وی با بیان اینکه این همایش از ساعت ۸:۳۰ روز پنجشنبه در قالب افتتاحیه شروع میشود، اظهار کرد: کمیسیونهای تخصصی نیز در روز جمعه برگزار می شود .
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به دریافت ۴۸۰ چکیده مقاله به عربی، فارسی و انگلیسی، گفت: ۲۵۳ مقاله پذیرفته شد که ۷۸ مقاله پذیرش نهایی برای انتشار در مجلات معتبر داخلی و خارجی گرفته است و ۶۱ مقاله هم در مرحله ارزیابی برای انتشار است.
وی اضافه کرد: این همایش مجوز ISC دریافت کرده است و کتابچه همایش که دربردارنده ساختار، راهنمایی نویسندگان و تقویم برنامهها و محورها و ریز موضوعات همایش است به سه زبان تولید شد و در سایت همایش به نشانی قابل دسترسی است.
آیت الله رجبی ادامه داد: نرمافزار همایش هم تولید شده است که شامل آثار و دستاوردهای علمی همایش است و تمامی آثار علامه مصباح در حوزه علوم انسانی و اسلامی و چکیده مقالات و اصل مقالات و کتابخانه جامع تمامی آثار علامه مصباح در این نرمافزار وجود دارد.
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: برگزاری ۸۳ کرسی علمی، برگزاری ۷ پیش همایش، برگزاری وبینارهای بینالمللی و داخلی، ۱۹ نشست علمی داخلی و خارجی جز وبینارها، برگزاری ۴۴ جلسه مصاحبه از جمله کارهای صورت گرفته برای این همایش است.
وی با بیان اینکه برنامهریزی برای انتشار مقالات در مجلات هم از دیگر کارها بوده است، گفت: ۵۵ مقاله در ۱۲ نشریه معتبر منتشر شده است همچنین تاکنون ۴ شماره خبرنامه همایش به صورت دیجیتال منتشر شده است مسابقاتی نیز از آثار علامه مصباح در سطوح عمومی و تخصصی هم انجام شده است.
آیت الله رجبی اهداف این همایش را آشنایی بیشتر جامعه علمی داخل و خارج از کشور با اندیشه های آیت الله مصباح در علوم انسانی اسلامی در ابعاد مختلف، تبیین و بررسی اندیشه های آیت الله مصباح یزدی در توسعه علوم انسانی اسلامی برشمرد و گفت: بهره گیری از ظرفیت منظومه فکری آیت الله مصباح یزدی در رشد و تعالی علوم انسانی اسلام، غنی سازی متون و منابع علوم انسانی اسلامی به لحاظ کیفی و کمی بر اساس اندیشه هایایشان و ارتقای علوم انسانی در عرصه بین الملل و در داخل کشور از دیگر اهداف این همایش است.
حجت الاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی دبیر علمی همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی نیز در این نشست خبری با اشاره به تعیین محورهای کلی همایش توسط کمیته علمی این همایش، اظهار داشت: اولین کاری که در کمیته علمی همایش انجام شد تعیین محورهای کلی همایش میباشد و به دنبال آن برای اینکه راهنما برای اشخاص مقاله دهنده به این همایش باشد تصمیم بر این شد تا محورهای همایش به صورت ریزتر در زمینه های مختلف مشخص گردد.
وی افزود: به همین خاطر کمیته های چهارگانه ای تشکیل شده و هر کدام از این کمیته ها شامل رشتههای علوم انسانی بود و و قرار بر این شد که هر کدام از این کمیته ها ریز موضوعات مربوط به مسائل علوم انسانی را که در فرمایشات آیت الله مصباح به آن پرداخته شده و میتواند موضوع بحث علمی و تدوین مقاله و یا کتاب قرار بگیرد را استخراج کنند که حاصل استخراج این کمیته ها تولید جزوه ریز موضوعات در زمینه های مختلف علوم انسانی اسلامی شد تا در اختیار علاقه مندان قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مصباح تأکید کرد: فراخوان مقالات از طریق سایت همایش داده شده و از همان طریق نیز ارزیابی مقالات برای ارزیاب ها ارسال و ارزیابی می شد و به پذیرفته شدگان مقاله اعلان می شد و فعالیت دیگری که در کنار ارسال مقالات انجام گرفت مصاحبه با شخصیت ها و صاحب نظران علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی بود که مجموعه مصاحبه های علمی متعددی از این افراد گرفته شد و به زودی این مجموعه رونمایی و منتشر خواهد شد.
وی افزود: مقالات این همایش عمدتاً از طریق فراخوان مقاله پذیرفته شده و بسیاری از این مقالات در پذیرش چاپ و انتشار مقالات در مجلات پژوهشی isc مجوز انتشار را گرفته است و همچنین کرسی های ترویجی و نظریه پردازی برگزار شد که با همکاری مراکز همکار صورت گرفت و کمک به افزایش سطح علمی مقالات کرد و در داخل و خارج از کشور پیش همایش های مختلفی برگزار شده است.
پذیرش ۳۲ مقاله بینالمللی
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا برته دبیر کمیته بین الملل همایش نیز در این نشست عنوان کرد: همایش علمی اگر در مسیر درست قرار بگیرد، پایان همایش علمی بینالمللی آغازی برای تحول در آن مسیر است.
دبیر کمیته بین الملل همایش ادامه داد: وزان، شناخته شدگی و اشتهار علمی آیت الله مصباح یزدی آنقدر پیش رفته بود و ما میراثدار این پیشرفتها بودیم؛ اندیشههای ایشان مرزهای جغرافیایی و اندیشگی را درنوردیده بود.
وی بیان کرد: در راستای این همایش از ایران، عراق، اتریش، سوریه، لبنان، آمریکا، مصر، مغرب، تایلند و صاحبنظران بینالمللی مقیم ایران مقالاتی دریافت شد.
مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه افزود: درگاههای مختلفی برای وصول مقالات تعریف شد و منحصر به سایت نبود؛ ارزیابی چندگانه علمی صورت گرفت و ما به ۳۲ مقاله بینالمللی پذیرفته شده در همایش رسیدیم که فرایند نشر آن در مجلات بینالمللی در حال طی شدن است.
وی اظهار کرد: بیش از ۱۰ وبینار بینالمللی در این راستا برگزار شد و روند وبینار هم به این صورت است که یک فرد ارائهدهنده و ناقدانی آن را ارزیابی میکردند.
انتهای پیام/
نظرات