تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد؛ برگزاری افتتاحیه رویداد علمی بین المللی دو کشور ایران و عراق/ فتح قله‌های علم و تشکیل تمدن اسلامی نیازمند همکاری‌های علمی و فرهنگی است مراسم افتتاحیه رویداد علمی بین المللی به مناسبت هفته علم با حضور بیش از ۶۰ دانشگاه از دو کشور ایران و عراق به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد، در روز شنبه ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ در هتل پردیسان مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ در ابتدای مراسم افتتاحیه دکتر ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان میزبان برگزاری رویداد بین المللی ضمن خوشامدگویی بیان کرد: در طی همکاری‌هایی که تا امروز با دانشگاه عراق داشته‌ایم به این نتیجه رسیده‌ام که تمایل جدی و قلبی میان دو کشور برای همکاری وجود دارد و شرایط سیاسی فرصت مناسبی برای همکاری دوجانبه فراهم می‌کند.

دکتر ضابط همکاری دو کشور عراق و ایران را راهبردی، علمی و فرهنگی دانست و ادامه داد: همکاری‌ها باید درازمدت و پایدار باشد تا منجر به تبادل تجربیات شود و لازم است ظرفیت‌های علمی دو کشور مورد توجه قرار بگیرد.

وی در رابطه با رسالت دانشگاه افزود: رسالت پیامبر اکرم تربیت انسان بوده ‌است که امروزه تداوم آن به عهده دانشگاه‌ها است و دو کشور باید در راستای دستیابی به اهداف عالی همکاری‌هایی داشته باشند.

دکتر حدادی اصل قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل، برگزاری هفته مشترک علم میان دو کشور را ماحصل جلسات متعدد میان وزارت علوم عراق و ایران دانست.

وی همچنین محور همکاری‌های عراق و ایران را این گونه بیان کرد: مهم‌ترین مشکل مشترک میان دو کشور بحث آب و آلودگی هوا است که با همکاری‌های موثر می‌توان چاره‌ای برای آن اندیشید.در کنار این مشکلات تبادل دانشجو، ایجاد فرصت‌های مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان، برگزاری کارگاه‌های مطالعاتی برای دو کشور و تقویت زبان عربی و فارسی برای ایجاد زبان مشترک از جمله محورهای مهم برای همکاری است.

دکتر حدادی اصل همچنین استفاده دو کشور از ظرفیت‌ها را ضروری دانست و افزود: کشور عراق و ایران دارای ظرفیت‌های علمی بسیاری هستند که می‌توان به صورت دوجانبه از آن‌ها استفاده کرد تا شاهد همکاری‌های بیشتر بود. همکاری‌های علمی باعث قدرتمند شدن دو کشور در منطقه خواهد شد که آثار خوبی به همراه دارد.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل انجام پژوهش‌های علمی را برای حل مشکلات مشترک دو کشور مورد توجه قرار داد و ایجاد پژوهشگاه‌های مشترک را به این منظور پیشنهاد کرد.

دکتر حیدر عبد ضهد قائم مقام وزارت آموزش عالی و تحقیقات علمی جمهوری عراق از برگزار کنندگان رویداد علمی تقدیر کرد و شرکت در این رویداد علمی بین المللی را توفیق الهی برای خود دانست.

دکتر عبد ضهد افزود: هفته علم در راستای همکاری‌های دو کشور صورت گرفته است و حضور تعداد زیاد اساتید دو کشور در این رویداد نشان دهنده اهتمام و توجه کشورهای ایران و عراق به همکاری است.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های عراق علاقمند به گستردگی همکاری‌ها هستند و در خصوص مشکلات مطرح شده توسط دکتر حدادی اصل نهایت تلاش خود را خواهیم کرد.

همچنین با توجه به موفقیت‌های ایران در زمینه پارک علم و فناوری وی خواهان استفاده از تجربیات ایران در حوزه پارک‌های علم و فناوری است.

