به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ یکی از پیش نیازهای اصلی بحث حقوق و دستمزد را جذب و گزینش نیروی انسانی دانست و گفت: در گزینش توجه به مراتب الزامات دینی کارکنان، از موارد ضروری است.
حجت الاسلام والمسلمین ولی الله نقی پور فرد در نشست علمی نشست مبانی و الزامات نظام حقوق و دستمزد خاطرنشان کرد: از عوامل تاثیرگذار دیگر بر نظام جبران خدمات سبک زندگی است، سطح و سبک زندگی مسوولان در نظام اسلامی باید در سطح عموم مردم باشند.
وی ادامه داد: وضعیت عمومی جامعه مبنای تعیین شرایط قناعت (دوره سختی معیشت) یا کفایت (دوره وفور نعمت) است. دوره قناعت یا کفایت در تعیین نیز از عوامل مهم تاثیر گذار در حقوق و دستمزد است.
وی بیان داشت: از منظر اسلامی مراتب الزامات دینی در سه سطح الزامات اهل اسلام، الزامات اهل ایمان و الزامات اهل یقین و احسان مطرح است.
وی با بیان اینکه الزامات اهل اسلام شامل الزامات فقهی و حقوقی است، خاطرنشان کرد: الزامات اهل ایمان شامل الزامات فقهی و حقوقی به همراه حداقل الزامات اخلاقی است و الزامات اهل یقین علاوه بر الزامات اهل ایمان شامل الزامات عرفانی هم می شود.
وی گفت: در سطح الزامات فقهی و حقوقی نمی توان نظام اسلامی را اداره کرد. در شرایط موجود برای جذب و گزینش کارکنان دولت، شرایط اهل ایمان لحاظ نشده است و مورد سنجش قرار نمی گیرد در صورتی که تا فردی شایسته از اهل ایمان برای تصدی شغلی وجود داشته باشد نوبت به اهل اسلام نمی رسد.
دکتر نقی پور فرد بیان داشت: ویژگی های روشنی برای اهل ایمان وجود دارد که در سه بخش ویژگی های مشترک زنان و مردان، ویژگی های اختصاصی مردان و ویژگی های اختصاصی زنان اهل ایمان مطرح می شود.
وی، شرط پرداخت رزق به عنوان مبنای فقهی جبران خدمات را اهل ایمان بودن کارکنان ذکر کرد و ادامه داد: رزق یک مفهوم مقدسی است که در مقابل کار معین نیست، برای کار جهادی است و با رضای الهی نسبت دارد.
به گفته ایشان؛ رزق برای کسی است که جهادی کار می کند و در مصالح عامه فی سبیل الله نقش آفرینی می کند. در رزق انگیزه موضوعیت دارد. رزق یک عقد جایز است و می تواند یک طرفه لغو شود. و از لوازم رزق لوازم ایمانی است.
وی در ادامه خانواده محوری را از رویکردهای اساسی تاثیرگذار در تدبیر نظامات اسلامی برشمرد و ضمن تبیین جایگاه زنان و مردان در خانواده به بررسی اشتغال در سه حوزه مختص مردان، مختص زنان و مشترک پرداخت و تاثیر خانواده محوری را در گزینش و حقوق و دستمزد را تشریح کرد.
انتهای پیام/
نظرات