به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از روابط عمومی دفتر آیت الله اراکی، در گردهمایی علمی جهاد مالی با اشاره به این که جهاد دفاعی اعم از جهاد مالی و جهاد با نفس، مخصوص مردان نیست و نه تنها وجوب شرعی، بلکه وجوب عقلی دارد اظهار کرد: فقه ما، فقه جامعه داری است؛ یعنی فقه ما ناظر به تطورات اجتماعی است.
وی افزود: یکی از مهمترین قوانین اجتماعی بر اساس متون دینی، قانون استبدال اجتماعی است؛ به این معنا که اراده الهی بر آن است که حاکمیت اهل حق و جامعه عدل فراگیر بر همه کره زمین حکمفرما شود.
آیت الله اراکی این امر را یک سنت الهی و قانون مستحکم دانست و اضافه کرد: البته جامعه انسانی باید با اراده خودش به این عدل فراگیر برسد که یکی از سنتهای الهی در این راستا، سنت استخلاف است.
وی یکی از اسرار تکرار داستان بنی اسرائیل در قرآن را چنین توضیح داد: آن قوم، نامزد تشکیل جامعه عدل فراگیر بودند؛ اما پیمان شکنی آن ها سبب شد تا خداوند در قرآن، امت محمد را برپاکننده این وعده الهی یعنی تشکیل حکومت اهل حق و عدل معرفی فرماید که این جایگزینی، همان سنت استبدال است.
ایشان با بیان این که حسنه مورد درخواست انبیاء از پروردگار، تشکیل حکومت عدل الهی بوده است خاطر نشان کرد: آیاتی مانند «و اذکروا نعمت الله علیکم و میقاقه الذی واثقکم به …» نشانه ای از اهمیت دو پیمان و میثاق، یعنی پیمان اطاعت از فرماندهی الهی و پیمان نصرت با اموال و انفس است که نقض این دو پیمان سبب اجرای سنت استبدال می شود.
وی ادامه داد: وقتی دشمن با خشونت برخورد می کند نمی توان از گفتگو سخن گفت؛ چراکه گفتگو با دشمنی که با خشونت برخورد می کند کار ترسوها و پیمان شکنان است.
ایشان همچنین همگان را به تدبر در آیات سوره مبارکه محمد به عنوان آیات مربوط به میثاق های اطاعت و نصرت دعوت کرد و گفت: بر اساس آیاتی مانند «إلا تنفروا یعذبکم عذابا ألیما و یستبدل غیرکم» باید دانست که اگر ما امروز قدرت دفاع از مستضعفان جهان را به عنوان یک امانت الهی در دست داریم اما در این جهاد مالی و جهاد نفسی کوتاه بیاییم، هم شامل عذاب الهی می شویم و هم امت دیگری در این پیمان الهی جایگزین ما می شود؛ ضمن آن که امنیت ما دچار تهدید می شود و به خطر می افتد.
آیت الله اراکی هر گونه نرمش در برابر دشمنانی مانند صهیونیست های کودک کش را خطرناک خواند و گفت: این نرمش، ناامنی جهانی به وجود می آورد.
https://ihkn.ir/?p=39205
نظرات