به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از دانشگاه قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا برته رئیس مرکز راهبری جذب حوزههای علمیه، در همایش بینالمللی مدیران مراکز مطالعات اسلامی که در سالن شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، در معرفی حوزههای علمیه اظهار کرد: حوزههای علمیه در دو بخش ساختاری و نظام حاکمتی در کشور فعال هستند.
وی ادامه داد: در بخش ساختاری به دو بخش هسته مرکزی و نهادهای مشارکتکننده تقسیم میشود؛ هسته مرکزی شامل معاونت آموزش، پژوهش، تبلیغ، تربیت و تهذیب و روابط بینالملل حوزههای علمیه است
حجتالاسلاموالمسلمین برته اضافه کرد: ۴۹۸ مدرسه علمیه، ۹۰ مؤسسه عالی و ۱۰ مجموعه حوزهای دانشگاهی ذیل مجموعه آموزش حوزههای علمیه فعالیت میکنند؛ سیاستگذاری اجرای فرایند آموزش طلاب وظیفه اصلی معاونت آموزش است.
رئیس مرکز راهبری جذب حوزههای علمیه در تشریح فعالیتهای پژوهشی حوزههای علمیه گفت: ۲۶۰ نشریه پژوهشی بهصورت علمی و تخصصی ذیل این مجموعه فعال هستند.
وی افزود: حدود ۲۰ دانشگاه و پژوهشگاه در ارتباط با حوزههای علمیه هستند؛ وبگاهها و پایگاههای مرجع علم انسانی، شبکههای مجازی و غیرحضوری، کتابخانههایی مانند کتابخانه آیتالله مرعشی ازجمله این مجموعهها هستند.
حجتالاسلاموالمسلمین برته تصریح کرد: معاونت تبلیغ زیستبوم زندگی مؤمنانه است که در چالشهای اجتماعی در داخل و خارج کشور فعالیت میکنند؛ این مجموعه در کرونا، سیل و زلزلههای داخل و خارج کشور حضور چشمگیری داشت.
رئیس مرکز راهبری جذب حوزههای علمیه عنوان کرد: وجه تمایز نظام آموزشی دنیا سرفصل محور بودن است که استاد و دانشجو ملزم به اجرای آن هستند اما حوزه علمیه طلبه محور است، طلبه است که انتخاب میکند چه کتابی را با چه استادی در چه شهری بخواند.
وی در پایان گفت: مراکز علمی حوزههای علمیه در کشور آمادگی هرگونه همکاریهای پژوهشی در سطح بینالمللی را دارد.
محمود واعظی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران نیز در ادامه بیان کرد: این اجلاسیه یک نشست علمی جهت شناسایی ظرفیت مراکز مطالعات اسلامی و در ادامه تداوم و تقویت ارتباطات میان آنان برگزار شده است.
وی اضافه کرد: در راستای تداوم همکاری و همافزایی مراکز اسلامی یک مرکز بهعنوان دبیرخانه فعال راهاندازی شود تا پیگیریهای لازم جهت استمرار این ارتباط فراهم شود.
واعظی گفت: راهاندازی بستری جهت ارتباط در فضای مجازی، مجلهای مختص به مراکز مطالعات اسلامی در جهان، نشستهای ماهانه و هفتگی میان دانشگاههای اسلامی بهصورت مجازی ازجمله فعالیتهای هستند که برای تداوم همکاری و ارتباط میان شرکتکنندگان طراحی و تدوین شده است
https://ihkn.ir/?p=40209
نظرات