تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
به مناسبت روز حجاب و عفاف؛ کتاب‌هایی که از حجاب و عفاف گفته‌اند/ستاره‌ها چیدنی نیستند روز بیست و یکم تیرماه، روز «حجاب و عفاف» نامگذاری شده‌است به همین مناسبت از میان قفسه‌های کتاب‌های منتشر شده در حوزه حجاب و عفاف پنج عنوان کتاب خوب و خواندنی انتخاب گردید که ضمن معرفی مختصر هر اثر، مطالعه داستان‌های زنان و دختران قهرمان و عفیف ایران در این روز پیشنهاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ در گذرگاه تاریخ، حجاب ایرانی داستانی حماسی دارد؛ داستانی از ایستادگی، غیرت و عشق به هویت. 89 سال پیش، در تقابل با ظلم و جور رضاخانی، زنان و مردان این سرزمین حماسه‌ای آفریدند که تا ابد در برگ‌های زرین تاریخ ثبت شد. حجاب، به مثابه پرچمی پرافتخار، در دستان رشید زنان و مردان ایرانی برافراشته شد و هویتی اصیل را به نمایش گذاشت. اما این داستان به آن روزها ختم نمی‌شود. حجاب در تار و پود زندگی ایرانیان ریشه دوانده و نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. دختران امروز، میراث‌داران مادران دیروزند؛ زنانی که با عفاف و پاکدامنی، حجاب را به عنوان تاج افتخار خود بر سر نهاده و با صلابت در برابر هرگونه هجمه‌ای ایستادگی می‌کنند.   روز بیست و یکم تیرماه، روز «حجاب و عفاف» نامگذاری شده‌است به همین مناسبت از میان قفسه‌های کتاب‌های منتشر شده در حوزه حجاب و عفاف پنج عنوان کتاب خوب و خواندنی انتخاب گردید که ضمن معرفی مختصر هر اثر، مطالعه داستان‌های زنان و دختران قهرمان و عفیف ایران در این روز پیشنهاد می‌شود.  

مسئله حجاب

این کتاب حاصل سلسله بحث‌ها و درس‌هایى است که توسط استاد شهید مطهری در جلسات انجمن اسلامى پزشکان القاء شده و متضمن پنج بخش است. در بخش اول تاریخچه حجاب در قوم یهود، ایران باستان، جاهلیت عرب و هند مورد بررسى واقع شده است. در بخش دوم علت پیدا شدن حجاب در میان اقوام و ملل گوناگون و نظریات متنوع در این باب (ریاضت و رهبانیت، عدم امنیت، استثمار زن، حسادت مرد و...) طرح و نقد شده است. بخش سوم به تبیین فلسفه پوشش در اسلام از ابعاد و جوانب مختلف اختصاص یافته است. در بخش چهارم به ایرادها و اشکال‌هایى که بر اصل حجاب و پوشش از سوى مخالفان حجاب گرفته مى‌شود پاسخ‌هاى مستدل و منطقى داده شده است. در بخش پایانى کتاب، اصل حجاب و حدود آن با عنایت به آیات و روایات و سیره مسلمین به طور مفصل مورد بررسى و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.این کتاب نقش اساسى در خنثى کردن سیاست ترویج بى‌حجابى رژیم منحوس پهلوى داشته است.  

دختران آفتاب

این کتاب با استفاده از سبک «داستان‌مقاله» رد و اثبات مؤلفه‌ها و مباحث و شبهات حوزه زن و خانواده و جامعه را نقد و بررسی می‌کند و تلاش کرده تا با بهره‌گیری از شیوه داستانی، به بسیاری از پرسش‌های مطرح‌شده درباره‌ی نقش اجتماعی زن و لوازم و پیامدهای آن پاسخ دهد.   مباحث هنگام برگزاری یک اردوی ده‌روزه دخترانه دانشجویی از سوی دانشگاه تهران اتفاق می‌افتد که به‌قصد زیارت امام رضا (علیه‌السلام) راهی مشهد شده‌اند. به مناسبت‌های مختلف و اتفاقاتی که می‌افتد، موضوعات مطرح و بررسی می‌شوند و به نتیجه می‌انجامند. راوی داستان دختری است به نام مریم است. این اثر، نوشته‌ی بهزاد دانشگر، امیرحسین بانکی‌پور فرد و محمدرضا رضایتمند، در انتشارات سروش منتشر شده است.  

