به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در همایش فقه مقاومت بزرگداشت علامه سید جعفر مرتضی العاملی که در سالن همایشهای دار الشفاء برگزار شد، اظهار کرد: کلمه مقاومت برخواسته از دین و رایج در سیاست ما است.
وی با اشاره به اینکه قرآن و اسلام نسبت به مقاومت و استقامت بسیار تأکید کرده است، مطرح کرد: مقاومت به سه شاخصه اعتقادی، اخلاقی و حفظ دین تقسیم میشود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه انسان باید در اعتقادات خود یعنی توحید، معاد و … مقاومت داشته باشد، عنوان کرد: انسان باید اعتقادات خود را حفظ کند و از آن کوتاه نیاید.
وی با اشاره به اینکه از استقامت در امور اخلاقی به عنوان صبر یاد میشود، خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) فرموده است که یک تکلیف واجب بر هر انسان حفظ دین است.
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه لزوم دفاع از کیان اسلام یک تکلیف است، تصریح کرد: مقاومت از جهاد دفاعی متفاوت است چراکه جهاد دفاعی بر زنها واجب نیست ولی در مقاومت زن و مرد تفاوتی ندارند.
وی با اشاره به اینکه برنامه اصلی اسرائیل نابودی کشورهای اسلامی است، یادآور شد: این موضوع موجب شده است تا نابودی اسرائیل جزو آرمانهای جمهوری اسلامی قرار بگیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه بزرگترین نمونه مقاومت در تاریخ، واقعه کربلا است، ابراز کرد: اگر میخواهیم فقه مقاومت شما قوی شود باید در تاریخ واقعه کربلا کنشگری کنید.
وی با اشاره به اینکه آیات بسیاری از قرآن کریم به جهاد ابتدای اختصاص دارد، بیان کرد: در اصطلاح قرآن فتنه در چندین مورد به معنای شرک آمده است.
آیت الله فاضل لنکرانی اضافه کرد: در روایات آمده است اگر فردی در دفاع از اسلام و دین مقاومت نکند و سکوت کند، از ولایت خداوند نیز خارج شده است.
وی با بیان اینکه مقاومت در حفظ دین وجوب مولوی دارد، اظهار داشت: مقاومت برای مقابله با ظالم است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه ردپای مقاومت در سرتاسر دین و فقه موجود است، مطرح کرد: یکی از وظایف مهم پیامبر(ص) اقامه دین بوده است همانطور که این موضوع بر حاکم دین واجب است.
وی با بیان اینکه مقاومت موجب بقای دین و عظت مسلمین است، عنوان کرد: هرچه مقاومت شدیدتر باشد، کفر ذلیلتر خواهد شد.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: امروز عدهای با بیان حقوق بشر میخواهند شرایط را به گونهای رقم بزنند که کافران خارج از کتاب و داعشیها بتوانند بر مسلمین حکمرانی کنند.
وی با اشاره به اینکه در شرع، قضاوت کافر میان دو مسلمان حرام است، خاطرنشان کرد: اگر مقاومت وجود نداشته باشد، آن زمان کافران میان مسلمانان قضاوت خواهند کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه برای بقای دین باید مقاومت داشته باشیم، تصریح کرد: در مقابل افرادی که میخواهند احکام را سست و متزلزل کنند نیز باید مقاومت داشته باشیم.
وی ادامه داد: طبق این دستورات بر تمام مسلمین واجب است در مقابل کسانی که امروز به دنبال بیحجابی هستند، مقاومت داشته باشند و سخن بگویند و تبیین کنند.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه نباید با کفار دست دوستی داد، یادآور شد: میان مسلمانان و کفار، هیچ مروت، دوستی و برادری وجود ندارد و این موضوعات تماما از مصادیق مقاومت است.
انتهای پیام
https://ihkn.ir/?p=35436
نظرات