تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : h133
حوزه : ۱۰ خبر اول, اخبار, برگزیده ترین ها, عرصه فرهنگ و تربیت, علوم تربيتي, گزارش, مشروح خبرها, مهم ترین خبر صفحه اول
شماره : 41391
تاریخ : ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴ :: ۱۳:۰۷
مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی مطرح کرد؛ محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات و ‌آسیب‌های اجتماعی محیط دیجیتال / رهنمودهایی برای ‌بهبود چارچوبهای قانونی دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوری های اطلاعات و ارتباطات به صورت هم زمان فرصت ها، مخاطرات و آسیب های روانی-اجتماعی را برای آنان به همراه دارد. از این رو سیاستگذاری به منظور ارتقای فرصت ها و کاهش مخاطرات و آسیب های آن برای این قشر از جامعه به عنوان گروهی نیازمند حمایت ضروری است. بر این مبنا هدف این نوشتار احصای مخاطرات و آسیب های برخط برای کودکان و ارائه رهنمودهایی جهت بهبود چارچوب های قانونی در این حوزه است. یافته های این گزارش نشان می دهد مخاطرات و آسیب های این حوزه جدی هستند و کودکان در این محیط با طیف وسیعی از آنها مواجه اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، گزارش شماره ۱۸۳۶۲۳۵ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با عنوان «محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات و آسیب‌های اجتماعی محیط دیجیتال: رهنمودهایی برای بهبود چارچوب‌های قانونی» در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ منتشر شده است. این گزارش به بررسی مخاطرات و آسیب‌های برخط برای کودکان و نوجوانان می‌پردازد و هدف آن ارائه رهنمودهایی جهت بهبود چارچوب‌های قانونی در این حوزه است. لینک دانلود گزارش در این گزارش، با توجه به گسترش فضای دیجیتال و افزایش دسترسی کودکان و نوجوانان به اینترنت، به بررسی چالش‌ها و تهدیداتی که این گروه سنی در فضای مجازی با آن مواجه هستند پرداخته شده است. همچنین، پیشنهاداتی برای تقویت قوانین و سیاست‌گذاری‌های مرتبط با حفاظت از کودکان در محیط دیجیتال ارائه شده است.

دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوری های اطلاعات و ارتباطات به صورت هم زمان فرصت ها، مخاطرات و آسیب های روانی-اجتماعی را برای آنان به همراه دارد. از این رو سیاستگذاری به منظور ارتقای فرصت ها و کاهش مخاطرات و آسیب های آن برای این قشر از جامعه به عنوان گروهی نیازمند حمایت ضروری است. بر این مبنا هدف این نوشتار احصای مخاطرات و آسیب های برخط برای کودکان و ارائه رهنمودهایی جهت بهبود چارچوب های قانونی در این حوزه است. یافته های این گزارش نشان می دهد مخاطرات و آسیب های این حوزه جدی هستند و کودکان در این محیط با طیف وسیعی از آنها مواجه اند.

مخاطرات و آسیب های این حوزه در چارچوب محتوا-تماس-رفتار-قرارداد قابل دسته بندی است. همچنین گرچه در برخی از قوانین موادی به محافظت از کودکان در این زمینه اختصاص یافته است، اما همه ابعاد این موضوع مورد توجه نبوده است. یافته ها همچنین نشان می دهد که مقابله با مخاطرات و آسیب های محیط دیجیتال برای کودکان موضوعی چندبعدی است و باید مسئولیت بخش های مختلف و ابعاد این موضوع مورد توجه قرار گیرد. دولت در بخش های مختلف، کسب و کارها، جامعه مدنی و خانواده ها در این زمینه مسئولیت دارند و باید به ابعاد پیشگیری، درمان، حمایت از قربانیان، توان بخشی، ادغام مجدد و جبران خسارت، جرم انگاری و مجازات، تنظیم گری بین بخش های مختلف و همکاری های منطقه ای و بین المللی توجه داشته باشند.

© 2025 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری مفتاح انسانی اسلامی محفوظ می باشد.