ستاره‌ها چیدنی نیستند

رمانی متفاوت براساس پاسخ به یک پرسش در حوزۀ حجاب شکل گرفته است: آیا حجاب مخلّ آزادی زنان است؟ در این راستا به ماجرای تحول عقیدتی و سبک زندگی یک دختر آمریکایی فعال حقوق بشر در حوزه زنان می‌پردازد. اصل این داستان از حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی نقل شده است در زمانی که امام جمعه در نیویورک بوده است. نویسنده، آن داستان را پرورش داده و در قالب یک داستان تدوین کرده است که در آن، نگاه اسلام و غرب به موضوع زن را روایت می‌کند.این کتاب جزو معدود آثاری است که با محوریت حجاب و نگاهی فراملیتی با یک داستان زیبا و واقعی به رشتۀ تحریر در آمده است و مدخل ورودی آن، پرده‌برداری از پشت صحنۀ رسانه‌های ضدایرانی است.   محمدعلی حبیب اللهیان نویسنده کتاب در قالب یک مقاله با پیوند زدن ادبیات با واقعیت تلاش کرده است به سهم خود، بخشی از سطرهای نانوشتۀ این موضوع را پر کند «ستاره ها چیدنی نیستند» به همت نشر معارف چاپ و روانه بازار نشر شده است.

 ترگل

در این کتاب بیست دلیل عقلی و روانشناسی برای حجاب مطرح می‌شود و کتاب با زبانی ساده و منطقی سوالات مربوط به این فریضه دینی را پاسخ می‌دهد. این کتاب برگرفته از سخنرانی‌های آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی است که با زبانی شیوا و بیانی رسا به سوالات و دغدغه‌های مربوط به حجاب پاسخ داده‌اند. در ابتدای این کتاب صوتی آمده است: من دختری زیبا و جذاب هستم. درون من سرشار از احساسات است، احساساتی همانند دلربایی. من این‌گونه آفریده شده‌ام که بیشتر اوقات را دلربایی کنم چون من زیبا هستم و می‌خواهم تمام جهان این زیبایی را به نظاره بنشینند. می‌خواهم با دیدن من مبهوت شوند. من عقل دارم و کاری به دین ندارم. من چرا باید خود را با چادری مشکی بپوشانم؟ عماد داوری دولت آبادی در کتاب صوتی ترگل کوشیده به این قبیل سوالات، بیست پاسخ منطقی، عقلی و روانشناسانه بدهد. کتاب ترگل به همت انتشارات اعتلای وطن منتشر و روانه بازار شده است  

راز یک فریب

کتاب راز یک فریب در هفت فصل بهای یک لباس، بازسازی اندیشه، آفات خوشبختی، نقاشی خدا، شکوه و اقتدار زن، حجاب و آزادی، آرامش و امنیت روانی در سایه آزادی جنسی و خواب مغناطیسی زنان و آن‌گاه مردان تنظیم و تدوین شده است. مخاطبان این کتاب با موضوعاتی نظیر حجاب؛ آغاز یک راه، شنیدنی‌های زنان خیابانی، پیدا بودن یک تار مو!، حجاب؛ میوه شناخت، آفات خوشبختی، زن؛ برتر یا کمتر از مرد و یا مشابه؟، حجاب؛ تأکید بر حق متفاوت بودن زن با مرد، گفت‌وگو با دختران در کالیفرنیا، خصوصیات زنان، حجاب و حفظ کدام شخصیت؟، حیای پسندیده و شرم ناپسند، رابطه حجاب زن و غیرت مرد، عوامل سلب آزادی‌ها!، گفت‌وگوی آزادی با دختران سوئدی، پوشش زنان و مهار مردان، طرح‌های رهایی‌بخش برای زنان و مردان، جداسازی مدارس دخترانه و پسرانه در آمریکا، فروپاشی خانواده، اعتیاد، ناپاکی و اشتغال زنان، از ریاست خانه به استخدام کارخانه و فروش و قاچاق جهانی زنان آشنا می‌شوند.    

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.