به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ دکتر بانکی پور با بیان این که در چند قدمی ابر بحران پیری جمعیت قرار داریم، تصریح کرد: اگر به موقع جامعه بیدار نشده و تغییر رفتار ندهد، مسلما گرفتار آینده ای می شویم که به تعبیری رهبر معظم انقلاب، آینده هولناکی است.
وی همچنین از پیگیری ویژه قانون جمعیت در مجلس شورای اسلامی خبر داد و یادآور شد: ما در این قانون ۲۱ مانع رشد جمعیت را بررسی کرده و برای آن راه حل ارائه دادیم و از پارسال شروع به اجرا کرده است. البته گفتمان جمعیت در جامعه صورت گرفته است، ولی متأسفانه بزرگان و نخبگان از این موضوع ادراک صحیحی ندارند.
بانکی پور براساس آمار داخلی و خارجی تصریح کرد: براساس این آمار در سال ۱۴۳۰ هرم سنی جمعیت به نحوی می شود که تعداد سالمندان بالای ۳۰ درصد جمعیت جامعه را تشکیل می دهند. در سال ۱۴۳۰ ایران وارد سیاهچاله جمعیتی میشود و ۱۵۰ سال طول میکشد تا شاید بتوانیم از این بحران خارج شویم.
وی اضافه کرد: کشور ما زمانی به سمت پیری حرکت می کند که کشورهای منطقه جوان هستند. این موضوع بدین معناست که بحران پیری باعث ایجاد بحرانها و چالشهای بزرگ امنیتی، اقتصادی، علم، فناوری، توسعه و بهداشت برای کشور خواهد شد.
رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی ورشکستگی بیمه ها را از پیش لرزه های بحران جمعیت دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر که هنوز بحران پیری شروع نشده پول ۴ وزراتخانه را به بیمههای بازنشستگی میدهیم.
وی افزود: نخبگان باید بحث پیری جمعیت را جدی بگیرند، متأسفانه هنوز این گونه نیست و مسئولان خیال می کنند این بحران همانند دیگر بحران ها است و باید در کنار آن ها دیده شود. متأسفانه بحران جمعیت تا وقتی محسوس نشود جدی گرفته نمیشود. بحران جمعیت بزرگترین ابر بحران تاریخ ایران زمین است.
دکتر بانکی پور با اشاره به این که تنها ۵ سال برای عبور از بحران پیری جمعیت فرصت داریم، یادآور شد: اگر گرفتار بحران جمعیت شویم هیچ راهی برای رفع آن وجود ندارد، بلکه تنها می توان دفع کرد. یعنی اجازه ندهیم این بحران ایجاد شود.
وی با اشاره به ابراز نگرانی خانواده ها از آینده فرزندان خود تأکید کرد: آیندهی بچههایی که الان به دنیا میآیند فوق العاده عالی است چون به ازای هر ۱۰ صندلی کاری و مدیریتی خالی ۱ نفر جوان داریم.
رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی با بیان این که ابر بحران جمعیت نظام را دچار خلأ می کند، گفت: قانون جوانی جمعیت ابلاغ شده ولی متأسفانه جدیتی که باید در نظام وجود داشته باشد، نیست. هر کجا پیگیری کردیم موفق بودیم، برای نمونه سال گذشته ۱۰۰ هزار مادر را خودرو داده ایم، به ۸۲۰ هزار نفر وام فرزندآوری پرداخته شده است و امسال وام را افزایش دادیم.
وی بیان داشت: متأسفانه مدیران و خواص ادراک درستی از قضیه بحران جمعیت نداشته و آن را جدی نگرفته اند. روحانیت و حوزه باید درباره این موضوع به جهاد تبیین بپردازد. هنوز قاطبه مسئولان بحرانی بودن پیری جمعیت را جدی نگرفته اند. الحمدلله کارهای خوبی صورت گرفته و گروه های جهادی و حوزویان پای کار آمده اند.
دکتر بانکی پور با اشاره به شعار «سهم من از جوانی ایران چیست» خاطرنشان کرد: باید به نرخ ۵/۲ برسیم. اگر ایران به تمام آرزوهای خود برسد وقتی وارد سیاه چاله جمعیت شود، همه از بین می رود. متأسفانه در جمهوری اسلامی ایران روزی ۲۰۰۰ شیعه حلال زاده سقط میشوند.
انتهای پیام/
https://ihkn.ir/?p=33100
نظرات