول ساختاری پذیرفتیم و اگر ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی را قرارگاهی می‌دانیم باید به جای دولتی شدن، مردمی باشد، به تعبیری دولت با پشتوانه حضور فعال مردم جان می‌گیرد. در جبهه مردمی دانشمندان فکور و متفکر زیادی داریم. تحول ساختاری یعنی از این حلقه‌های میانی و میدانی استفاده حداکثری کنیم که شکل قرارگاهی شورای عالی انقلاب فرهنکی را هم تأمین می کند.

وی ادامه داد: تحول زمانی عملیاتی می‌شود که براساس برش استانی انجام شود، مانند نقشه مهندسی فرهنگی که برش‌های استانی دارد. هر استانی باید با این برش استانی کار کند و البته باید به میدان هم توجه داشت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تحول اداره جلسات باید در دستور کار قرار گیرد. عمده جلسات در استان‌ها و شهرستان‌ها با گزارش کار است، تحول اداری یعنی از گزارش محوری به برنامه محوری حرکت کنیم.

استاد خسروپناه پیشنهاد داد که یک سامانه هوشمند برای محورهای عنوان شده راه‌اندازی شود و کارها بر اساس آن پیش رود.

وی با بیان اینکه قوام کشور ما به مدیر است و مدیران باید بر اساس شاخص‌ها انتخاب شوند، گفت: در شورای فرهنگ عمومی باید تعدادی از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور داشته باشند تا مصوبات به عنوان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تلقی و از انحصارگرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی کاسته شود.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.