به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی به نقل از روابط عمومی دفتر حضرت آیت الله محسن اراکی، نماینده مجلس خبرگان رهبری بعد از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت شهید استاد مطهری و اختتامیه اساتید مجتمع عالی امیرالمومنین (علیه السلام) که در سالن شهید سلیمانی این مجتمع حوزوی برگزار شد با اشاره به سالگرد شهادت آیت الله مطهری و روز معلم اظهار داشتند: رسول گرامی اسلام طبیب دوار بطبه است و اگر طلاب حوزه های علمیه بتوانیم به وظایف تربیتی خود عمل کرده و تعالیم ائمه هدی را خوب فرا گرفته و به این تعالیم عمل کنیم، میتوانیم حلقه رابطی بین عامه مردم و نعمت تامه الهی که امامت ائمه علیهم السلام و بُعد امامتی شخصیتی پیامبر گرامی اسلام است باشیم.
یکی از مهمترین وظایف ما فراگیر کردن تعالیم ائمه اطهار علیهم السلام است
ایشان در ادامه افزودند: یکی از مهمترین وظایف ما فراگیر کردن تعالیم ائمه اطهار علیهم السلام است و این تعالیم به وسیله ائمه معصومان علیهم السلام تبدیل به معارفی شده که اکنون در اختیار ما قرار گرفته است و امروز کسانی که با اسلام می جنگنند، خوف از آن اسلامی دارند که اسلام جامعه دار است؛ چنانکه در دوران ائمه معصومان علیهم السلام نیز دشمنان با چالش جامعه داری اسلام رو به رو بودند و با آن مشکل داشته و دشمنی می کردند.
باید بتوانیم برای دنیا طرحی برای تشکیل جامعه پرستش گر ارائه دهیم
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ضمن اشاره به آیه «رَبِّ اجْعَلْنِی مُقِیمَ الصَّلَاهِ وَمِنْ ذُرِّیَّتِی» و آیه «وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» و درخواست متفاوت حضرت ابراهیم(ع) در این دو آیه عنوان کردند: در واقع هر دو درخواست حضرت ابراهیم در این آیات یکی بود و جعل امامت به معنای جعل کسانی است که اقامه نماز در جامعه می کنند؛ اقامه نماز یعنی تربیت جامعه عابدین، پرستش گر و ما باید معارف الهی را خوب آموخته و بتوانیم برای دنیا طرحی برای تشکیل جامعه پرستش گر ارائه دهیم.
دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی با نماز خواندن و روزه گرفتن ما کاری ندارند
آیت الله اراکی در توضیح و تشریح کلام خود افزودند: دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی با نماز خواندن و روزه گرفتن ما کاری ندارند؛ بلکه مشکل آنان با نماز و روزه ای است که جامعه عابد می سازد و به همین خاطر است که با آن مقابله می کنند و انقلاب اسلامی ایران بدیلی از مدیریت جهان بشری را ارائه میکند که بر ضد منافع دشمنان بوده و با این امر مخالفت دارند؛ چنان که دشمنان عصر ائمه معصومان علیهم السلام نیز با این گونه مسائل مشکل داشتند؛ نه با نماز و روزه صرف.
اگر ما در سیاست از خدا تبعیت نکنیم به معنای تبعیت از شیطان است
نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به گفتار برخی از افراد که می گویند اسلام سیاست نداشته و با مسائل سیاسی کاری ندارد اظهار داشتند: ما از این حرف تعجب می کنیم؛ مگر اقتصاد رفتار بشر نیست؟ مگر نباید انسان در رفتار های خود از خدا تبعیت کرده و او را پرستش کند؟ اطاعت از رسول باید در همه چیز و جهات باشد و نمی توانیم مسجد را از مدرسه جدا کنیم و از سیاست جدا بدانیم و اگر ما در سیاست از خدا تبعیت نکنیم به معنای تبعیت از شیطان بوده و به معنای شریک قرار دادن برای خداوند است.
فقه ما مقدمه فقه اجتماعی است
آیت الله اراکی فرمودند: فقه ما مقدمه فقه اجتماعی است تا ما بتوانیم جامعه را جامعه عابد تربیت کنیم و باید رشته های فقهی اعم از فقه نظام اقتصادی، فقه نظام سیاسی، تربیتی و اخلاقی را خوب آموخته و به دنیا ارائه دهیم که اگر حرف و اندیشه اسلامی خود را خوب مطرح کرده و بر اجانب عرضه کنیم، همه جا جانب برتر را خواهیم داشت و ما باید همیشه، مسائل و موضوعات مختلف اسلامی را محکم، خالص و بی پیرایه بر جهان ارائه کنیم.
بیشترین چیزی که سبب تاثیرگذاری بر افکار مردم می شود، کلام و صحبت های خالصانه از روی ایمان و یقین است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان اهمیت تقوا در تاثیرگذاری بر افکار عمومی و افراد جامعه در هنگام بیان و تبلیغ اظهار داشتند: اگر جمله یا کلامی به صورت خالصانه و از روی تقوا به مخاطب ارائه شود، تاثیرات بسیار شگرفی در اذهان آنان خواهد گذاشت و باید این را دانست که بیشترین چیزی که سبب تاثیرگذاری بر افکار مردم می شود، کلام و صحبت های خالصانه از روی ایمان و یقین است و باید تقوا، رفتار صادقانه و مومنانه در بین طلاب علوم دینی گسترش داده شده و به طور مستمر پیگیری شود.
جهان آینده از آن امام زمان (عج)، اسلام و حکومت علوی است
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور در ادامه خطاب به اساتید افزودند: جهان آینده از آن امام زمان (عج)، اسلام و حکومت علوی است و بدون شک این گردونه به سمت حکومت علوی درحال حرکت است و اگر ما در این راه، بتوانیم علوی رفتار کنیم این افتخار نصیب ما خواهد شد که در این جریان سهم و نقش خود را ایفا کنیم.
آیت الله اراکی در پایان با بیان خاطرهای از شهید مرتضی مطهری درباره توصیه به ننوشتن درس ها در کلاس درس ابراز کردند: آیت الله شهید مطهری بر این اعتقاد بود که طلاب علوم دینی نباید در حین کلاس درس، گفته های استاد را نوشته و مکتوب کنند؛ بلکه باید ابتدا به درس استاد خوب گوش فرا داده و درس را یادگیرند و در زمان دیگر به نوشتن محتوای دروس و نکات برداری های لازم بپردازند.
انتهای پیام/
نظرات