تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
آیت‌الله محمود رجبی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در همایش نکوداشت حوزوی علامه مصباح یزدی(ره) مطرح کرد؛ تکریم علامه مصباح، تکلیف حوزه و نظام است / نظام اسلامی باید بر اساس علوم انسانی اسلامی شکل گیرد تکریم علامه مصباح یزدی به‌عنوان یکی از مسئولیت‌های حوزه، روحانیت و مسئولان نظام اهمیت ویژه‌ای دارد. بر اساس بیانات مقام معظم رهبری، بزرگداشت این شخصیت برجسته از واجباتی است که نشان‌دهنده لزوم حفظ و ادامه مسیر اندیشه‌های اوست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳، همایش نکوداشت حوزوی علامه مصباح یزدی(ره) با حضور اساتید، طلاب و شخصیت‌های برجسته حوزوی و فرهنگی در سالن اجتماعات دارالشفاء برگزار شد. در این مراسم، آیت‌الله محمود رجبی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و شورای عالی حوزه‌های علمیه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره علامه مصباح یزدی، به بیان نکات کلیدی در خصوص جایگاه علمی و معنوی این فقیه و حکیم مجاهد پرداخت. آیت‌الله رجبی در آغاز سخنان خود، با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری همایش، به اهمیت تکریم علامه مصباح یزدی اشاره کردند و سخنی از مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) را یادآور شدند. ایشان تصریح کردند: «رهبر معظم انقلاب در سال ۱۴۰۱ فرمودند که بزرگداشت علامه مصباح یزدی(ره)، یکی از واجبات حوزه و روحانیت و حتی تمامی مسئولان نظام است. این سخن نشان‌دهنده مسئولیت سنگین ما در حفظ و ادامه راه و اندیشه ایشان است.»

ضرورت تحول در علوم انسانی اسلامی

آیت‌الله رجبی با اشاره به دغدغه‌های علامه مصباح در حوزه علوم انسانی و نقش ایشان در تحول حوزه‌های علمیه گفتند: «علامه مصباح از سال ۱۳۵۴ با دوراندیشی و شناخت نیازهای جامعه اسلامی، برای تحول در علوم انسانی برنامه‌ریزی کرد. ایشان معتقد بودند که نظام اسلامی باید بر اساس علوم انسانی اسلامی اداره شود و این علوم نباید بر پایه الحاد و شکاکیت غربی بنا گردد. همین دغدغه‌ها باعث شد که ایشان با طراحی برنامه‌های جامع، تربیت نیروهای متخصص را آغاز کنند.»

نقش بی‌بدیل در اسلامی‌سازی علوم انسانی

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: «اگر تلاش‌های علامه مصباح نبود، حوزه علمیه نمی‌توانست در برابر مسئولیت‌هایی که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بر عهده‌اش نهادند، پاسخگو باشد. ایشان با تربیت نیروهای علمی و اخلاقی و همچنین تدوین برنامه‌های جامع برای اسلامی‌سازی علوم انسانی، زمینه‌ساز تحول در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها شدند.»

تربیت نیروهای انقلابی و اخلاقی

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به تأکیدات علامه مصباح(ره) بر تربیت اخلاقی و بصیرتی طلاب گفتند: «علامه مصباح(ره) نه‌تنها در عرصه علمی بلکه در حوزه تربیت اخلاقی و بصیرتی نیز الگویی بی‌بدیل بودند. ایشان با برنامه‌ریزی دقیق، شاگردانی تربیت کردند که امروز در جایگاه‌های کلیدی نظام و حوزه علمیه نقش‌آفرینی می‌کنند.»

لزوم اهتمام به اندیشه‌های علامه مصباح

ایشان در بخش پایانی سخنان خود تأکید کردند: «بزرگداشت واقعی علامه مصباح(ره)، زنده نگه‌داشتن اندیشه‌ها و جهت‌گیری‌های ایشان است. حوزه علمیه باید هر ساله با محوریت اندیشه‌های علامه، برنامه‌های تحولی در علوم انسانی ارائه کند. آثار و اقدامات علامه مصباح(ره) در زمینه فلسفه، اخلاق، و علوم انسانی اسلامی نشان‌دهنده عمق بینش و دغدغه‌مندی ایشان برای آینده اسلام و انقلاب اسلامی است.»

© 2025 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.