عضو مجلس خبرگان رهبری، با تأکید بر اهمیت آیندهپژوهی در حوزههای علمیه، نبود مراکز تخصصی در این زمینه را از موانع تحقق پیام رهبر معظم انقلاب دانست.
حجتالاسلام والمسلمین سعدی با اشاره به بخش سوم پیام مقام معظم رهبری درباره «سرنوشت حوزه»، تصریح کرد: «آیندهپژوهی باید در حوزه شکل بگیرد و تقویت شود. اگر حوزه نتواند آینده را تحلیل و طراحی کند، در انجام مأموریت ذاتی خود دچار شکست خواهد شد.»
وی افزود: «وقتی شبکههای اجتماعی هنوز فراگیر نشده بودند، ما فقه شبکههای اجتماعی را طراحی کردیم، اما ایکاش پختهتر و گستردهتر روی آن کار میکردیم. اگر مؤسسه آیندهپژوهی نداشته باشید، وقتی مسئلهای رخ میدهد، حوزه تازه متوجه میشود و از پاسخگویی جا میماند.»
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم سرمایهگذاری مدیریت حوزه در ایجاد مؤسسات آیندهپژوهی، گفت: «آیندهپژوهی با مطالعات مهدویت تفاوت دارد؛ آیندهپژوهی یعنی بررسی آینده محتمل، نه محتوم. یکی از الزامات تحقق پیام رهبری همین است.»
وی بیانیه رهبر معظم انقلاب را «سند چشمانداز حوزه علمیه» خواند و تأکید کرد: «در این بیانیه، رهبر انقلاب وظایف ذاتی حوزه، وضع موجود، وضع مطلوب و راه رسیدن به آن را ترسیم کردهاند. سند تحولی فعلی حوزه باید با این پیام بهروز شود. برخی عرصهها پوشش داده نشدهاند و بعضی دیگر نیاز به ارتقا دارند.»
حجتالاسلام والمسلمین سعدی در ادامه، پنج محور مأموریتی حوزه در پیام رهبر انقلاب را برشمرد:
-
مرکز علمی با تخصصهای معین
-
مرکز تربیت نیروی مهذب و کارآمد
-
مرکز تولید و تبیین اندیشه اسلامی در حوزه نظامات اجتماعی
-
خط مقدم تقابل با تهدیدهای دشمن
-
مرکز نوآوریهای تمدنی
وی با ارجاع به مقالهای از خود با عنوان فقه و تمدنسازی که در سال ۱۳۹۳ منتشر شده، بحث «فقه تمدنی» را یکی از لوازم رسالت تمدنی حوزه دانست و گفت: «حوزه باید پاسخ دهد که آیا فقه میتواند و باید وارد عرصه تمدنسازی شود و اگر بله، چه اقتضائاتی دارد.»