به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از خبرگزاری حوزه؛ حجتالاسلام والمسلمین ولیالله لونی در حاشیه سلسله همایش «راهبردهای تحقق سرمایه گذاری برای تولید» که در موسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به شعار سال و نقش آن در تعالی اقتصاد کشور، گفت: از آنجا که شعار سال هر چند محدود به یک سال است، اما میتواند زمینهساز تحولی پایدار در اقتصاد کشور باشد و ضروری است مراکز مرتبط از جمله نهادهای تبلیغی، دانشگاهها، حوزههای علمیه، انجمنهای نخبگانی و دیگر ظرفیتهای فکری کشور به صورت همافزا عمل کنند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: باید با طراحی دقیق و عالمانه، محتوای مناسب برای طلاب و روحانیونی که با مفاهیم اقتصادی آشنا نیستند، فراهم شود تا بتوانند پیام این شعار را با شفافیت و مثالهای عینی به مردم منتقل کنند.
حجت الاسلام والمسلمین لونی ابراز کرد: تحقق این مهم نیازمند تشکیل گروههای علمی، طراحی نشستها و همایشها و تدوین برنامههایی اجرایی است و اگر از این منظر به شعار سال نگاه کنیم، درخواهیم یافت که تا زمانی که نگاه حاکم بر اقتصاد کشور، نگاه وارداتی و وابسته به جریانهای لیبرالی یا التقاطی باشد، نمیتوان انتظار بهبود اساسی در وضعیت اقتصادی کشور را داشت.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: امروز چه بخواهیم و چه نخواهیم، نگرشی بر اقتصاد کشور حاکم است که یا لیبرال، نئولیبرال یا التقاطی است؛ در حالی که افراد متدین، متعهد و انقلابی هستند اما در عمل از برنامههای اقتصادی متأثر از همان نگاهها استفاده میکنند و نتیجهاش، وضعیت موجود است ضمن اینکه باید تعارفها را کنار گذاشت و طرحی نو درانداخت.
حجت الاسلام والمسلمین لونی تأکید کرد: بازگشت به اندیشه اسلامی، بهرهگیری از تجربههای موفق داخلی و پیوند حوزه و دانشگاه، راه برونرفت از وضعیت فعلی است و این امر نیازمند برنامه، دانش، باور و ارادهای جمعی است.
لزوم تربیت اقتصاددانان اسلامشناس برای تحول در نظام اقتصادی کشور
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت توجه به الگوهای فکری و عملی مؤثر در مدیریت اقتصادی کشور، اظهار کرد: فردی که منافع شخصی را کنار میگذارد، خود را میسازد و به جای خودمحوری به مردم میاندیشد، افقی ۲۰ ساله پیشرو را ترسیم میکند؛ امروز آثار این نوع نگاه و همچنین نتایج عدم توجه به توصیههای چنین افرادی را شاهدیم.
وی افزود: یکی از نمونههای بارز، عملکرد بانکهای خصوصی است که با بیاعتنایی به هشدارها، به نقطهای رسیدهاند که اکنون گلوگاه تولید و اقتصاد کشور را فشردهاند و یا در بازار ارز، جایی که ارزش پول ملی در خدمت اقتصاد آمریکا و سایر کشورها قرار گرفته، شاهد نوعی بحران و فاجعه اقتصادی هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین لونی ادامه داد: مرحوم دکتر داوودی با همافزایی با دو اندیشمند بزرگ کشور، توانست مسیر فکری خود را با سیاستهای کلان امام و انقلاب همراستا کند و نتیجه آن شد که امروز بیش از ۲۰۰ روحانی اقتصاددان تنها در یک مؤسسه علمی زیر نظر ایشان تربیت میشوند.
وی تأکید کرد: ما باید از چنین افراد و تجاربی الگو بگیریم و با طراحی برنامهای کلان، باید نسلی از اقتصاددانان اسلامشناس تربیت شود که هم در سیاستگذاری فعال باشند و هم یاریگر نظام اجرایی کشور.
لزوم همراهی و همفکری حوزه و دانشگاه
این استاد حوزه با اشاره به لزوم همراهی و همفکری حوزه و دانشگاه تصریح کرد: گرچه بنده اقتصاددان نیستم، اما با توجه به حضور مستمر در این عرصه و همراهی با نخبگان، معتقدم این مسیر، شدنی و حتی آسان است؛ مشروط بر اینکه با هم باشیم و انتظار میرود حوزه علمیه قم و بهویژه مدیریت آن با همکاری اندیشمندان، همایشهای علمی و برنامهریزیهای هدفمند را در دستور کار قرار دهند.
وی با اشاره به ظرفیت مؤسسه امام خمینی ره، عنوان کرد: هرچند این مجموعه هنوز به نقطه مطلوب نرسیده، اما میتواند به یکی از پایگاههای تحولی در عرصه اقتصاد اسلامی تبدیل شود و ارتباط با مراکز علمی جهان و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، میتواند مسیری تازه برای حرکت اقتصادی کشور ایجاد کند.
حجت الاسلام والمسلمین لونی گفت: اقتصاد کنونی حاکم بر کشور، نسبتی با آموزههای اسلامی ندارد و آنچه به نام جمهوری اسلامی و انقلاب ارائه میشود، در واقع مدلی لیبرالی و سرمایهدارانه است که منافع اقلیت را بر اکثریت تحمیل میکند.
وی ادامه داد: این اقتصاد، نه اسلامی است و نه در شأن انقلابی که برای آن خونهای زیادی ریخته شده است ضمن اینکه باید به سوی مدلی برویم که با استفاده از تجربیات جهانی، اما با تکیه بر مبانی اسلامی، تحولی واقعی در نظام اقتصادی کشور ایجاد کنیم.
https://ihkn.ir/?p=41551
نظرات