به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از تقریب،”زهرا شریف” عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده در وبینار طوفان الاقصی ۱۰ با عنوان «نقش بانوان در مقاومت اسلامی و فلسطین» که به همت معاونت ایران مجمع تقریب، برگزار شد، به تاریخچه گفتمان پسااستعمار و استعمار نو اشاره کرد و گفت:منظور از پسا استعمار این است که استعمار به منزله تصاحب و سیطره و زورگویی برخی قدرتها به برخی از کشورها و انسانهای دیگر، به روشی دیگر روی آورده است و بعد از اینکه چهرهای سرد و خشن داشت، نقاب عوض کرد و به جای جنگ سخت، به نفوذ نرم و استعمار فرهنگی مردمان دیگر کشورها روی آورد.
وی ادامه داد: برخی کشورها به جای اینکه به تدبیر امور کشور و مردم خود بپردازند، صرفا به بسط قدرت خود بر بقیه کشورها پرداختند.
شریف خاطرنشان کرد: پسا استعمار به معنای پایان استعمار و تمام شدن زورگویی نیست، بلکه به معنای نقاب عوض کردن زورگویی و سلطه گویی کشورهای قدرت طلب است.
وی ادامه داد: آنها به دنبال این هستند تا مردمانی که در کشور خود زندگی میکنند را در قالب فرهنگ و اندیشه خود اداره کنند و از این تغییر زاویه و روش، به استعمار نو یاد میشود که در واقع کشورهای غربی و از جمله آمریکا به دنبال سلطه فرهنگ خود بر بقیه فرهنگها هستند و این ادعا را دارند که ما میتوانیم یک نسخه عمومی برای همه مردم جهان داشته باشیم.
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده افزود:از این جهت برخی از اندیشمندان و خردمندان سعی بر خیزش نوعی آگاهی دارند، تا به مردم بفهمانند که استعمار نو همان استعمار است و فقط نقاب عوض کرده و به جای جنگ سخت، به دنبال نفوذ نرم و فرهنگی است.
وی تصریح کرد: در رویداد غزه دریافتیم که استعمار، پس و پیش و نو و کهنه ندارد و اگر منافع خود را در خطر ببیند، حاضر است، هزاران کودک و زن و مرد را قربانی کند.
شریف تأکید کرد: روح استعمار و سلطهگری توحش و زورگویی است و حد و مرز نمیشناسد؛ در غزه شاهد بودیم که استعمار از خط قرمزهای انسانیت رد میشود و به بیمارستانها حمله می کند، آب و برق و گاز را قطع میکند و انسانهای بیگناه را به خاک و خون میکشد.
وی در ادامه به جایگاه زنان فلسطینی در رویدادهای اخیر غزه اشاره کرد و گفت:ما در برابر جبهه متوحش استکبار، یک رویکرد مقاومتی را داریم؛ فرهنگ مقاومت به جای توحش و زورگویی سعی میکند با جان خود و از عصارههای درون خود، پای فرهنگ و اعتقادات خود بایستد که زنان فلسطینی سردمدار این فرهنگ مقاومتی هستند.کسانی که از جان خود و عزیزان خود میگذرند و با استقامت این دوران را سر میکنند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده افزود: اینها بیان کننده روح مقاومت اسلامی هستند. برخی از رفتارهایی که در غزه به وقوع پیوست اساسا کنشی زنانه بود؛ آنها فرزند خود را به گونهای تربیت کردند که میداند آنچه ارزش حفاظت و استقامت دارد، توحید و زندگی مبتنی بر عقیدهها و باورهای دینی است و این مهمترین پایه یک فرهنگ مقاومتی است.
وی اضافه کرد: کودکان غزه که امروز مقاومت میکنند و به شهادت میرسند، قطعا تربیت شده یک فرهنگ توحیدی عمیق هستند که زنان، رهبران این فرهنگ توحیدی اندیشه مقاومت هستند.
شریف گفت:از یک منظر نبرد استعمار، این روزها نبرد با اندیشه و روحیه توحیدی در مقاومت غزه است که زنان فلسطینی با باورهای عمیق و روحیه اخلاقی و استقامتی خود، این عرصه نبرد را در مقابل چشم جهانیان به تصویر کشیدند و امروز خیزش مردم سراسر جهان در حمایت از مردم فلسطین هستیم.
وی در پایان تأکید کرد:طوفان الاقصی و جریان مقاومت غزه امروز به یک ایده فرهنگی و اندیشه مقاومتی تبدیل شده است که از سوی افراد کمتوانتر ایجاد شده فرهنگی ماناتر است و اقتدار این فرهنگی از کسانی که به ظاهر اسلحه و قدرت دارند، عمیقتر و پرنفوذتر است.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=36248
نظرات