وی همچنین گفت: یکی از ماموریتهای ما جهاد تبیین حوزه پژوهش در بین اقشار متفاوت جامعه است به صورتی که در استانها ۳۰۰ تور دانشآموزی در بازدید از دانشگاهها، موسسات و پارکهای علم و فناوری برگزار شد.
صالحی درباره برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی تصریح کرد: بیست وچهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار از ۲۰ تا ۲۲ آذر ماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد و ۲۱۸۸ دستاورد دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ارائه و مورد استقبال قرار گرفت.
معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگر از سخنان خود یادآورشد: رتبه علمی کشور بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲ از ۵۴ به رتبه ۱۵ رسید.
وی با بیان اینکه رتبه علمی ایران در اسکوپوس اکنون ۱۵ و در نمایه نامه وب آو ساینس ۱۷ است، تصریح کرد: از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۲۲ بیش از ۷۴ میلیون مقاله در اسکوپوس نمایه شده است، به عنوان مثال رتبه ایران در رشتههایی مانند شیمی ۱۴ بوده اما در رشتههایی مانند علوم انسانی، اجتماعی و هنر نقطه ضعفهایی وجود دارد.
صالحی بر اثربخشی حوزههای علوم انسانی، اجتماعی و هنر تاکید کرد و افزود: در علوم اجتماعی رتبه ۳۳ در هنر و علوم انسانی رتبه ۴۴ و در روانشناسی رتبه ۳۱ در اسکوپوس را داریم که لازم است به علت اثربخشی این رشتهها، دانشگاهها بیش از این پیش به آنها توجه کنند.
معاون پژوهشی وزیر علوم بیان داشت: چون در حوزههای علوم انسانی و اجتماعی تحقیقات در حوزههای تاریخ، تمدن، سبک زندگی، باورها و اعتقادات است باید به خاطر اثرگذاری جهانی، بیشتر مورد تاکید قرار گیرند.
در این مراسم از پژوهشگران برتر مناطق ۱۰گانه دانشگاه پیام نور به صورت حضوری و مجازی قدردانی به عمل آمد.
نظرات