در پایان دکتر عبد ضهد امیدوار بود تا با برگزاری این رویداد همکاری‌های دو کشور نتایج مثبتی به همراه داشته باشد و شاهد عقد تفاهم‌نامه‌های مشترک باشیم.

در ادامه مراسم افتتاحیه رویداد علمی دکتر حازم باقر طاهر مدیر کل روابط خارجی و فرهنگی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق، برگزاری رویداد علمی را نقطه آغاز همکاری‌های مشترک دو کشور تلقی کرد و افزود: هدف از همکاری‌ها افزایش توانمندی دانشجویان است.

دکتر حازم باقر طاهر ایجاد مراکز آموزش بین المللی را به منظور بهبود کیفیت آموزش عالی کشور عراق لازم و ضروری دانست.

دکتر نجفی معاون رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، توسعه تعاملات علمی را یکی از فرصت‌های پیش رو کشورهای اسلامی برای ساخت تمدن اسلامی دانست و ادامه داد: حوزه علمی یکی از مهم‌ترین حوزه‌های قدرت است و تعاملات و همکاری‌های علمی میان دو کشور از جمله اقدامات مطلوب و مفید است.

وی همچنین چند نمونه از همکاری‌های دوجانبه را به شرح ذیل مطرح کرد: افزایش تعداد دانشجویان عراقی در ایران و رفع موانع پذیرش آن‌ها، راه اندازی شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا، هماهنگی و اعزام گروه‌های اساتید و دانشجویان، حمایت از گروه‌های فارسی زبان و اقداماتی از این دست.

دکتر نجفی در پایان تاکید داشت: برای دستیابی به افق‌های بلند باید گام‌های بلندی برداشته شود.

دکتر ناظم بکائی رییس دانشگاه الزهرا تهران  گفت: تاکید این دانشگاه بر تربیت زن مسلمان فرهیخته است و در اهداف کلان خواستار دستیابی به دیپلماسی علمی فعال است. وی ادامه داد: در راستای دستیابی به این هدف کلان همکاری‌هایی با سایر کشورها انجام شده است و خواهان همکاری با دانشگاه‌های عراق هم در این زمینه هستیم.

دکتر ناظم بکائی در رابطه با شاخص‌های پیشرفت زنان دانشمند اشاره کرد: باید شاخص‌های ویژه‌ای برای پیشرفت زنان در نظر گرفته و به موقعیت ویژه زنان توجه شود.

وی در پایان افزود: فتح قله‌های علم و تشکیل تمدن اسلامی نیازمند همکاری‌های علمی و فرهنگی است.

در ادامه مراسم دکتر علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در رابطه با نسبت علم با ارزش توضیحاتی ارائه داد: بحث علم و ارزش‌های دینی از مباحث پررونق است. امروزه ارزش‌های اقتصادی از ارزش‌های تاثیرگذار در علم است و علم با منفعت‌گرایی پیوند خورده است.

وی به قرآن کریم اشاره کرد و ادامه داد: قرآن از ارزش مطلق حقیقت صحبت می‌کند و دعوای امروز میان ارزش مطلق حقیقت و ارزش مطلق میل است.

دکتر علم الهدی به نمونه‌های قرآنی از نطق همه اشیا در جهان صحبت کرد که نشان دهنده این نکته است که واقعیت جهان در گفت و گو مشخص می‌شود‌.

وی با توجه به سیطره رویکرد اقتصادی و رویکرد اقتصاد صنعتی افزود: این رویکردها به الهیات کمکی نخواهد کرد و تسلط این رویکرد نخواهد توانست جلوی نابودی زیست محیطی را بگیرد.

دکتر علم الهدی با توجه به تقدم ارزش‌ بر علم در دیدگاه قران تاکید کرد: باید به ارزش‌های اخلاقی بازگشت تا بتوان در مقابل نابودی ایستاد.

بعد از مراسم افتتاحیه، نشست های تخصصی با حضور روسای دانشگاه های دو کشور برگزار گردید.

انتهای پیام/

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.