به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، به نقل از خبرگزاری شبستان؛ روز ۱۷ اردیبهشت مصادف با نُهمین روز دهه کرامت با عنوان «مسجدِ محله کرامت؛ محور مواسات و همدلی» نامگذاری شده است.
امیرخوراکیان، رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک، با اشاره به جایگاه ارزشمند مسجد در ابعاد مختلف، اظهار کرد: باید نسبت به جایگاه مساجد نگاه عمیق تر داشت، چراکه علاوه بر برنامه عبادی مسجد محل ارتباطات صمیمانه و عمومی مردم است و مشکلات مردم محله از مسجد بهتر پیگیری و رسیدگی می شود.
رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک با اشاره به اینکه مساجد از پایگاههای مردمی در جامعه محسوب می شوند، ابراز کرد: با توسعه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در مساجد می بینیم که رسیدگی به محرومان و مشکلات مردم منطقه و مسائلی که مردم با روبرو هستند، با محوریت مساجد انجام می شود، چراکه خانه های خدا، پایگاه مردمی هستند و می توانند در شناسایی افراد نیازمند و مستضعف در محلهها، با حفظ کرامت افراد و تاکیدات دین مبین اسلام، یاری رسان مردم باشند. فعالان مسجدی می توانند با عیادت از بیماران به مشکلات آنها رسیدگی و گرفتاری های آنها را رفع کنند.
خوراکیان با اشاره به اینکه مساجد همواره پناهگاه و ملجأ مسلمانان بوده است، ابراز کرد: با نگاه به کارکرد مساجد در صدر اسلام می توان به جایگاه این پایگاه اثرگذار در اجتماع مومنان و پیدا کردن راه حل در امورات مختلف واقف بود، امروز هم باید خدمات اجتماعی مساجد را بیش از پیش گسترش دهیم و در کنار امام جماعت، هیإت امنا، مسجدی ها برای رفع مشکلات مردم در محلات تلاش کنند.
وی با بیان اینکه حمایت از فعالیتهای مسجدمحور در محلات باید مورد توجه باشد، گفت: امنیت هر محله باید توسط اهالی مسجد آن محله برقرار شود و ضرورت دارد که حول محور اخلاق، معنویت و ارتباطات سالم اجتماعی و با اولویت ارائه خدمات به مردم، کارکردهای مسجد را در ابعاد و محورهای مختلف اقتصادی، اشتغال، اجتماعی گسترش دهیم.
رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک خاطرنشان کرد: در فرآیند خدمت رسانی به مردم رشد اخلاق و معنویت و آموزه های اسلامی هم گسترش می یابد از طرفی اگر مردم به این باور برسند که مسجد در حل مسائل آنها نقش محوری دارد اقبال عمومی به حضور در خانه های خدا هم گسترش می یابد.
https://ihkn.ir/?p=41355
نظرات