به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، در مراسم امضای توافقنامه همکاری میان معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی، حسین افشین، معاون علمی رییسجمهور، از راهاندازی نئوبانک مبتنی بر هوش مصنوعی با نام «بانکاس» خبر داد. این نئوبانک قرار است همزمان با روز کارآفرین در ۶ مرداد ۱۴۰۴ بهطور رسمی آغاز به کار کند.افشین در این مراسم اعلام کرد که «بانکاس» با همکاری بانکهای عامل مختلف و بر پایه توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان راهاندازی خواهد شد. وی تأکید کرد که این نئوبانک در قالب توافقنامه مذکور مورد حمایت قرار میگیرد و در مسیر توسعه خدمات مالی و بانکی مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی گام برمیدارد.
معاون علمی رییسجمهور همچنین از شناسایی و حمایت یک تیم توانمند برای راهاندازی این نئوبانک طی دو ماه آینده خبر داد و افزود: “با تعاملات صورتگرفته با بانک مرکزی و استفاده از اعتبارات معاونت علمی، روند راهاندازی این بانک هوشمند تسریع خواهد شد.” وی تصریح کرد که رونمایی رسمی از «بانکاس» در مردادماه سال آینده انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت فناوری هوش مصنوعی در ارائه خدمات مالی نوین، اظهار داشت: “با حمایت معاونت علمی و همکاری بانک مرکزی، نئوبانک هوشمند قادر خواهد بود تحول جدیدی در خدمات پولی و بانکی کشور ایجاد کند.” افشین خاطرنشان کرد که بهرهگیری از دانش و فناوری شرکتهای دانشبنیان، زمینهساز ارائه خدمات بانکی هوشمند، دقیق و سریع به مردم خواهد شد.
این توافقنامه همکاری گامی مهم در جهت توسعه زیستبوم کسبوکارهای مالی و بانکی کشور به شمار میرود و انتظار میرود که «بانکاس» بتواند به یکی از بازیگران کلیدی در عرصه بانکداری دیجیتال تبدیل شود.
همکاری بانکها و شرکتهای دانشبنیان برای ایجاد «بانک اس»
مسعود همدانلو، دبیر ستاد دیجیتال، اتصالپذیری و ارتباطات درباره «بانکاس»، نئوبانک مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی بیان کرد: موافقتهای اولیه برای ایجاد «بانکاس» صورت گرفته و زمینه برای تخصیص اعتبارهای اولیه نیز فراهم شده است.
وی در ادامه با اشاره به تحقق موافقت اولیه میان معاونت علمی و بانک مرکزی برای راهاندازی این نئوبانک، عنوان کرد: از وجوه تمایز این نئوبانک، مشارکت شرکتهای دانشبنیان و بانکهای عامل مختلف است. این نئوبانک متکی به یک بانک عامل نخواهد بود و بانکهای مختلف در راهبری این نئوبانک نقشآفرین خواهند بود. نئوبانک مبتنی بر «اعتبار اجتماعی» به ارائه تسهیلات خواهد پرداخت که روشی متفاوت از روشهای معمول در بانکها است.
همدانلو، عنوان کرد: به زودی فراخوانی برای شناسایی و بررسی طرحهای شرکتهایی که بتوانند چنین پلتفرمی را طراحی کنند، اعلام خواهد شد. پس از بررسیها، شرکت توانمند شناسایی و فرآیند ایجاد نئوبانک با حمایت و تعامل معاونت علمی و بانک مرکزی پیش خواهد رفت.
گفتنی است، «بانکاس» که با حمایت معاونت علمی و توسط شرکتهای دانشبنیان و همکاری بانکهای کشور ایجاد میشود، خدمات خود را به صورت آنلاین و بدون نیاز به شعبه فیزیکی ارائه میدهد. این نئوبانک، از فناوریهای نوین برای ارائه خدمات مالی به مشتریان بهره میبرد و تمرکز زیادی بر تجربه کاربری ساده و کاربرپسند خواهد داشت. انجام تمام خدمات مالی و بانکی به صورت برخط، سهولت و سرعت در انجام تراکنشها و دریافت خدمات آنلاین، کاهش هزینهها به دلیل ساختار دیجیتال، و دسترسپذیری جهانی که امکان استفاده از خدمات را برای مشتریان در کشورهای مختلف فراهم میکند، از مزایای «بانکاس» به شمار میرود.
https://ihkn.ir/?p=40160
نظرات