به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد دادسرشت گزارشی تحلیلی از عملکرد ۱۰ ساله حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان در موضوعات متنوع آموزشی و جهاد علمی فرهنگی را ارائه نموده و مسائل و موضوعات پیش روی حوزه را مطرح کردند.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر مصطفی رستمی ضمن بیان اهمیت و ارزش حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان به تقویت عرصه اطلاع رسانی در موضوع ظرفیت ها و اقدامات حوزه توصیه نموده و گفتند: باید با تمام توان ظرفیت های حوزه را به همه مجموعه ها و تشکل های دانشگاهی معرفی کنیم تا از این ظرفیت غنی استفاده بیش از پیش صورت پذیرد.
ایشان اضافه نمودند: با کار مستمر بر روی الگوی توسعه هدفمند حوزه، باید هم افزایی در میدان، بین حوزه و تشکل ها و اساتید معارف نیز صورت بگیرد.
رئیس محترم نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفتند: با مطالعه باید برای بهرمندی از قالب های نوین آموزشی و جهاد علمی فرهنگی اقدام شود و همچنین باید بر دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های خاص تمرکز بیشتری صورت پذیرد.
سپس حجت الاسلام و المسلمین سید محمدمهدی میراحمدی معاون منابع انسانی نهاد پس از تقدیر و تشکر از خدمات ستاد حوزه افزودند: وجود حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان ضروری است ولی ساختارهای نهاد متناسب با بهرمندی از حوزه نیست و باید به نیروی انسانی و بودجه حوزه نگاه ویژه ای شود. البته در این زمینه پیشنهاداتی وجود دارد که در دست بررسی است. ایشان همچنین گفتند: تعارضاتی که حوزه ممکن است با برخی از بخش ها و مجموعه های دانشگاه داشته باشد باید مورد توجه قرار گرفته و به سرعت رفع گردد.
در ادامه جلسه حجت الاسلام و المسلمین مهدی فاطمی پور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نیز با تقدیر و تشکر از مدیریت و مجموعه حوزه علوم اسلامی بابت مدت حضور این مدیریت در معاونت فرهنگی سیاسی، توفیقات بیشتر و آینده ای درخشان برای حوزه را ذیل حوزه ریاست نهاد آرزو نموده و فرمودند: از ظرفیت خوش نامی حوزه باید حداکثر استفاده شده و از این ظرفیت نیز با اعطای مجوزهای دقیق و پرهیز از صدور مجوزهای بی مورد مراقبت شود.
ایشان افزودند: باید برنامه ای دقیق برای درگیر کردن تشکل ها در فضای حوزه طراحی شده و به شدت از سلیقه گرایی جلوگیری شود تا سطح حوزه حفظ گردد.
حجت الاسلام و المسلمین میثم شریف اصفهانی مسئول دفتر نهاد دانشگاه علم و صنعت نیز با بیان جایگاه والای حوزه اضافه کردند: حجم کار دفاتر و مسئول و معاون دفاتر زیاد است و حوزه نیز حجم کار بالایی می طلبد که باید در تقویت نیروی انسانی در مراکز حوزه تدبیر عاجلی اندیشید.
ایشان بیان داشتند: رفتار سلیقه ای دفاتر در اجرای برنامه های حوزه، شأن و جایگاه حوزه را تهدید می کند؛ البته تغییر مدیران در ستاد نیز به این مسئله دامن می زند و باید ستاد نظارت بیشتری در اجرای نظام آموزشی تربیتی داشته باشد تا جایگاه حوزه حفظ و حراست شود.
سپس حجت الاسلام و المسلمین مهدی آقاطهرانی مسئول دفتر نهاد دانشگاه خوارزمی با اشاره به تأثیر هم افزایی با گروه های معارف گفتند: به نظر می رسد بهرمندی از اساتید مدعو گروه معارف، راهی مؤثر برای ارتباط بیشتر حوزه و گروه معارف است.
حجت الاسلام و المسلمین عبدالله محمدی عضو شورای برنامه ریزی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نیز پس از تشکر و قدردانی از پیشرفت کار حوزه گفتند: گستره و تنوع کار نباید حوزه را از کارویژه خود دور کند. کارویژه حوزه تربیت نیرو و مرجعیت علمی و تربیتی در دانشگاه است. این مهم باید مستمرا مورد ارزیابی قرار بگیرد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد واعظی مدیر امور مبلغان نهاد و عضو کمیته معین شورای برنامه ریزی حوزه به بیان مطالبی پیرامون ظرفیت حوزه پرداخته و فرمودند: تمرکز حوزه بر امور، مناسب بوده و حوزه رشد چشمگیر کمی و کیفی داشته است.
ایشان گفتند: برنامه آموزشی اگر می خواهد ضمانت داشته باشد باید قسمتی از کار تا سقف مشخصی در اختیار مسئول مراکز قرار گیرد تا با صلاحدید مرکز این بخش از برنامه ریزی آموزشی انجام گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه شریفی دوست سرپرست مدیریت امور دروس معارف اسلامی و عضو کمیته معین شورای برنامه ریزی حوزه نیز با اشاره به ظرفیت شناختی اساتید معارف از دانشجویان گفتند: می توان از این ظرفیت شناخت اساتید از دانشجویان در جذب حوزه استفاده نمود و همچنین می توان از معرفتجویان مستعد حوزه در کلاس های معارف به عنوان دستیار استاد استفاده کرد.
پس از آن حجت الاسلام و المسلمین محمد شاه حسینی رئیس اداره آموزش حوزه و عضو کمیته معین شورای برنامه ریزی، نیروی انسانی و بودجه را دو عنصر مهم در پیشبرد اهداف حوزه برشمردند و گفتند: برگزاری دوره های آموزشی، تربیتی، تهذیبی و جهادی توسط حوزه، توجه ویژه ستاد به دو موضوع نیروی انسانی و بودجه و همچنین امور پشتیبانی را به صورت دوچندان می طلبد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین حسین نظری عضو کمیته معین شورای برنامه ریزی با اشاره به کارویژه حوزه علوم اسلامی بیان داشتند: ضمن تأکید بر مرجعیت علمی و تربیتی حوزه به نظر می رسد براساس این کارویژه باید شاخص های ارزیابی تعیین شود تا پیشبرد این هدف حوزه مورد سنجش قرار گیرد.
پس از بیان مطالب توسط اعضا و شرکت کنندگان در جلسه، پیش نویس کتاب اسناد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان ارائه شد و پس از بحث و تبادل نظر اعضاء، به تصویب شورای برنامه ریزی رسیده و جهت ابلاغ در دستور کار قرار گرفت.
در پایان، دبیر جلسه حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد دادسرشت با تشکر از حضور اعضاء و مدعوین جلسه، نکاتی چند پیرامون چشم انداز و برنامه های پیش روی حوزه بیان نمودند.
انتهای پیام/
نظرات