تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
با هدف ارتقاء جایگاه علوم انسانی اسلامی صورت گرفت؛ تفاهم نامه همکاری دانشگاه اسدآبادی و مؤسسه امام خمینی(ره)/ در مسیر تولید علوم انسانی اسلامی نباید عجله کرد تا کار پخته و عالمانه شود تلاش‌های زیادی در جهت تشکیل علوم انسانی اسلامی در این مؤسسه شکل گرفت و هم اکنون نیز فارغ‌التحصیلان این مؤسسه در قسمت‌های مختلف نظام اسلامی مشغول به انجام وظیفه هستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) آیت‌الله رجبی در دیدار دکتر صادق خزل‌پور رئیس دانشگاه سید جمال‌الدین اسدآبادی و هیأت همراه که در سالن تشریفات مؤسسه در قم برگزار شد در سخنانی گفتند: یکی از کارهایی که علامه مصباح یزدی(ره) انجام دادند تأسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه بود که روند پیشرفت و توسعه آن بعدها با کارشکنی‌های برخی روشنفکرهای غرب‌زده به شکل مطلوب پیش نرفت.

ایشان افزودند: علامه مصباح یزدی(ره) همواره معتقد بودند که باید نیروی متخصص و فاضل در حوزه پرورش یابد لذا مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را تأسیس کردند و تلاش‌های زیادی در جهت تشکیل علوم انسانی اسلامی در این مؤسسه شکل گرفت و هم اکنون نیز فارغ‌التحصیلان این مؤسسه در قسمت‌های مختلف نظام اسلامی مشغول به انجام وظیفه هستند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) همه موفقیت‌های مؤسسه را به برکت اخلاص و فکر بلند علامه مصباح (ره) دانستند و گفتند: امید است که این ارتباط شما با مؤسسه بتواند در مسیر منویات علامه مصباح یزدی(ره) و تربیت نیروهایی فاضل و اندیشمند در جهت تولید علوم انسانی اسلامی باشد و توصیه من این است که در این مسیر عجله‌ای نداشته باشید تا کار پخته و عالمانه باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در قسمت دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کار متقن ولو اندک باشد می‌تواند الگو باشد خاطرنشان ساختند: در مرکز دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی مؤسسه، چهار رشته عقلی اسلامی یعنی منطق، فلسفه، کلام و عرفان کار می‌شود که در آن مقالات دائرة‌المعارفی تخصصی نوشته می‌شود که در عالم اسلام نمونه ندارد.

ایشان ضمن بیان تاریخچه‌ای از تشکیل این مرکز تأکید کردند: مرکز پژوهشی دائرةالمعارف علوم عقلی اسلامی مرکزی علمیست که با تدبیر و هدایت حکیم فقید، علامه مصباح یزدی(ره) بنیان نهاده شد و رسالت آن ایجاد زمینه‌های پژوهش در علوم عقلی اسلامیست.

آیت الله رجبی افزودند: انواع کتاب‌شناسی، نمایه‌نویسی، اصطلاح‌نامه و پرونده علمی از دستاوردهای این مرکز است که به شکل چاپی، نرم‌افزار و پایگاه اینترنتی در اختیار پژوهشگران و علاقه‌منـدان قـرار گرفتـه است.

خاطرنشان می‌شود: مهم‌ترین محورهای این تفاهم‌نامه عبارت است از: کاربست نظریه‌های امامین انقلاب در خصوص موضوعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و تربیتی کشور؛ تدوین راهبردها و سناریوهای تحقق سوگیری علوم انسانی به سمت علوم اسلامی؛ گفتمان‌سازی با مجامع علمی آموزشی و تولید علوم اسلامی؛ کاربردی‌سازی و تقویت ایده‌پردازی در علوم انسانی و اسلامی؛ استفاده از فضای اندیشه‌ای در تربیت انسان‌های متعهد، کارآمد و متخصصی؛ برگزاری دوره‌ها و اردوهای مشترک فرهنگی به منظور انتقال فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی به دانشجویان و...

لازم به ذکر است: در ابتدای این دیدار دکتر صادق خزل‌پور رئیس دانشگاه سید جمال الدین اسدآبادی در سخنانی به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در این دانشگاه پرداخت.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.