به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه؛ حضرت آیتالله علوی گرگانی ضمن تشکر از حضور اعضای ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزه علمیه و ارائه گزارش فعالیتها بیان کرد: خدا را شاکریم که پیشرفتهای حوزه به مرحلهای رسیده است که امیدواریم مصداق فرمایش امام صادق علیه السلام باشد که حضرت فرمود: “و منها یفیض العلم الی سائر البلاد” قم مرکزی است که علم از اینجا به سایر بلاد سرایت پیدا میکند و امروز مشاهده میکنیم در علوم جدیده از جمله هوش مصنوعی نیز پیشرفتهای خوبی صورت گرفته است.
این مرجع تقلید افزود: این موضوع فناوریهای هوشمند از اهمیت بسیار برخوردار است و در جامعه امروز و با اقتضائات روز جامعه باید پیش رفت و اگر به نتایج قابل ملموس دست یابد که در این صورت میتوانیم اثرگذاری را در جامعه افزایش دهیم.
آیت الله علوی گرگانی با اشاره به لزوم آگاهی به زمانه و لسان مردم قوم افزود: روایات فراوانی داریم از جمله این روایت فرمود “العالم هو الذی کان عالم بزمانه و عارفا و مقبلا بشأنه” ما باید با توجه به اقتضائات زمان و هماهنگ با همان کیفیت، علم را پیش ببریم و از طرفی نیز شأن خودمان را بالا ببریم؛ فلذا الحمدلله این حرکت شما بسیار مثبت و نتیجه بخش است.
وی ادامه داد: انشالله در دیدارهای بعدی با دستی پر از اقدامات و اثرگذاری که نشانههای آن در جامعه نیز مشاهده شود و اخبار و روایات ما در قالب هوش مصنوعی ارائه گردد در خدمت شما باشیم.
آیت الله علوی گرگانی در انتها ضمن دعای خیر برای این مجموعه عنوان کرد: امیدوارم تلاشهای شما که بحمدلله همه از جوانان پرانگیزه هستید مصداق آن حدیث شریف باشد که امام صادق علیه السلام فرمود: من میبینم عده ای در سرزمین ایران و فارس خواهند آمد که علم ما را زنده خواهند کرد. مشابه این بیان از امام سجاد علیه السلام نیز روایت شده است؛ من تقاضا دارم که در کار خود استقامت و پشتکار داشته باشید و آثار و برکات کار خود را در اختیار ما قرار دهید که ما نیز به فیض کامل برسیم.
در این دیدار دکتر محمدرضا قاسمی، دبیر این ستاد ضمن تشکر و دعای خیر نسبت به آیت الله علوی گرگانی گزارشی از فعالیتهای این ستاد را خدمت معظم له ارائه داد.
وی با اشاره به تحولات و پیچیدهگی بالای علم در عصر حاضر عنوان کرد: مسیرهای جدیدی در پیشروی انسان قرار گرفته است که میطلبد مواجه دین و علما با این مباحث بر اساس یک شناخت دقیق باشد؛ امروزه مسیر علم از فناوریهای هوشمند میگذرد.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزه علمیه با اشاره به تدبیر آیت الله اعرافی در ورود به موقع حوزه علمیه به فناوری هوش مصنوعی گفت: در این ستاد که به همین منظور و با عنایت مدیر محترم حوزه شکل گرفته است، در چند حوزه مساله هوش مصنوعی مورد بررسی و پیگیری است؛ راجع به شناخت ماهیت و اصل فناوری هوش مصنوعی کارهای خوبی صورت گرفته است و بررسیهای فقهی، اخلاقی و فلسفی مربوط به هوش مصنوعی نیز در حال انجام است.
قاسمی در ادامه با اشاره به تجربه موفق استفاده از فناوری روز در مجموعه نرم افزارهای اسلامی نور عنوان کرد: مسیر بعدی ما ورود جدی به قلمرو دانش پیشرفته هوش مصنوعی است که با هدف تسریع، تسهیل و تعمیق فعالیتهای علمی در حوزه علمیه میباشد.
وی با اشاره به «پروژه نجف» گفت: این پروژه که برگرفته از عنوان «ناصر جامع فقیه» است از سال ۱۳۹۷ با حضور جمعی از متخصصین و کارشناسان حوزه و دانشگاه از سال ۱۳۹۷ آغاز به کار کرده است؛ این ابرپروژه شامل ۷ پروژه است که اولین آن موتور جستجوی پیشرفته معانی است که آماده بهربرداری میباشد.
دبیر ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزه علمیه گفت: در حال گفتمانسازی و جریانسازی در این حوزه هستیم تا عموم طلاب و فضلا با این موضوع آشنا شوند و به کمک این جریان علمی بیایند؛ در حال حاضر نیز ۵۰ رساله کارشناسی ارشد، دکتری، سطح ۳ و ۴ تدوین شده که نشان از پیشگامی حوزه در این موضوع دارد.
وی با اشاره به همایش سال گذشته این ستاد با موضوع هوش مصنوعی بیان کرد: بناست در امتداد همایش سال گذشته، همایش دیگری نیز در سال آینده برگزار گردد.
قاسمی در انتها با معرفی برخی اعضای ستاد گفت: دکتر مینایی که هم تخصص دانشگاهی دارد و هم جزو فضلای حوزه نیز میباشد، آقای دکتر حسینی از متخصصین فناوری هوش مصنوعی همچنین حجتالاسلام رنجبر به عنوان مسئول گفتمانسازی هوش مصنوعی از همکاران و متخصصان هوش مصنوعی میباشند که به کمک دیگر دیگر کارشناسان، تیمی حرفهای را تشکیل دادهاند که علاوه بر تخصص، دارای دغدغههای ارزشی، انقلابی و تمدنی هستند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=25612
نظرات