تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, گزارش, مبانی علوم انسانی اسلامی, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 37275
تاریخ : ۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ :: ۱۱:۴۹
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه: ضرورت راه اندازی کانون نخبگان علوم انسانی/ نظریه های بومی در کتاب های درسی گنجانده شود/ تدوین آیین نامه ارتقای علوم انسانی جلسه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دکتر سعیدرضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی با تشکر از جدیت دکتر عاملی برای پیگیری تحول در علوم انسانی بر تدوین آیین نامه ارتقای اعضای هئیت علمی و به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد و گفت: به زودی نسخه نهایی آیین نامه ارتقاء از سوی وزیر علوم ارائه می شود، مقرر شده که در این آیین نامه علوم انسانی، اجتماعی و هنر مجزا دیده شود، باید تدبیری شود که اعضای کارگروه های شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی نظرات خود را درباره آیین نامه بیان کنند.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در حال تدوین آیین نامه ارتقای علوم انسانی است، کارگروه های شورای تحول و ارتقای علوم انسانی می توانند پیشنهادهای خود را به این مرکز ارائه دهند. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فرهنگستان های علوم و علوم پزشکی در حال به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور در بخش های اختصاصی خود هستند، حوزه علوم انسانی نقشه جامع علمی کشور نیز مربوط به شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی است. استاد خسروپناه با اشاره به پیشینه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: پیش از این گروه های علمی در شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی تنها به سرفصل‌های دروس می پرداختند در حالی که 10 وظیفه جدی برای این شورا در نظر گرفته شده بود. وی اضافه کرد: در ارتقای علوم انسانی باید الگوی حکمرانی تحول علوم انسانی را مشخص کنیم، باید از نظرات همه استادان استفاده شود، الگوی حکمرانی باید با مشارکت حداکثری نخبگانی تدوین شود. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در حوزه علوم انسانی علوم اجتماعی در دو دهه اخیر کارهای زیادی شده است رساله ها و پایان نامه ها مختلف نوشته شده است. بومی سازی علوم انسانی در جامعه نخبگانی شکل گرفته است، پیشنهاد می‌شود شبیه انجمن های علمی، انجمن نخبگانی علوم انسانی اسلامی راه اندازی شود و به عنوان کانون یا بنیاد فعالیت داشته باشد و جمع نخبگانی باشند ما هم پیشتبانی می کنیم چراکه تحول در علوم انسانی با تشکیلات اداری شکل نمی گیرد و باید تشکل‌های نخبگانی در این زمینه ایجاد شود. وی با تاکید بر این نظریه هایی که از سوی فلاسفه و نخبگان کشور تدوین شده باید به کتاب‌های درسی منقل شود، ادامه داد: مثلا نظریه‌های رشد، فرهنگی و غیره که داریم باید در کتاب‌های درسی گنجانده شود.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.